heal ve harm gerçekçi büyüler mi ?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

e tabi ben harmın touch büyüsü old. unutmuştum. liche dokunmak da kasar tabe
War, war never changes...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

burock wrote:e tabi ben harmın touch büyüsü old. unutmuştum. liche dokunmak da kasar tabe
Ayrıca heal/harm lvl. 6 büyüler boru degil yani lvl. 11 olmak lazım atmak için lvl. 11 de az degil hani :)
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bi lich dövmek için 11.lvl fazla diil ama. bi wizardın lich olmak için gerekli büyüleri yapabilmesi için min 9.lvl olması gerekiyo (henüz yaşarken). Lich template i adama +2CR aladığına göre bi lich MIN 11 lvl zaten.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

ya ben 9. lvl. da lich olana rastlamadım 17-18 bu civar olurlar hep :) 11. lvl. adam olmak zor iş o yüzden heal indirveriyo lich i ama yüksek level büyü ve touch kısıtlaması var bence mantıklı yani save siz olsabile.
Antimodes the Wild
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

9.level da lich olmak bana biraz abest geldi.
9 level lich olmak için bayağı bi erken değil mi?
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

lich olmak için kilit büyü magic jar. bu da 5. seviye büyüsü, yani 9.seviye bi büyücü bu büyüyü yapabilir. açıkçası 11.lvl bi liche ben de hiç rastlamadım ama teorik olark bu mümkün. hatta yanlış hatırlamıyosam 3rd ed. M.M.'de lich templateinde liche dönüşen büyücü e 9.lvl olarak örneklenmişti.
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

bence mantıklı yani save siz olsabile.
abi gerçekten çok dengesiz olduğunu anlayabilirsin yeminerin ilk sayfada yazdığı olayı okursan... 9. lvl lich olur mu bilmiom ayrıca ... :?
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Benim bahsettiğim örnekteki 9.seviyedeki(CR) büyücü lich olduğunda 11.lvl(CR) olur. Ayrıca, daha da düşük seviyeli bi büyücü, liche dönüşümünü sağlayacak büyülerin scrollarını (magic jar kesin de başkaları da elenebilir campaigne ve dme göre) ve gerekli materyalleri topladıktan sonra lich olabilir. bunu da engelleyen bi şey yok. tabi düşük seviyeli büyücü olmasından dolayı, yüksek seviyeli büyülerin scrollarını okurkenki cezaları ödeyebilmesi de gerekir.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

BUrdan anlaşılıyor ki 3e lichliği bile ayağa düşürmüş abicim...

Harm olayına gelince, önceki sayfalarda birçok açıklama yapıldı...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ah keşke zamanım olsa da 11.level bi rahiple X (herhangi)level bi adamın koca 24. level lich i nassı rezil ettiğini tekrar yazabilserydim. arkadaşlar söliim bu heal harm akıl manmtık işi değildir. ne yani niye li
ch e doıkunamayacan ki. lichlerin korku aurası yok git dokun. koca adam lich le savaşıyoken buna tırsacak değil. ya . touch saldırılarda kalkan falan hç bi şey devrede olmadığından(bilgi olsun diye yazdım yoksa hiç bi lich in zırh kalkan kullanacağını sanmıyorum) dc en fazla 15 16 olur ki bunu da her önüne gelen rahatça geçebilir.
geçelim lich i koca 300 hp lik dev gibi savaşçıya gelelim leveli siz tahmin edin. aymnı kişiler önce saldırırlarsa aynı durum yine geçerli. bi anda adam ,298 hp kaybeder ve 2 hp sikalır. ayıp abi adam sokakta yürürken ölür be.
biraz da bunları düşüneşlim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

sorun bi liche dokunabilmek diil ki, lich ile yüzleşebilmek. Ben lich olsam kendimi tehlikeye atacak en ufak encounterdan kaçarım. şöyle bi düşününce, bi lich ile karşılaşmak için en geçerli sebep, phlacterysine yaklaşmak olabilir gibi geliyo bana
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

ama sen lichsin zaten burock/ayrica lich fear aura touch attack baya bunlari topliyinca baya bi zor hakkatten
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

a doğru avatarım lich di mi? naapalım efenim, tempus rahibesi illüstrasyonu vardı da biz mi iliştirvermedik avatarımıza?

Bu arada aklıma geldi. Sanırım Ravenloft serisinin çevirilerinden birinde koskoca liche "liç" demişlerdi. gerçi sayfaaltı açıklamasında bilgi vardı ama ne o ööle "liç"?!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

lich lerin fear aurası olamz arkadaşlar o sadece azaline özgü bir lanet. o kadar zaman lich oynattım ölüm şövalyelerinin yanında hep onların korku aurasını kıskanmışımdır. lich ile karşılaşmaya gelince sonuç olarak lichler de bir yerde yaşarlar ve insdanlar lichlerden rahatsız olur. onları yok etmek isterler. misal azalin. eğer azalinle görüşmeye gelenler arasında (ravenlofta iken değil) bir rahip olsaydı bu büyüyü yapabilecek çok rahat koca azalin tarih olabilidi.
liç harbi bana da biraz garip geldi ya türkçe bi şey uydurun ya da ing. kalsın kardeşim. ne yani ölüm şövalyesinide dednayt diyemi çevireceniz.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

liç demek hiç demek hiç olmamış demek :D neyse yeminer sen neden elin rahibini yaklaştırdın kendine ben onu anlamadım :D

sonuçta bence touch olayı düşünülürse 6. lvl. diger büyülerle kıyaslanırsa heal ve harm mantıksız degil, haa tabi dm derseki arkadaş çüş bundan sonra st. atılcak oda olur yaklaşıma baglı bu ama hepten silmek, yok olmaz böyle şey demek dogru degil bence.
Antimodes the Wild
Post Reply