FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Lydronk birkaç yıl geriden takip ediyor bizi.

Eskiden vardı bu sistem. Gayet de güzeldi. İsimleri 10 harf alabiliyordu en fazla. WizardofQu esprisi de buradan çıkmıştı hatta.

Güzeldi be :D Yine olsun :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

He ben de onu diyorum sayın Monte Kristo Kontu! :D Gerçi ben geldiğimde sistem gidiyordu, ama olsun, ucundan yakaladım :P tadına pek doyamadım

Daha önce olduysa yine olabilir sanırım. Di mi yetkililer?

Yalnız, ondan öte, sana bir çift lafım var kedioğlan!
catboy wrote:Hay yakınınında yangın çıktığında elinde bin kova su eksik olmasın, sevgili dostum Lydronk. Gerçekten de olması gereken bir şey, yetkililere (!) sesleniyoruz değil mi? yetkili kim çıksın ortaya. :D
Bu bir beddua olsa gerek. şöyle izah edeyim; sonuçta yakınımda yangın çıktığımda elimde bin kova su olursa, kovasını bir kilodan hesaplasak (ki daha ağır oldukları bilinen bir gerçek), bir ton altında elim ezilmiş, kırılmış, kopmuş oluyor. acıdan kıvranmakta olan beni, yakınımdaki yangın zorlanmadan ele geçirebilir böylelikle! Sen çok pis bir pisisin kedioğlan. aklında ne tilkiler (panterler? kaplanlar?) dönüyor. gerçekten şeytani :P
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Hay kuyruğuma yapışan sümüğü yalamak kısmet olmasın, anladın demek ben de iyi bir şey diyormuş gibi yapmıştım halbuki Lydronk kardeş ama bedduamı nasıl da çaktın? :D

Yetkililer chat sistemi kurabilir miyiz buralara, bilmek istiyorduk? :-P
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Chat sistemi önerisinden vazgeçtiğimden değil; ama yeni bir öneri getiriyorum sayın Frpworldlüler!

şimdi, halihazırda Rol Yapma ALanı ve Bilgi Bankası'nda dağılmış olan, bizim tarafımızdan yaratılmış sistem, setting, ırk, sınıf ve benzerleri; ulaşım kolaylığı açısından tamamen kendisi için oluşturulmuş bir bölüme taşınsa, dünyanın daha mutlu bir gezegen olacağına inanıyorum.

"Ev Yapımı" ya da "Homebrew" yerine, sitenin genel konseptine uyması için "Dünyalar Kazanı" gibi bir isim koyulabilir bu bölüme. Bu yeni bölümün konseptine uyacak başlıkları tespit edip listeleme gibi getir götür işlerini, ve gerekirse (aynı zamandan benden başka gönüllü olmazsa) moderasyon işlerini ben üstlenebilirim diye düşünmekteyim.

Siz ne diyorsunuz ahali?
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Chat olayını kurabiliriz. Eğer şanslıysak mevcut hesaplarla giriş de sağlayabiliriz. Kullancağımız sisteme bağlı biraz. Olmadı ayrı hesaplar alınır çok sorun olmaz.

Ama bu işle ilgilenebilmek için okulun bir bitmesi lazım birkaç hafta pek birşey yapabileceğimi sanmıyorum. Bana daha sonrasında hatrlatın Efla chat sistemi ne oldu diye. Ama şu sıralar yoğunum malesef :/
Lydronk wrote:Chat sistemi önerisinden vazgeçtiğimden değil; ama yeni bir öneri getiriyorum sayın Frpworldlüler!

şimdi, halihazırda Rol Yapma ALanı ve Bilgi Bankası'nda dağılmış olan, bizim tarafımızdan yaratılmış sistem, setting, ırk, sınıf ve benzerleri; ulaşım kolaylığı açısından tamamen kendisi için oluşturulmuş bir bölüme taşınsa, dünyanın daha mutlu bir gezegen olacağına inanıyorum.

"Ev Yapımı" ya da "Homebrew" yerine, sitenin genel konseptine uyması için "Dünyalar Kazanı" gibi bir isim koyulabilir bu bölüme. Bu yeni bölümün konseptine uyacak başlıkları tespit edip listeleme gibi getir götür işlerini, ve gerekirse (aynı zamandan benden başka gönüllü olmazsa) moderasyon işlerini ben üstlenebilirim diye düşünmekteyim.

Siz ne diyorsunuz ahali?
Bu konuda diğer arkadaşlar ne diyor. Genel olarak iyi tepki alırsa neden olmasın. Ne diyorsunuz frpworld ahalisi?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Güzel olur ya chat bölümü :D

Yardımcı olmak isterim Lydronk
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Aslında gerçekten de derlenip toparlanması gereken bir sürü amatör oyun sistemi denemeleri ve profesyonel sistemler hakkında açıklamalar, çeviriler vs var. Benim de aklımdan bunları biri derleyip düzenlese de e-book filan gibi; ama tabii sırf bu konuya özel bir başlık açılıp ilgili konuların oraya taşınması da güzel olur. Siteye gelen kullanıcılar merak ettikleri oyun sistemleri vs konular için hemen o başlığa yönlendirilir.

.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Lydonk'un önerisini ben de destekliyorum. Zaten bu sitede var olan her bilginin (resimlerden kısa öykülere, oyunlardan ev yapımı sistemlere) sistematik depolanmasından yanayım. Bu site bir atölyeye dönüşsün, birbirimizin çalışmalarını rahatça görelim bilelim. Çalışmalar forumun içinde kaybolmasın.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

chat çok mühim değil de, bu siteye ait işlerin tasnif edilip bir ortak mekanda toplanması fikrine katılıyorum. ayrı bir sayfası olan, kategoriler halinde düzenlenmiş bir materyal deposuna ihtiyaç var..

yaratılmış tüm sistemler, tüm güzel fikirler, emek harcanan işler forumun karanlık dehlizlerinde kayboluyor bir süre sonra..

mesela geçen gün konusu geçen, site müdavimlerinin çizim eserlerini de bu depoya dahil edebiliriz.. GALERİ klasörünün altına..

burası, buranın ürünlerinin kermesine dönüşür.. "neler yapmışız" a bir dönüp baktığımızda herşeyi aynı mekanın raflarında görebilmek güzel olur..

hikayeleri, öyküleri de forumlardan ayıklayarak bu bizim işlerimizin serrgilendiği geleriye ekleyebiliriz..

hatta (bu kadar geciktikten sonra bir aksilik olmaz da üstümüze giyersek) yapacağımız tişört bile bu kapsama dahil bence.. onu da buraya dahil ederiz.. ve hatta hatta daha sonra yapacağımız (kim bilir?) frpworld logolu fincan veya objeler için de hayal etmek mümkün..

nasıl olur diye düşünüyorum da bir egzersiz yapalım

------------------------------------------------------------------------------

FRPWORLD GALERİSİ

-SİSTEMLER
--A
---KURALLAR
----A
----B
----C
---IRKLAR
----A
----B
----C
---DİYARLAR
----A
----B
----C
--B
---KURALLAR
----A
----B
----C
---IRKLAR
----A
----B
----C
---DİYARLAR
----A
----B
----C
... (dvam eder)

-SİTE Ã?İZERLERİNİN ESERLERİ
--A
--B
--C

-ANSİKLOPEDİ (Konu Başlıkları)
--A
--B
--C

-BİLGİSAYAR OYUNLARI
--FLASH TABANLI OYUNLAR
---A
---B
---C
--TEXT TABANLI OYUNLAR
---A
---B
---C

-YAZARLARIMIZDAN KISA HİKAYE VE Ã?YKÃ?LER
--A
--B
--C
--YAZI DİZİLERİ - SÃ?REKLİ HİKAYELER
---A
---B
---C

-MATERYALLER
--T-SHIRT (resimler için tıklayınız)
--SAPKA
--FİNCAN
--ZAR TAKIMI

----------------------------------------------------------------------------

şimdilik bu kadar hayal edebildim.. düşünürsek daha detaylı bir "frpworld galerisi" oluşturabiliriz..
Aurë entuluva...!!
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Çok güzel fikirmiş, Dura'ya tam destek.
Been there. Seen that. Got the scars.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

şimdi aslında arkadaşlar benim de dedikleriniz üzerine aklıma bir fikir geldi.

şimdi bu tarz konularda güzel fikirler falan çıkıyor. Sitede bir şeyler yapmak için sarayda yönetici olmak gerek gibi bir kanı da var sanırım aslında öyle de değil. Bazen böyle güzel fikirler fikirlerin tam anlaşılamaması bizim vakit bulamamamız gibi sebeplerden arada kaynayıp gidiyor. Buna izin vermemek lazım!

Böyle içerikleri toplayacak bir komisyon kurabiliriz. İçeriğin nasıl sunulacağına da bu komisyon karar vereilir. Dilerseniz bunu forumda da yapmak sorunda değiliz başka hazır bir sistem kullanırız. Herkesin giriş yapması gerekmez. Sadece içerik ekleyecek olanlar belli olur onlar giriş yaparak içerik ekler. Diğerleri için salt okunur olur yorumları da forumlar üzerinden yapmaya devam ederiz.

Bu olayı frpworldde üretilenleri üretenlerin ismini de referans vererek yayınlarız.

Duranın dediği gibi oyunlarla ilgili sistemler, ırklar vesaire olabilir. Hatta bunları canlandırmak istediğimiz site rplerinde bile kunlanabiliriz belki.
Çizilen resimler vardı hatta bir aralar çizgiroman tarzı bir şey birşey çıkmıştı çok güzeldi.
Dergiler makale tarzı yazılar olabilir.
Zaman zaman hikayelere de yer veririz
Ansiklopedi çalışmasını da buna dahil edebiliriz.

Yani kısacası diyorum ki sizlerin de dediği bu içeriğin kurtarılmasından sorumlu bir komisyon kuralım. İçeriğin nasıl sunulacağına karar verelim içeriği onlar eklemeye düzenlemeye başlasın. Bu işi yapanların yönetimle bir alakası olması da hiç şart değil. Herkes istediği şeyle istediği kadar ilgilenir. İstediğine kafa yorar. Lazım olan akdar yetkisi olur. Çok da (iyi) güzel olur bence =)

şimdi o zaman şunları soruyorum:
*Bu olayı destekliyor muyuz hep beraber?
*Bu içeriği ne şekilde sunmalıyız?
*İçeriğin düzenlenmesinde toparlanmasında kim görev almak ister?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Efla'nın sorularını sırayla yanıtlamak istiyorum;

1)
(hepbir ağızdan) Eeeeveeet!

2)Bence, hani şimdi sol taraftaki menüde görülen 'yazarlar odası', 'hikaye-makale' var ya, onların yerine 'arşiv' gibi yeni bir menü tuşu getirip, buradan yeni bir sayfaya ulaşılabilir. Oradan da Dura'nın dediği gibi bir kategorizasyon yapabilirsek mesela...

Ama şu var, şimdi mesela Dİyar Ansikolpedisi çok hoş bir çalışma; ama, girdik mi, sitenin çıpğlak arkaplanı üzerine beyaz yazı. Okuması rahat değil pek. Bunlara özgü, okuması rahat bir arkaplan-yazı rengi/tipi ayarlansa möhteşem olabilirdi diye düşünüyorum.

Hazı menüden bahsetmişken; menü'deki kullanılmayan tuşlardan kurtulsak, hem daha ax kalabalık olur, hem de Ansiklopedi ve Blog gibi yeni ve aktif bölümler daha çok öne çıkmış olur sanırım.

3)
*masumane ıslık çal* Ee... ben olabilirim :D
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

1) Eveeett.
3) Hele bir şu okul bitsin, sonra bende frpworld'e birşekilde katkıda bulunmak istiyorum. (1 ay kadar kaldı)
Been there. Seen that. Got the scars.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Okul bitsin ben ansiklopedimi bitirmek istiyorum. : ) ) )

Ama okul bitmez... Özellikle akademisyen olursam, ama şu iki makaleyi bitireyim en azından... : ) )

Neyse arkadaşlar sitede oluşturulan farklı yazı, resim ve hikayelere insanların düzenli bir şekilde ulaşabileceği bölümlerin kurulması çok güzel bir fikir bence...

Bu açıdan forumu bir atölye, bu bölümleri de bu atölyeden çıkanları derleyip düzenlendiği bölümler olarak görmek bence mümkün. Böytle bir bakış açısına sahip olmak elbette atölyede üretilen herşeyi ille de bu bölümlere aktarmayı gerektirmez, neyin ne kadar aktarılacağına hep beraber karar veririz.

Bu arada farklı bölümleri besleyen ögeleri yaratanların birbirlerinden esinlenmeleri bölümleri sanırım güçlendirir. Mesela bazı hikayeler kısmen de olsa resimlerden esinlense bazı resimler de mesela hikayelerle ilgili olsa iki konuda da çabalayan kişiler daha fazla motive olur sanırım. Ama elbette bu konuda kimseyi zorlamak olmaz. Belki yarışmalar ve farklı yollarla bu teşvik edilebilir, gerçi ne kadar işe yarar bilmiyorum...

Eh kısacası, hızla organize olup başlamak lazım... Bir şeyleri ürettikçe insanın hevesi artıyor, üretmediği zaman da sanki emeği boşuna harcanmış gibi geliyor hevesi kırılıyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Benim özel durumlarım sakat olduğundan (bugün varım yarın yok olabilirim icabında) sitede yüksek ve "devamlı" sorumluluk gerektiren işlere girmeye çekiniyorum. Ama desteklerim, elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım. İlk etepta örneğin Bilgi Bankası bölümünde hep üstte yapışık kalacak olan bir başlık açalım (bana yetki :-P verilirse ben yaparım) örneğin başlığın adı FRP OYUN SİSTEMLERİ gibisinden ilgiyi hemen üzerine çeksin; (bu başlık kilitli olacak) altına başta pro olmak üzere çeşitli oyun sistemleri hakkında sitemizde ne kadar bilgi içeren makale yazı vs varsa onların linkini barındıracak. Kategorilere ayrılmış ve tabii hepsinin yanında küçük küçük açıklamalar, "şu başlıkta D&D 4.E sınıfları hakkında bilgi ve yazı bulabilirsiniz... şu başlıkta büyü sistemi..." gibi... İlk etapta bu hızlı bir çözüm olur; daha sonra ise düşündüğünüz daha düzgün, derli toplu, göze daha hoş gözükecek çözümü dizayn ettiğimizde de o sisteme geçilir.

Bu olay öyküler, şiirler, hazır cevap vs her bölüm için yapılabilir; her bölümün ilk başlığı (sticky) sabit olmak koşuluyla: "YÃ?NLENDİRİCİ ANA BAşLIK!" olsun ve içinde o bölüme dair, nerde neler neler var (ufak bir açıklamayla birlikte) "link" olarak verilsin. Her bölümün sorumlusu yapabilir bunu yavaş yavaş. (ha, ben de katılırım icabında yavaş yavaş yapayım ben de, elini sok taşın altına derseniz)

Bir de bazı arkadaşlarımıza (örneğin ben) "Delete" yetkisi verilsin :mrgreen: peki şaka ediyorum, ama "Delete" olmaya aday, artık zamanı geçmiş ve arşivlik bir değeri olmayan bazı başlıklar var; bunları temizlesek daha iyi olur kanımca. "Sanane kardeşim memory"nin parasını sen mi veriyorsun?" Hayır ama alakasız başlıklar, aradığını bulmayı zorlaştırır; örneğin kaç kere member list"e göz gezdirmeye kalktıysam vazgeçtim çünkü bir milyon tane, üstelik alfabetik sırasız üye var?? Ver bana yetkiyi çetır çetır sileyim; örneğin hiç mesaj atmamış ve 1 senedir girmemiş üyeleri silin gitsin; geri dönen zaten nikini hatırlamaz, yeniden kaydoluversin. Gibi fikirlerim var benim de...

İşte (bence) delete adayı bir başlık?
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6959

.
Post Reply