Türkiyede DM olmak zor (Hele playerlar "ipne DM"

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

ayrıca bi gün sonrasına randevu verecek tabi. bi gemi kiralayıp nehir yoluyla gitseydiniz (ki bütün halk bu yolla seyehat eder o iki şehir arasında) 1 gün olurdu. zaten kız size sordu niye bu kadar geciktiniz diye. demiyosunuz ki biz gemiyi bulmadık. hatta aklımızın ucundan bile geçmedi. dediğin şey "üstelik kız bize 1 gün sonra gelin dedi"
üstelik müstelik yok. 1 günlük yoldu o
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

ha eğer sen bunları yeterince belirtemedin ondan anlamadık diyosan özür dilerim.

ama ben öyle olduğunu sanmıyorum
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yok abi sen belirtmedin diil de, hatırlıyosan biz o şehirdeki esnaf bi amcaya sorduk bunu. 1 günden az bi zaman dedi. oğlunu verdi yanımıza arabaynan. o bize demedi ki gemiyle daha yakın. hem oğlunu da yanımıza verdi, bi güven oluştu içimizde. dicekse o demeliydi yoksa biz nerden bileli gemiyi? Ayrıce gemiyle gitsek yoldaki questleri atlamış olurduk. herhalde onun yerine dew ahtapot çıkarırdın karşmıza.

bu arada molydeus, gruba hoşgeldiniz sen ve şarkıların...
War, war never changes...
XtroTheArctic
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XtroTheArctic »

amca oğlundan kurtulmak istemiş olamaz mı :)

o kadar liman var dedim. insan bi gider. ilk defa liman görmüşsünüz ravenloft da. hiç ilgilenmediniz be kardeşim. kim bilir nerelere giden gemiler vardı orda (abarttım biraz)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

tamam abi limana gitmedik de bi yarıyaratık tarafından ısırılmış bi adam vardı grupta hatırlıyoan laylayla harcıcak zaman yoktu. adamın dediği yoldan gittik işte
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya abi aslında kötü karakterlere görev vermek daha kolay oluyor. Basarsın parayı "heyooo" diye giderler. Hatta "ipna DM" isen bide döndüklerinde parayı almazlar. Asıl zor ise onların hikayeye devam etmelerini sağlamaktır. Parayı bir fazla kaçırdınmı hemen kumarhaneye yemeye giderler. Büyücü kulesine girdilerse kulenin yarısını talan edip "bize bu kadarı yeter para bitince kızıda kurtarırız" deyip gidiverirler.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

evil karakterlere main plot oluşturmak çok kolay. sonuçta çok yüklü hazine teklif edersin olur biter. esas sorun, yan questlerde. kendisini bi queste çıkaracak kadar değerli bi teklif alan evil karakter yan questlere bakmaz bile. bu da oyunun lineer(sırasal?) olmasına neden olacağı gibi; bu questi bitirdikten sonra elde edeceği kazanç başka questlere çıkmamasına da neden olur. bence evil karakterleri oynatmanın handikapı budur
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Olay iyi olsun kötü olsun karakterlerin içinde bulundukları plotları kendileriyle özdeşleştirme değil mi? yani, neden bu kadar steryotipe indirgiyosunuz ki? yani adam belki "kötü" bir karakterdir ama parayla işi yoktur? Veya gerçekleştirilmesi imkansız idealler peşinde koşan, klasik tabirle "kötü" karakterler de olabilir, bunları parayla nasıl kandırabilirsiniz ki? Steryotiplerden uzak durun beyler.

Eğer illa ki partiyi bir queste sokacaksanız, onlara çevrelerinde gelişen bir kaç olay seçeneği verin, bırakın, merakları yeterince cezbedilince (veya sinirleri incelince) onlar olaya girsinler...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ben böyle bi grup tanıyorum sankim ama onlar gayet amaçsı olduklarından yakınıyolar?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya ben kasamam öyle oyuncunun merakını cezbetme falan. Heleki benim gibi faranjitin var ise ve bir süre sonra boğazın ağrıyorsa role play role play ardından görev. Demekki faranjiti olan adam iyi DM olamazmış.

Aslında kötü karakterin sevgilisini öldürtüpte sokabilirsin. ancak yarı yolda dönmesi veya hevesini kaybetmesi olağandır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Zaten biz evil bi grupta değiliz genellikle neutrallardan oluşuyoruz,ama ben true'dan chaotice kaydım dellendirdi beni ravenloft.
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Darkgnome wrote:Ya ben kasamam öyle oyuncunun merakını cezbetme falan. Heleki benim gibi faranjitin var ise ve bir süre sonra boğazın ağrıyorsa role play role play ardından görev. Demekki faranjiti olan adam iyi DM olamazmış.

Aslında kötü karakterin sevgilisini öldürtüpte sokabilirsin. ancak yarı yolda dönmesi veya hevesini kaybetmesi olağandır.
neden abi, kötü adam tutkusuz mu olur? filhakika kötü bir adamın sevgilisi uğruna, sevgilisi hayattakyen yapmayacağı şeyleri öldüğünde yapması olağan bence. tabi herkesi bir kaliba sokamayız, ne iyileri nede kötüleri, ki bu ayrımın ben fazla ekskin olmadığı görüşündeyim, her insan içinde biraz barındırır, iyilik de kötülük de.

ben kötü bir adamım ama sevgilime bişey yapanı oyarım :)
iAderia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by iAderia »

aldik gorevi zaten bi sekil ama insan ölebilecei bööle bi ortama zavalli bi kız için girince bide üstüne üstlük good olmayınca içerlio valla :)..

molydeus kardes gerçekten ii oldu gelmen.. daha güzel oyunlara işalah..

şu emilen leveli mı da geri alabilirsem ii olucak.. :) bu arada bi el atıverin artık :)
iAderia
Kullanıcı
Kullanıcı

:)

Post by iAderia »

ayrıca molydeus kardesimizin bundan sonraki oyunların da alkol katkılı olabileceine dair potansiyeli tarafımdan saygı ile karşılanmaktadır.. :)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

molydeusun oyuna alkol katacağı kesindir ama katacağı alkol geçen geceki gibi pek bi adi şarap olacaksa olmasındır. hakkaten neydi o öyle ya, ıyyy!
Post Reply