Etkili Tuzaklar

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Esasında itiraf etmek gerekirse dm oyuncularına analitik olmayı öğretmek açısından bu tuzağı koyuyor ama sorunda haklısın. Hangi deli büyücü böyle bir tuzak kurar? Belki kendisine rahat bir geçiş sağlarken -açık taraftan- diğerlerinin geçişini zorlaştırmak için -kapalı taraflara yıldırım tuzakları kurunca yeterince zorlaşır- ama diğer yandan aşırı değerli olmayan bir eşyayı korumak için ve de sık kullanılan. Aklıma böyle bir şey geliyor. Mesela ortada büyücünün kendisi duruyordur ve büyü kitabına çalışıyordur, tek ihtiyacı olan aniden yaklaşmak isteyen kişiden haberdar olmak için bir ses ve hazır olmak, ilk büyüyü yapmak için gereken bir dakikadır ve bunu kullanır. Her gün büyü çalışmak için gireceği mekana girip çıkarken büyü harcamak istememektedir ve böyle bir çözüm bulur.
Bana mantıklı geldi.

Bir tuzak daha. Ufakça bir oda ve ucunda kapı vardır. Odanın zemininde bolca altın vardır ve gruptakiler istedikleri kadar altın almakta serbesttirler. Fakat odanın tavanını tutan şey de bu altındır. Fazla altın alınırsa tavan grubun tepesine düşer. Açgözlülere birebir.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vaay bu çook güzeeel. Hatta odada bir mesaj vardır her aldığın için bir şey koy diye ve bu da bunu ima eder .. İlkinde de bence açık taraf sürekli değişse daha güzel tuzak olur gibime geldi . Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz????
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
writer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by writer »

bu forum başlığı çok hoşuma gitti :D bence mesaj olayı güzel olurdu... o anahtar olayı için bişe sölemek istiom. mesela bi oka sağlam bir ip bağlayıp onu anahtara yakın biyere saplayıp yukarı tırmanmak olur mu sizce???
It's your life. Not other's...
<<<DM-Goarn>>>
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

anahtarlı tuzak için use rope la kancaya ipi atar tırmanır alırım
eğer çok yüksek değilse gurubun en güçlü üyesi ben fırlata bildiği en yüksen noktaya atar bende duvardan biraz daha destek alıp tumblingle anahtarı alrım yada duvara sırayla oklar saplar okların uzerinden tumblingle alırım yine anahtarı
o görünmez parmaklıklar 2 yada 8 metre lavitate le çok kolay aşılır yada shadowdancer sanız shadowleap yapar iceri girer alabildiğinizi alır çıkarsınız
daha önceki düşmeli tuzaklarda lavitate le cok rahat atlatılır yada faetherfall (yannısh yazmısh olabilirim) la falan cok kolay atlatılır
Black_Wolf_14_14
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Black_Wolf_14_14 »

birazcıkda gerçekçi büyüsüz şeyler düşünsek tuzaklar için... bubi tuzakları gibi... en basiti atlı geçen bir konvoyu pusuya düşürmek için 20 sıra fln ip dizilir iki tarafa ağaçlara veya saklancak yerlere insanlar konur ve atlar tam ortadayken ipler çekilir ve çoğu at dengesini yitirir kargaşa ortamında tüm düşmanlar kesilir...
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Bubi tuzağının yanı sıra işi çabuk halletmek için sağa sola falan çeşitli yollarla gizlenmiş wizardı,shadowdanceri falan koyarsak çabuk çabuk ganimeti alırız.Vakit nakittir.
Jacta alea est.
arthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arthorn »

arkadaslar aslında DM lik deneyimim yoktur ama size bi doğaçlama yapmak istiyorum tuzakla ilgili.

bi patikada hızla ilerliyosunuz yol ayrımına geldiğinizde yol 2ye ayrılıyor sağ ya da sol. hangisini tercih ederdiniz?

bence düz dewam etmelisiniz çünkü bi tuzak anca bu kadar gerçekçi olabilir. ilizyonu kullanmayı bilen DM lere :lol: :lol:
eskiden savaşlar vardı, her savaş sonrası bir yağmur gelip yıkardı adına KAN TEMİZLEYEN derlerdi.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sanırım eskiden çıkan FRP&Magic dergisinde görmüştüm bu tuağı çok akıllıca bir tuzak gerçekten. Bir odanın sonunda bir sandık durmakta. Yerde kırık cam parçaları bulunuyor. Her maceracı sandık gördümü açmak ister ama işte sorun orada başlamakta.

Sandık açılınca tuzak açılınca odanın kapısı kapanıyor ve tam ortasında bir hortum çıkıyor. Hortumun çok güçlü olması gerek yok çünkü asıl amaç kırık cam parçalarının hızla dönmesi zırhlı dahi olsa en küçük açıklıklardan geçerek insanaların acı çekerek ölmelerini sağlıyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Darkgnome wrote:Sanırım eskiden çıkan FRP&Magic dergisinde görmüştüm bu tuağı çok akıllıca bir tuzak gerçekten. Bir odanın sonunda bir sandık durmakta. Yerde kırık cam parçaları bulunuyor. Her maceracı sandık gördümü açmak ister ama işte sorun orada başlamakta.

Sandık açılınca tuzak açılınca odanın kapısı kapanıyor ve tam ortasında bir hortum çıkıyor. Hortumun çok güçlü olması gerek yok çünkü asıl amaç kırık cam parçalarının hızla dönmesi zırhlı dahi olsa en küçük açıklıklardan geçerek insanaların acı çekerek ölmelerini sağlıyor.
Okuyunca aklıma bir kaçma planı geldi. Hortumun çıkmaya bşladığını görünce. Sandıkla duvar arasına yatarım. Herhalde bu yan taraflar için çözüm olur. Açıkta kalan bölge ( bacaklar açıkta kalabilir. ) onun üzerine de sırt çantasını atarak kurtara bilirim. Ama o zaman olsa herhalde ''annnnnneeee!'' demekten başka bir şey aklıma gelmez :D
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sonunda diyerek ben duvara bitişik bir sandıktan bahsetmiştim. Yai duvarla arasına girilmemeli. Ama tabii bir kaçış yolu olmalı. Yoksa çok acımasız bir tuzak olurdu. Büyücüler, hırsızlar, savaşçılar kimse kurtulamazdı.

DM isterse bir kaçış yolu gösterebilir. Mesela sabdığın içindekileri boşaltarak sandığın içine girlebilir. Hatta sandığın içinde gizli bir yolda olabilir. Yani belkide bu bir tuzak değil büyücü için bir kaçış yoludur. Peşinden gelenleden kaçakken bu odaya dalıyor sandığı büyülü sezleri söyleyerek kapağı açıyor ve ardından gizli yoldan kaçıyor. Ardından tuzak geçte olsa devreye giriyor ve ardından başka kimsenin gelmemeisni sağlıyor.

Bu tuzakta benim hoşuma giden çok basit bir büyüle yapılmış çok güzel bir tuzak olması.

şimdi başka bir tuzak. bir koridor düşünün ve aniden koridordaki bütün yer bir anda iki yana açılıyor. Aşağıdaki çukurda kazıklar bulunuyor. Bilen birisnin kurtulması için iki yana açılan kapakların tam ortasında ince biryol olabilir. bilen kişi orada durur ve düşmez. Yada kapaklar açılırken elki hatta biraz daha öncesinde bir zincir tavandan sarkar bu zincire tutunulur ve kuranın bir mekanik aksaklık yüzünden ölmez.

Bence tuzakalrın en güçlülerini yapmak kolay ama bunlara kurtulma yolları bulmak asıl zor olan. Yapan kişinin kendi güvenliği için böyle şeyler koymasında yarar var.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

MaNiak wrote:anahtarlı tuzak için use rope la kancaya ipi atar tırmanır alırım
eğer çok yüksek değilse gurubun en güçlü üyesi ben fırlata bildiği en yüksen noktaya atar bende duvardan biraz daha destek alıp tumblingle anahtarı alrım yada duvara sırayla oklar saplar okların uzerinden tumblingle alırım yine anahtarı
80 metre,kolay gelsin :)

metrelerce uzun ipim varsa;
10 kadarda bunun ucune takılıcak kancam ve atıcısı ("x-bow")
bi 10 kadarda makara
ve 1 de dağcı takımı.

1)mağaranın orta yerine yere sağlam bir zımbırtı saplarım desteklerim oynamamasını sağlarım.(oldukça sağlam olmalı)
2) Bulundugum orta yerden kancalı bir ipi x-bow yardımıyla 45 derecelik bir açıyla karşı duwara doğru ateşlerim.
3) Saplanan yere tırmanır ve dağcı setim sayesinde bi şekilde orda kendimi sağlama alır ve makarayı duwara monte edip ipi içinden geçiririm(makaranın çok sağlam bir şekilde yerleştirilmesi gerekli).
4) Tawana yeterince yaklaşmamışsam 2. işleme geri dönerim.
5) Artık yakın olduğum yerden,tawanda anahtara yakın olan bir yere tekrar kancalı ipimi ateşler (oldukça sağlamlaştırıp) ve tırmanıp Anahtarı alırım.
6)( Belirli bi tuzak akftif olursa 7. basamağa geçiniz). İpten yawash yawash emin inerim ziyan olmasın diyede geride ip ve makara bırakmam.
7) herhangi bir tuzak aktif oldugunda;
Arkadaşlarınıma zemindeki ipin bağlı oldugu zımbırtıyı serbest bırakmaları için bağırırım.
Bunu yaptıklarında makaralar asıl amacını gostermiş olucaklar. İpi hızlı bir şekilde kendime doğru çekmeye başlarım. ip makaralardan tamamen serbest kaldığın da ,dümdüz aşağıya doğru sarkan bir ip olucaktır. Bundan hızlıca aşağıya kayıp eğer tuzak beni ve dostlarımı hala öldürmediyse çözüm ararım.

Sorun bu kadar teçhizatlı olmakta. Belki bir çözüm büyülü uzadıkça uzayan bir ipin olması.
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

darkgnom çok güçlü bir hortum olmadığı sürece - kasayı açanın ayaklarını yerden kesip onu da camlar gibi havada döndündürmediği sürece - iki duvarın birleştiği yere yatmak ölümcül darbelerden kurtulabilir. Tabiki şans ama yüksek bir şans. Ama tuzağı düşüneni tebrik etmek lazım gerçekten fantastik ve zekice düşünülmüş. Hortum fikri hoşuma gitti hatta şu an buna benzer bir kaç tuzak aklımda kurmaya başladım :P
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Sanırım eskiden çıkan FRP&Magic dergisinde görmüştüm bu tuağı çok akıllıca bir tuzak gerçekten. Bir odanın sonunda bir sandık durmakta. Yerde kırık cam parçaları bulunuyor. Her maceracı sandık gördümü açmak ister ama işte sorun orada başlamakta.

keşke biri bana yazılanları okumadan önce "bir odaya girdin,yerde kırık cam parçaları ve odanın sonunda sandık var.ne yapardın" deseydi!

acaba ne yapardım.muhtemelen durumdan şüphelenirdim.neden yerde kırık cam parçaları var? cam parcalarıyla yapılabilecekleri tahmin etmeye çalışırdım.yeteneklerim elveriyorsa (yada yanımdaki büyülü eşyalar yardımıyla) büyülü olup olmadıklarını anlamaya çalışırdım.büyülü değiller.kafam karışırdı ama olabilecekleri düşünmeye başlardım.yeterli zamanım varsa cam parçalarını ortadan kalıdırmaya çalışabilirdim belkide.yorgan gitti kavga bitti misali.

etkili bir tuzağın sonuçları ve kurtulma yolu kadar öncesininde önemli olduğuna inanıyorum.kendini hissettirmemeli.

tuzağa yakalandığımı farzedelim.kaçacak yer arardım.muhtemelen sandığın yanında olurdum ve aklıma ilk sandığa girmek gelirdi.içerde başka bir tuzak olmaması içinde dua ederdim :D birçoğununda benim gibi düşüneceğine inanıyorum.eğer kurtuluş yolu buysa,tuzak yeteri kadar etkili olamayabilir.

bu tuzak değilde büyücü için kaçış yoluysa o büyücü saygımı kazanır.oturup karşılıklı konuşmak,birşeyler içmek isterim :)

herşeye rağmen,denildiği gibi basit bir büyüyle yapılmış zekice bir tuzak.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

O zaman tuzağı şöyle yapalım. Camlar yerde değil tepede. Yada aynalarda olabilir. Giren kişi aynaların tuzak olduğunu düşünerek onları kırabilir ki bu zaten işimize gelir. ancak asıl olay hortum çıkınca başlar ve aynalar hortumunda etkisiyle düşüp kırılırlar. Sonrada ver elini kesikler.

Tepede olursa daha da görünmez olurlar. Yerde bulunacak ve teğpedeki camı kıracak bir malzeme de hortumla birlikte yukarı çıkar ve aynayı kırara. Hatta bu şekilde duvarlara asılmış aynalarda olabilir.

Hatta birde tepedeki camı duvar rengine yakın boyar ve arkasınada yanıcı madde koyarsanız ve odayı karanlık yaparsanız biren kişinin meşalesine kırılan camdan düşen yanıcı yağlar hortumla daha güzel bir görüntü yaratır. Tuzağa yakalanın görüntüsü de daha çirkinleşir.

Aynı yakma sistemine benzer bir sistemi sürgülü düzenekler üstünde de kullanabilirsiniz. Sürtünmenin olduğu yerlere kıvılcım çıkartacak tozlar koyulur. Hıozla açma yada kapatma sonunda yere dökülmüş olan yanıcı sıvı, alev alır ve herkes yanar.

Yazdıklarım çok basit şeyler olabilir ancak büyü kullanımının olabilediğince düştüğü tuzaklar daha çok işthımı kabartıyor. Yoksa bulunduğunuz yere daha önceden anlaştığınız bir kırmızı ejderhayı çağıran tuzakta olabilir.
Eskisi ka
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

büyü kullanımının olabilediğince düştüğü tuzaklar daha çok işthımı kabartıyor.
sizinle aynı fikirdeyim.

anlattığınız tuzaklara hayran kaldım.hepsi zekice.söyleyecek söz bulamıyorum..

saygılarımla...
Post Reply