Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...
Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...
Kitabın birazını okudum ve birşeyler paylaşmak istedim:
* Tüm dengelerin (Orta Alem'de) su üzerine kurulmuş olması bana biraz BK'yı anımsattı sanki...
*Weis&Hickman ikilisi toplumsal önemli bir soruna da değinmişler bu sefer. Geg diyarı olan Yıksı-Diksi de(Bu herhalde orjinalinden çeviri bir isim herhalde değil mi ) cahillik resmen bir erdem sayılıyor. Gegler sadece onlara denileni yapan robotlar gibiler. Ayıplanacak kadar okuma bilen(!) ve dahası "neden?" diye soru sormaya cüret edebilecek kadar ahlaksız(!!!) bir geg ortaya çıkıyor ve tahmin edin neler oluyor? Mahkum ediliyor...
Kitap gerçekten çok güzel yalnız kitabın başlarında pek fazla bulunmasa da ortalarına doğru okuma akışını ve zevkini bozan bazı kelime hataları mevcut. Bunların da çıkarılıcak ilerki baskılarda düzeltileceğini umuyorum.
* Tüm dengelerin (Orta Alem'de) su üzerine kurulmuş olması bana biraz BK'yı anımsattı sanki...
*Weis&Hickman ikilisi toplumsal önemli bir soruna da değinmişler bu sefer. Geg diyarı olan Yıksı-Diksi de(Bu herhalde orjinalinden çeviri bir isim herhalde değil mi ) cahillik resmen bir erdem sayılıyor. Gegler sadece onlara denileni yapan robotlar gibiler. Ayıplanacak kadar okuma bilen(!) ve dahası "neden?" diye soru sormaya cüret edebilecek kadar ahlaksız(!!!) bir geg ortaya çıkıyor ve tahmin edin neler oluyor? Mahkum ediliyor...
Kitap gerçekten çok güzel yalnız kitabın başlarında pek fazla bulunmasa da ortalarına doğru okuma akışını ve zevkini bozan bazı kelime hataları mevcut. Bunların da çıkarılıcak ilerki baskılarda düzeltileceğini umuyorum.
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

- Palin__Majere
- Kullanıcı

bence kitap gayet guzeldi. oldukca kisa bir surede bitirdim ve cok zevk aldim
zifnap da tam yerindeydi bence.
ancak son kitabi hepsine tercih ederim. tek sorun yeterince iyi bitememesiydi bence. gerci bu USTA(???) nin bilindik bir sorunu. bitirmeyi beceremiyorlar. (fazla agir oldu sanirim)
zifnap da tam yerindeydi bence.
ancak son kitabi hepsine tercih ederim. tek sorun yeterince iyi bitememesiydi bence. gerci bu USTA(???) nin bilindik bir sorunu. bitirmeyi beceremiyorlar. (fazla agir oldu sanirim)
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
hic de oyle degil...sowtim wrote:Ben şu ana kadar oldukça özgün ve doyurucu buldum; ama daha diğerlerini okumadım; sıkıcı oluyor demek ki
sahsen ben cok rahat okudum ve okudugum icin mutluyum. bence nasil olacagini dusunmeden oku sadece ne kadar zevk alacagini dusunerek oku
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
Bir de kitabı yayınlayan İTHAKİ'nin bir sürü yazım hatası var. Sırf bu yüzden dikkatim dağılıyor; okuduğum paragrafı en baştan almak zorunda kalıyorum.
Yayınevleri bunlara biraz daha önem vermeli bence... Mesela Metis; onlarda LoTR üçlemesinin Türkçe'sinde ben hiç -en azından yaızm- hatasına rastlamadım.
şimdi bir veya birkaç kişi sıkıcı oluyor diye kitap sıkıcı olmaz.Ben ilk üç kitaptan gerçekten zevk aldım diğerleri kötü değildi hatta onlarda çok iyiydi.Ancak ilk üçünün havasına pek sahip değillerdi.Onun dışında yaratılan dünyadan tut karakterlerine kadar(nede olsa margereth yazıyor)
herşey çok iyi ama zifnap benim tadımı kaçırmıştı.Ne diyelim o kadar kusur...
herşey çok iyi ama zifnap benim tadımı kaçırmıştı.Ne diyelim o kadar kusur...
- serinafairuza
- Kullanıcı

Weis ve Hickman bence çok ustaca bir hamle ile dünyanın geçmişi ile ilgili ipuçlarını ilk dört kitaba fark ettirmeden saçıp sonraki kitaplarda toparlıyor. Böylece bütün kitapları okuyup diğer kitaplarda bulunan detayları dikkate almadığınızda öyküyü de algılayamıyorsunuz. Ben seriyi bitirditen sonra başa dönüp tekrar okudum. Böylece kaçırdığım veya önemsemediğim noktaları tekrar değerlendirip daha bi keyif aldım. Zifnab olayı biraz bayıcı da olsa Dlle ilişkiyi vurgulama amacı taşıyodu bence ama o ilişkiyi hala kuramadım ne yazık ki!
Nature protects me, cause I serve her.
evet katılıyorum. birçok arkadaşım ilk iki kitabı okuyunca sıkılıp bıraktılar. benim üçüncüyü okumam tamamen piyasada okuyacak kitap kalmadığı içindi ama ondan sonra bırakamadım. gerfçekten bence kitap 3. ciltle heyecana kavuşuyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
midnight_poet
- Kullanıcı

Son derece heyecanla okudum ve okuduğum dönemlerde bir sonraki kitabın çıkmasını heyecanla beklediğimi hatırlıyorum. Zifnab bence basit kaçmıştı ilk gördüğüm anda ancak Ejderha Mızrağı ile bağlantı kurmaya yarayan bir etmendi.
Onun haricinde ben en çok Kaos lordunun yani haplonun efendisine sinirlenmiştim. Kibiri yüzünden neler oldu neler. Dinlesene haployu
Onun haricinde ben en çok Kaos lordunun yani haplonun efendisine sinirlenmiştim. Kibiri yüzünden neler oldu neler. Dinlesene haployu
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter