Sitenin sistemini komple değiştirmek...
Aslında olayı özetleyeyim size. Phpnuke eski bir forum ve postal sistemi. Zamanının en iyi web teknolojilerinden belki ama u alanda birçok alanda geride.
Bizim bütün measajlarımız site üzerinde hayal edebileeğiniz forumlarda oarada burada yazan yer yazı her veri veri tabanında tutuluyor. Bu veri yabanı belirli tablolardan oluşuyor. Veri tabanlarının genel bir yapısı yok tabi. Başka bir sisteme geçmek için yeni bir boş veri tabanıyla başlamak yeni bir site açmakla aynı şey olur bence çok kabul edilebilir bir şey değil. Forumdaki bunca yazı bunca kullanıcı o kadar içerik tekrar elle girilemez.
Ã?özüm aslında yok değil. Fakat zahmetli. olay şuna benzetilebilir. Ben eski arabamı yenilemek istiyorum yeni bir araba alıyorum fakat atıyorum eski arabamın motorunu yakıt deposnu ve kapılarını kullanmak istiyorum diyorsunuz. bu da epey bir emeek gerektirebilir.
Onca veriyi başka bir düzene başka bir uygulamanın kullancağı veri tabanına taşımak biraz uzmanlık isteyen bir iş. Taşıdıktan sonra hala garip hatalarla karşılaşma olasılığımız var.
Olay karar vermek ya da vermemek kadr basit olsa gerçekten haftasonu direk taşıyalım derdim ama malesef öyle değil.
Tema mevzusuna gelince de her seferinde diyorum aslında. Kesinlikle katılıyorum yeni görünüm yeni tema çok güzel bir fikir. Ama soru şu. İnternetteki eskimiş phpnuke temalarından birini mi kullanacağız? (bir google araması yapabilirsiniz) Ha zaten sadece bir değişiklikse kendi profilinizden kendinize tema seçebilirsiniz dandik bir sürü tema var
Eğer hazır bi tema bulmayacaksak (ki bence bu sitenin özgünlüğünü öldürebilirdi) bir tema yapmak gerek. Temayı kim yapacak? Tema yapmak başlangıççta bir sürü bilgisayar grafiği yazırlamak demek olduğu için. grafik işi onun dışında bazı şeyleri nasıl yapacağını ilmek gerektiği için html, css gibi temel şeylerin bir miktar php ve php-nuke bilgisi gerektiriyor.
Eğer içimizde bu özelliklere sahip bir kişi varsa hemen yeni tema yapmaya başlayalım
Böyle işte arkadaşlar. Herkesin anladığı bir şeyler var ama ihtiyaçları karşılayacak insan kaynağı paranız yoksa her zaman kolay bulunmuyor...