FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Birde aklıma gelmişken. Ansiklopediyi canlandırmak açısından ansiklopediden açıklama koyma tagı mı eklesek forumlara.

Mesela:

oradan bir zombi ayaklarını sürüyerek geliyordu.

derken zombi link olsa ve ansiklopediden zombi terimini açıklayan bir alana gitse. Bunu otomatik ayarlayan bir sistem yapmak gereksiz ama bunun için bir tag koysak iyi olabilir. Ama sanırım çok zaman harcayacağımız ve çok fazla kişiyi çekemeyeceğimiz bir sistem olur.

Ama açıklama yazısı gibi şeyler hazırlarsak onlarda bu yöntem kullanılabilir. Mesela bilgelik duvarındaki yazılarda kullanılabilir belki.

Bu arada bence bilgelik duvarında da yazılar yayınlamaya başlasak iyi olur. Bilge kişilerin birşeyler yazması için sonuçta orası değil mi :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bir ara çalışan sohbet odaları vardı, hatta WizardofQuarks'a WizardofQu takma adını layık görmüşlerdi. Yine nicklere 10 karakterlik bir sınır koyan, hatta içine zar atma sistemi gömülmüş, dolayısıyla oyun oynamaya izin veren bir sohbet odası sistemi olsa güzel olmaz mıydı?
Image
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Bu başlık tamamiyle dikkatimden kaçmış. şu anda sadece son 1-2 sayfasını okuyabildim hızlı bir şekilde ve gözüme çarpan birkaç şey hakkında fikirlerimi yazayım dedim.

Blog süper olmuş, orada yazılanların hepsi de çok güzel. Ellerinize, beyinlerinize sağlık.

Aniklopedi zaten yıllardır vardı ama onun dışındaki yeni bir modülden mi bahsediyoruz? Ã?yle ise göremedim ben hiçbir yerde.

Bir de bence varsayılan temanın değişmesi gerekiyor. Ne kadar güzel olsa da eskidi ve anasayfadaki değişiklikler yeni temayla daha da ön plana çıkar.

Video olayı da gereksiz bence. Bir zamanlar beğendiğimiz videoların linklerini paylaştığımız ve yorumlarımızı yazdığımız başlıklar oluyordu. Onları canlandırmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ayrıca...
Lydronk wrote:Bir ara çalışan sohbet odaları vardı, hatta WizardofQuarks'a WizardofQu takma adını layık görmüşlerdi. Yine nicklere 10 karakterlik bir sınır koyan, hatta içine zar atma sistemi gömülmüş, dolayısıyla oyun oynamaya izin veren bir sohbet odası sistemi olsa güzel olmaz mıydı?
Hep senin yüzünden Yeminer. :mad: Bu kadar zaman geçti hâlâ unutulmadı. Eğer tekrar öyle bir şey olacaksa mümkünse 14 karakteri kabul eden bir şey olsun. Ya da Efla'dan kullanıcı adımı, normal şartlarda sitede kullanmanın imkansız olduğu ama her nasılsa benim bir zamanlar kullandığım eski kullanıcı adımla değiştirmesini talep etmek zorunda kalacağım. :D
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

WizardOfQuarks wrote: Hep senin yüzünden Yeminer. :mad: Bu kadar zaman geçti hâlâ unutulmadı. Eğer tekrar öyle bir şey olacaksa mümkünse 14 karakteri kabul eden bir şey olsun. Ya da Efla'dan kullanıcı adımı, normal şartlarda sitede kullanmanın imkansız olduğu ama her nasılsa benim bir zamanlar kullandığım eski kullanıcı adımla değiştirmesini talep etmek zorunda kalacağım. :D
Ahaha :D
Hakkat ne sancılı bir süreçti o isim değiştirme. =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

video düşüncesi güzel.. linkten ziyade siteye gömülü olmasını tercih edebilirim.. ne kadar sağlam olursa olsun linkler bir süre sonra silinebiliyor.. yutup bile yapıyor bunu.. bu sayede konumuzla ilgili videoları da bu şekilde derlemiş toplamış bir ortamda birleştirmiş oluruz.. bu gerçekten iyi fikir..

bi kaç gündür aklımda "oyun" fikri var.. nasıl olur, ne olur bilmiyorum ama onlayn olarak FRPWorld üzerinde oynanabilecek (elbette tercihen fantastik içerikli) oyunlar sitede bulunabilir.. illa flaş tarzı pata küte oyunlar demek değil bu tabii.. aklına bu konuda alternatif gelen varsa belirtsin lütfen..

örnekse, ben oturup Yeminer insanı ile satranç oynamak isteyebilirim.. bu tarz paylaşımları artırmak keyifli olacaktır kanaatindeyim..
Aurë entuluva...!!
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... %FDmlar%FD

http://www.frpworld.com/modules.php?name=Reviews

bu ikisi arasındaki fark nereden kaynaklanıyor..? ikisinin de adı "Kitap Tanıtımları"

ya isimleri ya da ulaştıkları adresleri gözden geçirmek lazım..
Aurë entuluva...!!
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Dura wrote:http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... %FDmlar%FD

bu ikisi arasındaki fark nereden kaynaklanıyor..? ikisinin de adı "Kitap Tanıtımları"

Sanırım anasayfadaki resime ve "Frp World Ana Menü"deki linke tıkladın. Senin verdiğin linkte bana "FRP World © Fantezi Edebiyat ve FRP sitesi: Erişim Engellendi -- Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz." diye uyarı geldi, kendim tıkladığımda ise kitap listesi çıktı.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Dura wrote:http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... %FDmlar%FD

Saptaman doğru, iki ayrı başlık açıldı bende de. Bunların birleştirilip (veya birinin silinip) tek bağlantıya indirilmesi lazım.

İşte bu gibi durumları belirleyip anında müdahale etmek için bir takım kurulabilir demiştim daha önce, her şeyi adminlerden beklemek ilerlemeyi yavaşlatıyor. Adminler de insan, her işe koşturamayabiliyorlar, bazı şeyler de düzeltilmeden unutuluyor.
WizardofQuarks wrote:Aniklopedi zaten yıllardır vardı ama onun dışındaki yeni bir modülden mi bahsediyoruz? Ã?yle ise göremedim ben hiçbir yerde.

Bir de bence varsayılan temanın değişmesi gerekiyor. Ne kadar güzel olsa da eskidi ve anasayfadaki değişiklikler yeni temayla daha da ön plana çıkar.
İki sorunu da yanıtlayalım.
-Ansiklopedi şu anda başta Firble'ın ilgilendiği bir proje. Çok ilerleme kaydetti kendisi, sanırım arada Aegron yardım ediyor. Kimsenin hakkını yemeyelim. Bildiğim kadarıyla daha modülleştirilerek anasayfaya bağlantı olarak konulmadı. şiddetle istiyorum Firble'ın bu çalışmasının modülleşmesini.

-Temanın değişmesi konusunu birkaç kere ben de tekrarladım, bir değişimin en büyük habercisi görünümün yenilenmesidir; ama kimse yanıt bile vermedi. Sanırım temanın değişmesi bir tabu, hiçbir zaman ellenmeyecek. Bence temayla beraber sitenin sistemi komple değiştirilmeli, daha kolay bir sisteme geçilmeli. Ama benim bileceğim işler değil bunlar, adminlerimizin bir bildiği vardır.

Bu arada Yeminer'in düşüncesi sanırım vikipedideki gibi sözcüklere bağlantılar ekleyerek ilgili sayfalara iletişim sağlanması ve site içi dolaşımı arttırması. Enteresan olabilir, düşünelim derim.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Sitenin sistemini komple değiştirmek...

Aslında olayı özetleyeyim size. Phpnuke eski bir forum ve postal sistemi. Zamanının en iyi web teknolojilerinden belki ama u alanda birçok alanda geride.

Bizim bütün measajlarımız site üzerinde hayal edebileeğiniz forumlarda oarada burada yazan yer yazı her veri veri tabanında tutuluyor. Bu veri yabanı belirli tablolardan oluşuyor. Veri tabanlarının genel bir yapısı yok tabi. Başka bir sisteme geçmek için yeni bir boş veri tabanıyla başlamak yeni bir site açmakla aynı şey olur bence çok kabul edilebilir bir şey değil. Forumdaki bunca yazı bunca kullanıcı o kadar içerik tekrar elle girilemez.

Ã?özüm aslında yok değil. Fakat zahmetli. olay şuna benzetilebilir. Ben eski arabamı yenilemek istiyorum yeni bir araba alıyorum fakat atıyorum eski arabamın motorunu yakıt deposnu ve kapılarını kullanmak istiyorum diyorsunuz. bu da epey bir emeek gerektirebilir.

Onca veriyi başka bir düzene başka bir uygulamanın kullancağı veri tabanına taşımak biraz uzmanlık isteyen bir iş. Taşıdıktan sonra hala garip hatalarla karşılaşma olasılığımız var.

Olay karar vermek ya da vermemek kadr basit olsa gerçekten haftasonu direk taşıyalım derdim ama malesef öyle değil.

Tema mevzusuna gelince de her seferinde diyorum aslında. Kesinlikle katılıyorum yeni görünüm yeni tema çok güzel bir fikir. Ama soru şu. İnternetteki eskimiş phpnuke temalarından birini mi kullanacağız? (bir google araması yapabilirsiniz) Ha zaten sadece bir değişiklikse kendi profilinizden kendinize tema seçebilirsiniz dandik bir sürü tema var :D

Eğer hazır bi tema bulmayacaksak (ki bence bu sitenin özgünlüğünü öldürebilirdi) bir tema yapmak gerek. Temayı kim yapacak? Tema yapmak başlangıççta bir sürü bilgisayar grafiği yazırlamak demek olduğu için. grafik işi onun dışında bazı şeyleri nasıl yapacağını ilmek gerektiği için html, css gibi temel şeylerin bir miktar php ve php-nuke bilgisi gerektiriyor.

Eğer içimizde bu özelliklere sahip bir kişi varsa hemen yeni tema yapmaya başlayalım :D

Böyle işte arkadaşlar. Herkesin anladığı bir şeyler var ama ihtiyaçları karşılayacak insan kaynağı paranız yoksa her zaman kolay bulunmuyor...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bu arada bloga yazı yazacak arkadaşlar bana ulaşacaktınız hala haber bekliyorum =)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Benden haber beklemeye devam et! Bu hafta bitmeden veriyorum haber :P
Image
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Nereye yazsam bilemedim, Kış Teması hakkında bir önerim olacaktı.

şimdi, sitemizin güzel bir aktivitesi var: Mevsim temaları. Birçok açıdan çok faydalı bir olay. Yalnız bu güzel aktiviteyi bir tema seçildikten sonra bir daha duymuyoruz taa ki yeni tema seçilene kadar. Arada sağ olsun ilgilenenler oluyor ama (dürüst olalım, ben de dahil) pek ilgilenmiyoruz. Bu durumu düzeltmek ve herkesi haberdar etmek adına bir çözüm geldi aklıma.

Her sayfada bulunacak bir öğe koyarız. Ã?rneğin, FRP World Ana Menü adlı ince uzun bantın üstüne bir 150x150lik bir kutu yerleştirilebilir. Bu kutuya her tema değiştiğinde onla ilgili bir resim konur ve üzerine temanın ne olduğu yazar, mesela bu dönemki temamız için "Kış Temamız: Buzullar" yazar. Bu kutucuğa tıklandığında da temayla ilgili mesajların atıldığı başlığa bağlantı olur.

Böyle bir çözüm geldi aklıma, böylece temayı daha çok kişiye ulaştırırız ve üzerindeki ilgiliyi arttırırız. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Grafik olayından anlayan sensin possesed Eğer site içerisinde güzel görünecek bir şekilde bir şey düşünülürse sanırım o menüye eklemek çok sıkıntı olmaz. Neden olmasın yani?

Bu arada arkadaşlar bu kadar tartışma olunca umutlandım tekrar bir mevzuyu gündeme getireyim dedim. şİmdi site yönetimi öyle bir noktaya geldi ki sarayda zaten çok az sayıda kişi olduğumuz için. Bir karar alınması ya hiçbir potansiyel zararı olmayacağını düşünmemizden dolayı direk uygulamaya sokmakla ya da msnde konuşmakla falan oluyor.

Belki bu "ne olacak bu frpworldün hali" konusunu sarayda daha çok sorumluluk alarak tartışmak isteyen arkadaşlar olur diye düşündüm. Eğer frpworlde düzenli vakit ayırabileceğinizi düşünüyorsanız fikirlerinizin etki etmesini istiyorsanız bir yöneticiliğe de başvurun.

şimdi buradan da güzel fikirler ve kararlar çıkıyor ama benim açımdan şöyle bir dezavantajı var. Aslında burda da desem de fikrin sahibine fikrin sorumluluğunu ve yetkisini de yükleyemiyoruz. Buraa bile "peki bu işle sen ilgilenmek ister misin?" dediğimi duymuşsunuzdur. İşte sarayda daha çok var o :D Yani fikir verdim iş üstüme kaldı gibi değil de. Olur tabi yapalım sen bu işle ilgilen biz de yardım edelim gibi. Burdan olunca birşey yapılmayınca kızamıyoruz da :D
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Efla korkuttun milleti :P Bu şekilde de iyi ilerliyoruz bence :) İsteyene istediği görevi veriyorsun saolasın :) Biz aynı şekilde devam edelim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ama sen de biliyosun eskiden beri demokrasiii demokrasii diye bağırdım sarayda sonra kararları oylama yapmadan vermek koyuyo ondan biraz dertliymişim demek ki.

Neyse bişeyler yapın siz nasıl yapıldığı çok önemli değil. :D Sözüm geri korktuysanız.
Post Reply