go oynarmısınız......???
go oynarmısınız......???
"şibumiyi "okuyan arkadaşlar bu oyunuda bilir mutlaka....
aslı çinden çıkmış bi oyundur..ama zaman içinde japonlar tarafından asimile edilmiştir..... içinde satrançtan çok kombinasyon bulunur....
oynayan var mı acaba.....????
aslı çinden çıkmış bi oyundur..ama zaman içinde japonlar tarafından asimile edilmiştir..... içinde satrançtan çok kombinasyon bulunur....
oynayan var mı acaba.....????
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
BENN ben oynarim, ama benimle oynayacak birini bulamadigim icin kendimi oyunda pek gelistiremedim
ama lisede 4 kisi duzenledigimiz bi turnuvada bazi hamleleri yapip yapilamayacagina karar vermek icin beni hakem secmislerdi.
coook gusselll(di)
gerçi ben o dedigin si biseyi okumadim ama simdi merak ettim o ne?
ama lisede 4 kisi duzenledigimiz bi turnuvada bazi hamleleri yapip yapilamayacagina karar vermek icin beni hakem secmislerdi.
coook gusselll(di)
gerçi ben o dedigin si biseyi okumadim ama simdi merak ettim o ne?
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
aslında yanlış yazmışım... "şibumi" olacak...
bu "travenian" isimli bir yazarın kitabı....
rus- alman kırması, ama japonya da yetişmiş bir gizli ajanın hayatını anlatır... bu adam hayatı go oyununa benzetir... bende oyuna merakmı 2-3 sene önce bu kitabı okuyunca kazanmıştım.... açıkçası bende oybayacak çok fazla kişi bulamadığım için kendimi geliştiremedim......
bu "travenian" isimli bir yazarın kitabı....
rus- alman kırması, ama japonya da yetişmiş bir gizli ajanın hayatını anlatır... bu adam hayatı go oyununa benzetir... bende oyuna merakmı 2-3 sene önce bu kitabı okuyunca kazanmıştım.... açıkçası bende oybayacak çok fazla kişi bulamadığım için kendimi geliştiremedim......
Evet ben oynamayı istiyorum ama vaktim olmuyor. sene sonunda arkadaşlardan öğreneceğim. bir ara haftada en az 2 kere oynarlardı orta dünyada bende izlerdim.
bu arada travenian'ın kim olduğu bilinmemekte sadece yayıncısı biliyor
gizemli kişilik....
bu arada travenian'ın kim olduğu bilinmemekte sadece yayıncısı biliyor
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Herkes aynı durumda galiba, adını duymuş ama beraber oynayacak birisini bulamadığı için vazgeçmiş. Bence kesin bir multiplayer oyun sitesi vardır diyecem ama demeyedebilirim, çünkü oyunun çok uzun sürebildiğini (bir kaç saat kadar) duymuştum. Gerçekten de yaratıcı bir düşünceyle yapılmış bir oyun bence.
Taşlar unutana dek...
-
WarlorD
- Kullanıcı

beeen oynuyorum ama çok ii bi oyuncu sayılmam eheh orta dünyaya gitmeye üşeniorum pazar günleri oluyo go günleri galiba ama ben bi kere önünden geçtim olay sırasında başka bi yere seğirtiyoduk arkadaşlarla o gün.. ama çok güzel oyun ya zmn olsa da çalışıp dan alsam

In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
-
wicked_one
- Kullanıcı

ya go nedir arkadaşlar bi bilgilendirirseniz sevinirim.heryerdeduyuyoruz ama kurallar oyun masası falan hiçbirşeyinden haberim yok
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
go 181 beyaz ve 180 siyah pulla şu an kare sayısını hatırlayamadığım bir satranç tahtası şeklindeki platformda oynanan bir strateji oyunu.
kombinasyon olarak satranç dan 10 falan kat daha fazla ihtimale sahiptir.
bütün pullar aynı şekilde(yuvarlak) ve hepsi aynı vasfa sahip. bunlar go tahtasının üstüne her tur sırayla bir tane bırakılmak suretiyle konulur. ve sürekli olarak rakip taşların etrafı sarılıp etkisiz hale getirilmeye çalışılır.
bu oyun ortaçağdan önce ilk defa çinde ortaya çımıştır. ancak zamanla japonlar tarafından asimile edilmiş ve japonların milli sporu olmuştur.
bildiğim kadarıyla japonyada okullarda ders olarak verilmektedir.
atak ve savunma gibi strajilerinin yaratıcılığını arttırdığı söylenir..
ama hala birilerini bulup adam gibi oynayamadık ki...
kombinasyon olarak satranç dan 10 falan kat daha fazla ihtimale sahiptir.
bütün pullar aynı şekilde(yuvarlak) ve hepsi aynı vasfa sahip. bunlar go tahtasının üstüne her tur sırayla bir tane bırakılmak suretiyle konulur. ve sürekli olarak rakip taşların etrafı sarılıp etkisiz hale getirilmeye çalışılır.
bu oyun ortaçağdan önce ilk defa çinde ortaya çımıştır. ancak zamanla japonlar tarafından asimile edilmiş ve japonların milli sporu olmuştur.
bildiğim kadarıyla japonyada okullarda ders olarak verilmektedir.
atak ve savunma gibi strajilerinin yaratıcılığını arttırdığı söylenir..
ama hala birilerini bulup adam gibi oynayamadık ki...
Bende go oynuyorum ve bizim apartmandaki arkadaşlarımada öğrettim ama çok yönlü bir oyun olduğundan veçok fazla konsantrasyon gerektirdiğinden fazla beğendiler ama 1 arkadaşımla hala daha oynuyoruz.Bu arada hatırladığım kadarıyla ODTÃ?'nün de go klübüvar.Orta Dünya'nın adresini verirseniz veya hrhangi bir müsabaka düzenlenicekse haber gönderirseniz sevinirim.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Lye nuquernuva sen e dagor