Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...

Post by sowtim »

Kitabın birazını okudum ve birşeyler paylaşmak istedim:

* Tüm dengelerin (Orta Alem'de) su üzerine kurulmuş olması bana biraz BK'yı anımsattı sanki...

*Weis&Hickman ikilisi toplumsal önemli bir soruna da değinmişler bu sefer. Geg diyarı olan Yıksı-Diksi de(Bu herhalde orjinalinden çeviri bir isim herhalde değil mi ) cahillik resmen bir erdem sayılıyor. Gegler sadece onlara denileni yapan robotlar gibiler. Ayıplanacak kadar okuma bilen(!) ve dahası "neden?" diye soru sormaya cüret edebilecek kadar ahlaksız(!!!) bir geg ortaya çıkıyor ve tahmin edin neler oluyor? Mahkum ediliyor...

Kitap gerçekten çok güzel yalnız kitabın başlarında pek fazla bulunmasa da ortalarına doğru okuma akışını ve zevkini bozan bazı kelime hataları mevcut. Bunların da çıkarılıcak ilerki baskılarda düzeltileceğini umuyorum.
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

walla ben bi türlü ısınamadım o seriye
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

serinin diğer kitaplarınıda okumaya başladığında göreceksin ki tüm dengeler su üzerine kurulu değil aslında bu yanlızca ilk kitapda bahsi geçen dünya için geçerli ve seri çok iyidir insanı içine çeker tek sorun zifnap sendromu ama weis bunu yapıyor napalım ustaya saygı duyuyoruz
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

İlk 2 kitabı güzeldi, sonra sıkmaya başladı. Özellikle ejder-yılanların entrikaları beni çok baymıştı. Ama sonu güzeldi :)
Elaine Cunningham Forever!
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

şunu ilk üç kitap yapsak.
Aslında bence serinin en iyi kitapları 2 ve 3'tü.
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

bence kitap gayet guzeldi. oldukca kisa bir surede bitirdim ve cok zevk aldim

zifnap da tam yerindeydi bence.

ancak son kitabi hepsine tercih ederim. tek sorun yeterince iyi bitememesiydi bence. gerci bu USTA(???) nin bilindik bir sorunu. bitirmeyi beceremiyorlar. (fazla agir oldu sanirim)
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Ben şu ana kadar oldukça özgün ve doyurucu buldum; ama daha diğerlerini okumadım; sıkıcı oluyor demek ki :???:
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Birinci kitabı okuduğumda vasat demiştim. Ancak ikinci kitabı okuyunca inanılmaz sardı, birinci kitabı tekrar okudum. Yani ilk kitabı okuyup sıkıldıysanız, hemen karar vermeyin derim.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

sowtim wrote:Ben şu ana kadar oldukça özgün ve doyurucu buldum; ama daha diğerlerini okumadım; sıkıcı oluyor demek ki :???:
hic de oyle degil...
sahsen ben cok rahat okudum ve okudugum icin mutluyum. bence nasil olacagini dusunmeden oku sadece ne kadar zevk alacagini dusunerek oku
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Bir de kitabı yayınlayan İTHAKİ'nin bir sürü yazım hatası var. Sırf bu yüzden dikkatim dağılıyor; okuduğum paragrafı en baştan almak zorunda kalıyorum. :mad: Yayınevleri bunlara biraz daha önem vermeli bence... Mesela Metis; onlarda LoTR üçlemesinin Türkçe'sinde ben hiç -en azından yaızm- hatasına rastlamadım.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

şimdi bir veya birkaç kişi sıkıcı oluyor diye kitap sıkıcı olmaz.Ben ilk üç kitaptan gerçekten zevk aldım diğerleri kötü değildi hatta onlarda çok iyiydi.Ancak ilk üçünün havasına pek sahip değillerdi.Onun dışında yaratılan dünyadan tut karakterlerine kadar(nede olsa margereth yazıyor)
herşey çok iyi ama zifnap benim tadımı kaçırmıştı.Ne diyelim o kadar kusur...
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Dediğim gibi ben kitaptan hiç sıkılmadım; ancak diğer arkadalar ilerleyince sıktığını söylediler; ben de ona göre dedim "demek kiilerleyen bölümler de sıkıyor" diye...
serinafairuza
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by serinafairuza »

Weis ve Hickman bence çok ustaca bir hamle ile dünyanın geçmişi ile ilgili ipuçlarını ilk dört kitaba fark ettirmeden saçıp sonraki kitaplarda toparlıyor. Böylece bütün kitapları okuyup diğer kitaplarda bulunan detayları dikkate almadığınızda öyküyü de algılayamıyorsunuz. Ben seriyi bitirditen sonra başa dönüp tekrar okudum. Böylece kaçırdığım veya önemsemediğim noktaları tekrar değerlendirip daha bi keyif aldım. Zifnab olayı biraz bayıcı da olsa Dlle ilişkiyi vurgulama amacı taşıyodu bence ama o ilişkiyi hala kuramadım ne yazık ki!
Nature protects me, cause I serve her.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet katılıyorum. birçok arkadaşım ilk iki kitabı okuyunca sıkılıp bıraktılar. benim üçüncüyü okumam tamamen piyasada okuyacak kitap kalmadığı içindi ama ondan sonra bırakamadım. gerfçekten bence kitap 3. ciltle heyecana kavuşuyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
midnight_poet
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by midnight_poet »

Son derece heyecanla okudum ve okuduğum dönemlerde bir sonraki kitabın çıkmasını heyecanla beklediğimi hatırlıyorum. Zifnab bence basit kaçmıştı ilk gördüğüm anda ancak Ejderha Mızrağı ile bağlantı kurmaya yarayan bir etmendi.

Onun haricinde ben en çok Kaos lordunun yani haplonun efendisine sinirlenmiştim. Kibiri yüzünden neler oldu neler. Dinlesene haployu :mad:
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter
Post Reply