Tanrısal güç
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

Tamam ne güzel her şeyi biliyorsun ama ne işine yaradı. Yapacak gücün yok ise hiç bir işe yaramaz.
Priest : Tanrım karşımda çok güçlü bir yaratık var bu nedir?
Tanrı : Süpermen yavrucuğum!
Priest : Peki onu nasıl yenebilirim.
Tanrı : Kriptonit ile yavrucuğum!
Priest : Peki, kriptoniti nereden bulabilirim?!
Tanrı : Hötö hötö gezegeninde olacaktı yavrucuğum!
Priest : Eeeeee! Peki bana bir tane verirmisin?
Tanrı : Ben ancak bilgi veririm yavrucuğum!
şunuda unutmayın büyü ilede her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. BUnun yanında istediğinizede büyü ile kavuşabilirsiniz.
Ölüm ve yaşam olayına gelince evet herkes bir gün ölecek ancak büyücülerin büyü ile ölümü yendiğini unutmayalım (Temporal(!) stasis). Yani büyü ölümüde yendi.
Priest : Tanrım karşımda çok güçlü bir yaratık var bu nedir?
Tanrı : Süpermen yavrucuğum!
Priest : Peki onu nasıl yenebilirim.
Tanrı : Kriptonit ile yavrucuğum!
Priest : Peki, kriptoniti nereden bulabilirim?!
Tanrı : Hötö hötö gezegeninde olacaktı yavrucuğum!
Priest : Eeeeee! Peki bana bir tane verirmisin?
Tanrı : Ben ancak bilgi veririm yavrucuğum!
şunuda unutmayın büyü ilede her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. BUnun yanında istediğinizede büyü ile kavuşabilirsiniz.
Ölüm ve yaşam olayına gelince evet herkes bir gün ölecek ancak büyücülerin büyü ile ölümü yendiğini unutmayalım (Temporal(!) stasis). Yani büyü ölümüde yendi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
şunu unutmayalım ki bu saydığımız şeylerden bir çoğu birbirine bağlıdır.. ölüme yenebilen bi büyücü zaten yeterince bilge birisidir... ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

kesinlikle katılıyorum şunu söylemeliyim hepsi öğrenmeye bağlıdır ve öğrenmek bilgelik getirir, gerektirir. o nedenle asıl gücü elde etmek bilginin erdemine bağlıdır...scythe wrote:ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Biz o kadar bilgiliyiz. Atomlar, moleküller, fotonlar, bakteriler, termodinamiğin kuralları, insan vücüdunun yapısı, Newton kanunları. Ancak biz bunları değiştirme ve doğa yasalarıyla oynama gücüne sahip değiliz. Ancak Fantastik dünyada büyücüler bunu yapma gücüne sahipler çünkü büyü gücü diye birşey var.scythe wrote:şunu unutmayalım ki bu saydığımız şeylerden bir çoğu birbirine bağlıdır.. ölüme yenebilen bi büyücü zaten yeterince bilge birisidir... ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
Evet, bilgelik olmadan büyüde kontrol edilemezdi. Ancak bu seferde durduralamaz bir güç ortaya çıkardı. Bu gücü kontrol etmeyi başaran güç ise büyü tanrısının gücüdür.
Tanrıları güçlü yapan onların büyüsel güçleri değilmidir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
tekrar tekrar büyünün bilginin bir parçası olduğunu söylüyorum.. bilgelik olmadan büyü kontrol edilemezdi ancak bu sefer durdurulamaz bir güç ortaya çıkar denmiş... neden durdurulamaz bir güç ortaya çıksın ki... bir gücü elde eden bilgi onu kontrol altına almayı bilmiyosa bilgi değil rasgele elde edilen bir bulgu olur ancak.. insanoğlunun doğa yasalarıyla oynayamama acizliğine değinilmiş... insanoğlunu güçlü kılan doğada nasıl en iyi şekilde yaşanılacağını bilmiş olması değil midir zaten..Biz o kadar bilgiliyiz. Atomlar, moleküller, fotonlar, bakteriler, termodinamiğin kuralları, insan vücüdunun yapısı, Newton kanunları. Ancak biz bunları değiştirme ve doğa yasalarıyla oynama gücüne sahip değiliz. Ancak Fantastik dünyada büyücüler bunu yapma gücüne sahipler çünkü büyü gücü diye birşey var.
Evet, bilgelik olmadan büyüde kontrol edilemezdi. Ancak bu seferde durduralamaz bir güç ortaya çıkardı. Bu gücü kontrol etmeyi başaran güç ise büyü tanrısının gücüdür.
Tanrıları güçlü yapan onların büyüsel güçleri değilmidir.
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Bence yaşamdır. Diğerlerinin hiçbirinin yaşam olmadan anlamı yoktur. Ve yaşam her hangi biri olmadan da varlığını sürdürebilir. Ölüm bile olmadan.
Ve bunun da ötesinde yaşam olmadan hiçbiri yaratılamaz bilgelik savaş büyü ölüm hatta elementler (nehrin rüzgarın ateşin de bir yaşamı vardır) ama hiçbiri tek başına bir yaşamı yaratma gücüne sahip değildir yeni yaşamı yaratabilen tek güç başka bir yaşamdır.
Ve bunun da ötesinde yaşam olmadan hiçbiri yaratılamaz bilgelik savaş büyü ölüm hatta elementler (nehrin rüzgarın ateşin de bir yaşamı vardır) ama hiçbiri tek başına bir yaşamı yaratma gücüne sahip değildir yeni yaşamı yaratabilen tek güç başka bir yaşamdır.