En Kral Tanrıların Tanrısı (Fantazi dünyasÄÂ

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa mitoloji çok sıkıcı ya pembe dizi gibi ben sevmiyorum ama tabii güzel önerdiğin bir şeyler varsa bir denerim yine senin hatırın için. Zeusu ilgili başlıkta açıkladığım gibi pek sevmiyorum bence Kaos tartışılmaz lider. Hemde mitoloji tanrılarını hesaba katsak bile.
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

eru en güçlüdür,tektir.

time of troubles'da Ao galiba diğer tanrılarla takışıyor.aynı şey dl'de de geçerliymiş(dl okumadım)ama eru asla böyle birşeye izin vermez.Illuvatar 1 numaradır.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben de Dl okumadım Eru ya da nedense ısınamadım işte.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

iluvatar(eru) mutlak güçtür. mutlak bi güç gerçekten frp de biraz fazla dayatma geliyor. ama gerçekler değişmez. en kıral tanrı eru dur.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

şIKLARDAN HİÖBİRİ DEğİL

Post by Just_wiN »

Ben bunlardan hiçbirini seçmezdim çünkü hiçbiri hakkında yeterince bilgim yok fakat bana sorarsanız kim diye benim cewabım KORD olacaktır 8) *evil* 8-6 :twisted:
çok zaman geçti çok şey değişti...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet mutlak yaratıcı.
sanırım Tolkien Mutlak tanrı düşüncesinş yıkmak istememiş.
tabi bazı kötü yanları olabilirdi mutlak tanrı düşüncesine karşı gelmenin. mesela kitap frp olması değil de sapık bir din anlayışı olması yönüyle öne çıkabilirdi.(belki)
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa Eru hikayelerin hiç birinde geçmiyor. Ao daha fazla geçiyor. Acaba dünyayı yarattıktan sonra Ao dan daha etkileyici bir şeyler yapıyor mu ?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Dünyalar arasındaki geçişi kabul edersek özünde hepsi aynıdır. Yanlızca o dünyaların insanlarına farklı görünmüşlerdirler. Father of All!
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Aslında frı tam bilmiyorum ama ortadünya ile FR tanrıları arasında fark var gibi geldi bana. Aslında orta dünya tanrıları gözükmüyorlardı. Hatta bunun da ötesinde orta dünyada pek rahip de hatırlamıyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Eru nun gücüyle Kutsanın..
I cry.when angels deserved to die
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Cyan abi demek sen de Eruyu tutuyorsun Eruya bu kadar ilginin sebebini pek anlayamadım yaa aslında.. Eru ile Aoyu yanyana koyduğumuzda tam olarak Erunun üstün yanı ne tüm varlıktan önce yaratılması mı Ao da öyle değil miydi?
HARBE GİDEN
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

hayır ao nun zayıflıkları var. bir kender ona zarar verebiliyor. adamı bi taşın içine hapsedebiliyorlar ama eru için böyle bir şey söz konusu bile olamaz.
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

yeminer kardeşim o dediğin kaos olmasın :)
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yahu ne zaman bir kender zarar veriyor Aoya yaa 300 tanrıyı toplayıp çuvalı denize atar gibi Fearuna atmıyor muydu o????
HARBE GİDEN
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Bence hepsinin ayrı gücü var. Hepsi de güçlü bana göre. Mesela Eru Kaosu yenemez. Kaos ta Eru yu. Yani hepsi eşit :P
Post Reply