go oynarmısınız......???

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

go oynarmısınız......???

Post by Azalin »

"şibumiyi "okuyan arkadaşlar bu oyunuda bilir mutlaka....

aslı çinden çıkmış bi oyundur..ama zaman içinde japonlar tarafından asimile edilmiştir..... içinde satrançtan çok kombinasyon bulunur....

oynayan var mı acaba.....????
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

BENN ben oynarim, ama benimle oynayacak birini bulamadigim icin kendimi oyunda pek gelistiremedim

ama lisede 4 kisi duzenledigimiz bi turnuvada bazi hamleleri yapip yapilamayacagina karar vermek icin beni hakem secmislerdi.

coook gusselll(di)

gerçi ben o dedigin si biseyi okumadim ama simdi merak ettim o ne?
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

aslında yanlış yazmışım... "şibumi" olacak...

bu "travenian" isimli bir yazarın kitabı....

rus- alman kırması, ama japonya da yetişmiş bir gizli ajanın hayatını anlatır... bu adam hayatı go oyununa benzetir... bende oyuna merakmı 2-3 sene önce bu kitabı okuyunca kazanmıştım.... açıkçası bende oybayacak çok fazla kişi bulamadığım için kendimi geliştiremedim......

Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Evet ben oynamayı istiyorum ama vaktim olmuyor. sene sonunda arkadaşlardan öğreneceğim. bir ara haftada en az 2 kere oynarlardı orta dünyada bende izlerdim.

bu arada travenian'ın kim olduğu bilinmemekte sadece yayıncısı biliyor :D gizemli kişilik....
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

valla ankaraya gittiğimde ahmet (gandalf) bana öğretme girişiminde bulunmuştıu fekat ne kadar oynuyorum bilmiyorum bu yüzden anketi işarertlemedim :D
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

ben öğrenmeyi çok istiyorum ama çevremde oynayan yok
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Herkes aynı durumda galiba, adını duymuş ama beraber oynayacak birisini bulamadığı için vazgeçmiş. Bence kesin bir multiplayer oyun sitesi vardır diyecem ama demeyedebilirim, çünkü oyunun çok uzun sürebildiğini (bir kaç saat kadar) duymuştum. Gerçekten de yaratıcı bir düşünceyle yapılmış bir oyun bence.
Taşlar unutana dek...
yamyam
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yamyam »

yanılmıyorsam hacettepe üni. go kulubü vardı. orta dünyada toplanıp go oynuyolardı. devam ediyomu etmiyormu bilmiyorum ama. o zamanlar (geçen sene) pazar günleri toplanıyorlardı yanılmıyorsam. ama oynamak isteyen varsa bende oyuncu arıyorum 25'in den sonra istiyenlerle go oynamak isterim. :)
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

beeen oynuyorum ama çok ii bi oyuncu sayılmam eheh orta dünyaya gitmeye üşeniorum pazar günleri oluyo go günleri galiba ama ben bi kere önünden geçtim olay sırasında başka bi yere seğirtiyoduk arkadaşlarla o gün.. ama çok güzel oyun ya zmn olsa da çalışıp dan alsam :lol: :lol:
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

ya ben oynarım ama 10/9 unda kaybediyorum.malesef :-( ve geliştiremiyorum da...çevremde kimse olmadığı için
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ya go nedir arkadaşlar bi bilgilendirirseniz sevinirim.heryerdeduyuyoruz ama kurallar oyun masası falan hiçbirşeyinden haberim yok
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
forex
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by forex »

santraç'a benziyorsa eğer çok güzel bir oyuna benziyor bence...
kombinasyon oyunlarına bayılırım zaten...çünkü ben herşeyi kombınasyon üzere oynarım... :)
Gölgemden kaçabilirsiniz ama benden asla kaçamazsınız.....
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

go 181 beyaz ve 180 siyah pulla şu an kare sayısını hatırlayamadığım bir satranç tahtası şeklindeki platformda oynanan bir strateji oyunu.

kombinasyon olarak satranç dan 10 falan kat daha fazla ihtimale sahiptir.

bütün pullar aynı şekilde(yuvarlak) ve hepsi aynı vasfa sahip. bunlar go tahtasının üstüne her tur sırayla bir tane bırakılmak suretiyle konulur. ve sürekli olarak rakip taşların etrafı sarılıp etkisiz hale getirilmeye çalışılır.

bu oyun ortaçağdan önce ilk defa çinde ortaya çımıştır. ancak zamanla japonlar tarafından asimile edilmiş ve japonların milli sporu olmuştur.

bildiğim kadarıyla japonyada okullarda ders olarak verilmektedir.

atak ve savunma gibi strajilerinin yaratıcılığını arttırdığı söylenir..

ama hala birilerini bulup adam gibi oynayamadık ki...

findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bursada bir çok kafede ciddi ciddi oynanuyor bu oyun oldukça zevkli bi oyun ama kafa yorucuda oynadım bi kaç kere güzel yane
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

Bende go oynuyorum ve bizim apartmandaki arkadaşlarımada öğrettim ama çok yönlü bir oyun olduğundan veçok fazla konsantrasyon gerektirdiğinden fazla beğendiler ama 1 arkadaşımla hala daha oynuyoruz.Bu arada hatırladığım kadarıyla ODTÃ?'nün de go klübüvar.Orta Dünya'nın adresini verirseniz veya hrhangi bir müsabaka düzenlenicekse haber gönderirseniz sevinirim.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Post Reply