FRP DE AşK DA VAR MI acaba?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Dm in anlattıkları -ki bu dm in tasvirine bağlı- eğer çok ilgi çekici ise oynattığınız karakter NPC ye aşık olabilir ama bunu ben aşık oldum şeklinde değilde.Çok güzel birymiş dediğinizde DM orarda bir zar
-malesef- atar sonuç karsısında sizde sar atarsınız (ben 100/100 atmıştım) ve karakteriniz eğer severse oyunda ilerde aşık olursunuz...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

aşk konusu özellikle dl'de büyük önem taşıyor. benim eski oyunlarımdan birinde bir karakter altın bir ejderhaya aşık olmuştu, onun için kendi hayatını tehlikeye atmıştı. güzel bir oyundu.
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Baba senin oyundaki karakterde baya kara sevdamış :oops:
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Aşk konusundaki şu görüşe kesin bir şekilde katılıyorum; frp'de aşk gerçek dünyada da olduğu gibi sadece aşık oldum diyerek olmaz. Kişi ona olan aşkını hissettirebilmeli ve bunu sadece işine geldiği boş vakitlerinde yapmamalı, aşık kişi aşkıyla yaşar zaten. Aşkını söküp almak ondan bir organını sökmek kadar olmaz bir şeydir ki kendiliğinden o veya bu sıra sevgilisini unutması o yokmuş gibi davranması benim frp'de aşkta hoş bakmayacağım bir şey olur.
Zarların kullanılması konusunda da hala tam ikna olmuş değilim, onlarsız da olabilir ve hatta daha güzel olabilir gibime geliyor. Pclerin davranış ve düşüncelerini zarla belirlemek bana garip geliyor, hele ortada bir büyücünün yaptığı charm benzeri bir büyü yokken pc kendi davranışına kendi karar verebilmeli ve kendi isteğiyle aşık olmayı seçebilmeli, seçmeli de diye düşünüyorum.
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Zar olayı bence NPC olarak oyunda yer alan kışı için Dm tarafından atılmalı çünki o kişi senden hoşlanıcakmı bilinmez...
Bencede zar olamsa daha iyi olur ama o zamanda oyuun zinciri kopar....
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Dediğim o ki aslında zar bir yöntemdir ama hangi durumda kullanılır (ya da ben hangi durumda kullanırım) onu söyleyeyim. DM bence bir npc'yi -bu durumda kız olsun hadi :) -kişiliğiyle yaratmışsa pcnin konuşmasına hareketlerine bakarak o kızın o kişiye aşık olup olmayacağını zarsız da belirleyebilir (eğer oyuncular da dm'e güveniyorsa bu konuda bir sorun çıkmaz hatta bence güzel olur). Ancak dm karakteri random bir şekilde veya fazla hazırlamadan çıkarmışsa zara başvurabilir tabi ve hatta belki başvurmalıdır.
Bu açıdan diyorum ben zar olmasa iyi olur diye, oyun zinciri kopar derken tam ne kastettiğini anlamadım ama. (Oyunun akışı olayların birbirine bağlanmasını mı kastediyorsun? Ã?yleyse neden kopacağını anlamadım.)
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

zincir kopar derken oyncular eğer yoğurt gönüllü ise ne olucak peki adam bir ona gigiyor bir ona zaten aşık olmadan önce startı sevmeyle vermesi lazım...
Adam ya çapkın bir ranger sa ne olucak ota bo_a sırneşıcak yada sevicek bu durumda oyunun gidişatı b_k olur demek istediğim bu...
Onun için zarların kullanılması lazım en azından böyle bir durumda oyuncu char. için zar atmalı
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Abicim aşk heryerde vardır. Ã?nce bunu bilin. Aşk olmadan frp de olmaz haliyle...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Biliyoruz abi, zaten önce bunu kabulle başladık olaya sonradan madem frp'de aşk var -her yerde olduğu gibi- o zaman frp'nin içine aşk nasıl entegre edilmeli. Mesela tam şu anda zarların olup olmamasının gerekliliğini konuşuyorduk.

Evet, söylediğin gibi bir durumda kişi aşk delisiyse -ve eğer dm fazla fazla aşkı oyunun normal akışı içine rahat bir şekilde uydurmakta zorlanıyorsa ki uyduramazsa hak da veririm- o kişi için bazı kısıtlamalar -herhangi bir yöntemle mesela zarla- getirilmesinin gerekliliğine hak veririm.
Ancak bu tip bir oyuncu pek sık bulunmaz bence oyuna renk katması açısından bu aşk bağımlılığını diğer herhangi bir karakter özelliğiymiş gibi kullanmak da güzel olacaktır.
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Bazı adamlar varki bu gerçek hayatta söylüyorum ,ciddi olarak ayran gönüllüler artı maymun iştahlılar.
Dur durak bilmeden gördükleri her kıza yamanmaya çalışıyorlar.Bu tipler tabiki oyuncunun bilinc altından karakterine yansıyacaktır.Seninde dediğin gibi zar engelleyici unsur olmalı,gerisi zaten sevgi için geçekse oyunda inanılmaz duygusal anlar bile olabiliyor...
Fikir birliğin için TEşEKKÃ?R edeim Palisdan
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Ya öyle bir karakter eğlenceli oluyordu. Norti'yle sohbet odasında oynadığımız bir oyun vardı. Ben gördüğü her hatuna sulanan ve kendini beğenen bir hırsızı oynamıştım :P. Baya eğlenceliydi... :)
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

aman abi düşman başına :D ben bir türlü alşıamadım öyle fevri kişilere.biraz ciddilik arıyorum bu işte yani...

Bu arada siteden birine de aşık olabilirim :roll:
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yav tamam npc hadi aşık olsun ama.. Benim karakterimin kime aşık olacağını adam belirleyecekse o zaman ben ne rolü yapacam ki??? Korkup korkmadığını dm belirler aşık olup olmadığını dm belirler eee yeter bee artık.. Biraz kendi karakterimi yönetmek istiyom bana neee
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Abi sen zarlar ne işe yarar anlamaış gibi konuşuyorsun sanki !!!!

Dm oyunu kontrol etmesın dıye zarlar vardır...
Yanılıyormuyum...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

hayır zarlar kaos çıkmasın diye vardır
zira zarsız oynamak çok çok usta, deneyimli ve bilinçli oyuncuların başarbileceği bir iş

zarsız oyunda sağduyu kullanılır ve o oyunun yürümesi için Dm de adam gibi adam olmalıdır oyuncular da...

dmin oyun daki kontrolünü kırmak çok yanlıştır zira zarlı ya da zarsız dmin etkisi olmadığı zaman oyun yine kaosa gider

ben gözünü yardım, ben de kolunu kestim, tamam ben o zaman en sevdiğin arkadaşını deştim, ben de senin kardeşini zehirledim....
tahmin edebileceğiniz gibi

hah zar da olmazsa, dm de etkili olmazsa o zaman oyun değil ağız dalaşı olur
Post Reply