Tanrısal güç

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

ben bilgelik derim.cunku herseyi yapmak bi bilgi gerektirir sonucta.buyu yapıcaksanda bişileri bilmen lazım.melee dovuse giriceksende bişileri bilmen lazım
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Evet adam dövüş tanrısı saldırısı +70 lerde falan ama nasıl vuracağını bilmiyor dimi? Zeka olmuş 30, 40 ama sırf bilgelik portfolyosu yok diye bilmiyor girişmeyi!
from Dawn to Wish...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

tebrik ediyorum kabaktadı, düşündüğüm ancak yazmakta tereddüt ettiğim bi şeyi lank! diye dile getirmişsin.
War, war never changes...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tamam ne güzel her şeyi biliyorsun ama ne işine yaradı. Yapacak gücün yok ise hiç bir işe yaramaz.

Priest : Tanrım karşımda çok güçlü bir yaratık var bu nedir?

Tanrı : Süpermen yavrucuğum!

Priest : Peki onu nasıl yenebilirim.

Tanrı : Kriptonit ile yavrucuğum!

Priest : Peki, kriptoniti nereden bulabilirim?!

Tanrı : Hötö hötö gezegeninde olacaktı yavrucuğum!

Priest : Eeeeee! Peki bana bir tane verirmisin?

Tanrı : Ben ancak bilgi veririm yavrucuğum!

şunuda unutmayın büyü ilede her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. BUnun yanında istediğinizede büyü ile kavuşabilirsiniz.

Ölüm ve yaşam olayına gelince evet herkes bir gün ölecek ancak büyücülerin büyü ile ölümü yendiğini unutmayalım (Temporal(!) stasis). Yani büyü ölümüde yendi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

şunu unutmayalım ki bu saydığımız şeylerden bir çoğu birbirine bağlıdır.. ölüme yenebilen bi büyücü zaten yeterince bilge birisidir... ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

scythe wrote:ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
kesinlikle katılıyorum şunu söylemeliyim hepsi öğrenmeye bağlıdır ve öğrenmek bilgelik getirir, gerektirir. o nedenle asıl gücü elde etmek bilginin erdemine bağlıdır...
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Peki sihirbazlara nedemeyi düşünüyorsunuz?
from Dawn to Wish...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

iyi bir nopkta yakalamışsın. aynoı soruyu ben de yöneltiyorum ve ek olarak dünyadaki en tehlikeli güç olan kenderleri de ben ekliyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Elentari
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elentari »

iki tane seçenek olsaydı yaşam ve bilgeliği seçerdim :wink:
güçlüler sendelediği zaman yardım zayıfın ellerinden gelir
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

scythe wrote:şunu unutmayalım ki bu saydığımız şeylerden bir çoğu birbirine bağlıdır.. ölüme yenebilen bi büyücü zaten yeterince bilge birisidir... ben büyünün bilginin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bilgeliğin en güçlü erdem olduğu konusunda ısrarcıyım
Biz o kadar bilgiliyiz. Atomlar, moleküller, fotonlar, bakteriler, termodinamiğin kuralları, insan vücüdunun yapısı, Newton kanunları. Ancak biz bunları değiştirme ve doğa yasalarıyla oynama gücüne sahip değiliz. Ancak Fantastik dünyada büyücüler bunu yapma gücüne sahipler çünkü büyü gücü diye birşey var.

Evet, bilgelik olmadan büyüde kontrol edilemezdi. Ancak bu seferde durduralamaz bir güç ortaya çıkardı. Bu gücü kontrol etmeyi başaran güç ise büyü tanrısının gücüdür.

Tanrıları güçlü yapan onların büyüsel güçleri değilmidir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

haklısın . ondan başka güçlü göremiyorum ben ortada sadece yok olmaya mahkum olanları görüyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

Biz o kadar bilgiliyiz. Atomlar, moleküller, fotonlar, bakteriler, termodinamiğin kuralları, insan vücüdunun yapısı, Newton kanunları. Ancak biz bunları değiştirme ve doğa yasalarıyla oynama gücüne sahip değiliz. Ancak Fantastik dünyada büyücüler bunu yapma gücüne sahipler çünkü büyü gücü diye birşey var.

Evet, bilgelik olmadan büyüde kontrol edilemezdi. Ancak bu seferde durduralamaz bir güç ortaya çıkardı. Bu gücü kontrol etmeyi başaran güç ise büyü tanrısının gücüdür.

Tanrıları güçlü yapan onların büyüsel güçleri değilmidir.
tekrar tekrar büyünün bilginin bir parçası olduğunu söylüyorum.. bilgelik olmadan büyü kontrol edilemezdi ancak bu sefer durdurulamaz bir güç ortaya çıkar denmiş... neden durdurulamaz bir güç ortaya çıksın ki... bir gücü elde eden bilgi onu kontrol altına almayı bilmiyosa bilgi değil rasgele elde edilen bir bulgu olur ancak.. insanoğlunun doğa yasalarıyla oynayamama acizliğine değinilmiş... insanoğlunu güçlü kılan doğada nasıl en iyi şekilde yaşanılacağını bilmiş olması değil midir zaten..
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Forgatten realms da büyüyle bilgeliğin çok da bir alakası yok,büyü tanrısı yoksa büyü kontrolden çıkıyor ve bu derece büyük bir gücün kontrolden çıkmasının ne demek olduğu da kitaplarda yazılmış durumda zaten.
....
Genelleme yapıyorsak ozaman bilmek değil bilgiyi nasıl kullanacağını bilmek gerekir.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bence yaşamdır. Diğerlerinin hiçbirinin yaşam olmadan anlamı yoktur. Ve yaşam her hangi biri olmadan da varlığını sürdürebilir. Ölüm bile olmadan.
Ve bunun da ötesinde yaşam olmadan hiçbiri yaratılamaz bilgelik savaş büyü ölüm hatta elementler (nehrin rüzgarın ateşin de bir yaşamı vardır) ama hiçbiri tek başına bir yaşamı yaratma gücüne sahip değildir yeni yaşamı yaratabilen tek güç başka bir yaşamdır.
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

Genelleme yapıyorsak ozaman bilmek değil bilgiyi nasıl kullanacağını bilmek gerekir
işte biz buna bilgelik diyoruz zaten...
Post Reply