FRP DE AşK DA VAR MI acaba?
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Dm in anlattıkları -ki bu dm in tasvirine bağlı- eğer çok ilgi çekici ise oynattığınız karakter NPC ye aşık olabilir ama bunu ben aşık oldum şeklinde değilde.Çok güzel birymiş dediğinizde DM orarda bir zar
-malesef- atar sonuç karsısında sizde sar atarsınız (ben 100/100 atmıştım) ve karakteriniz eğer severse oyunda ilerde aşık olursunuz...
-malesef- atar sonuç karsısında sizde sar atarsınız (ben 100/100 atmıştım) ve karakteriniz eğer severse oyunda ilerde aşık olursunuz...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
Aşk konusundaki şu görüşe kesin bir şekilde katılıyorum; frp'de aşk gerçek dünyada da olduğu gibi sadece aşık oldum diyerek olmaz. Kişi ona olan aşkını hissettirebilmeli ve bunu sadece işine geldiği boş vakitlerinde yapmamalı, aşık kişi aşkıyla yaşar zaten. Aşkını söküp almak ondan bir organını sökmek kadar olmaz bir şeydir ki kendiliğinden o veya bu sıra sevgilisini unutması o yokmuş gibi davranması benim frp'de aşkta hoş bakmayacağım bir şey olur.
Zarların kullanılması konusunda da hala tam ikna olmuş değilim, onlarsız da olabilir ve hatta daha güzel olabilir gibime geliyor. Pclerin davranış ve düşüncelerini zarla belirlemek bana garip geliyor, hele ortada bir büyücünün yaptığı charm benzeri bir büyü yokken pc kendi davranışına kendi karar verebilmeli ve kendi isteğiyle aşık olmayı seçebilmeli, seçmeli de diye düşünüyorum.
Zarların kullanılması konusunda da hala tam ikna olmuş değilim, onlarsız da olabilir ve hatta daha güzel olabilir gibime geliyor. Pclerin davranış ve düşüncelerini zarla belirlemek bana garip geliyor, hele ortada bir büyücünün yaptığı charm benzeri bir büyü yokken pc kendi davranışına kendi karar verebilmeli ve kendi isteğiyle aşık olmayı seçebilmeli, seçmeli de diye düşünüyorum.
Taşlar unutana dek...
Dediğim o ki aslında zar bir yöntemdir ama hangi durumda kullanılır (ya da ben hangi durumda kullanırım) onu söyleyeyim. DM bence bir npc'yi -bu durumda kız olsun hadi
-kişiliğiyle yaratmışsa pcnin konuşmasına hareketlerine bakarak o kızın o kişiye aşık olup olmayacağını zarsız da belirleyebilir (eğer oyuncular da dm'e güveniyorsa bu konuda bir sorun çıkmaz hatta bence güzel olur). Ancak dm karakteri random bir şekilde veya fazla hazırlamadan çıkarmışsa zara başvurabilir tabi ve hatta belki başvurmalıdır.
Bu açıdan diyorum ben zar olmasa iyi olur diye, oyun zinciri kopar derken tam ne kastettiğini anlamadım ama. (Oyunun akışı olayların birbirine bağlanmasını mı kastediyorsun? Ã?yleyse neden kopacağını anlamadım.)
Bu açıdan diyorum ben zar olmasa iyi olur diye, oyun zinciri kopar derken tam ne kastettiğini anlamadım ama. (Oyunun akışı olayların birbirine bağlanmasını mı kastediyorsun? Ã?yleyse neden kopacağını anlamadım.)
Taşlar unutana dek...
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
zincir kopar derken oyncular eğer yoğurt gönüllü ise ne olucak peki adam bir ona gigiyor bir ona zaten aşık olmadan önce startı sevmeyle vermesi lazım...
Adam ya çapkın bir ranger sa ne olucak ota bo_a sırneşıcak yada sevicek bu durumda oyunun gidişatı b_k olur demek istediğim bu...
Onun için zarların kullanılması lazım en azından böyle bir durumda oyuncu char. için zar atmalı
Adam ya çapkın bir ranger sa ne olucak ota bo_a sırneşıcak yada sevicek bu durumda oyunun gidişatı b_k olur demek istediğim bu...
Onun için zarların kullanılması lazım en azından böyle bir durumda oyuncu char. için zar atmalı
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
Biliyoruz abi, zaten önce bunu kabulle başladık olaya sonradan madem frp'de aşk var -her yerde olduğu gibi- o zaman frp'nin içine aşk nasıl entegre edilmeli. Mesela tam şu anda zarların olup olmamasının gerekliliğini konuşuyorduk.
Evet, söylediğin gibi bir durumda kişi aşk delisiyse -ve eğer dm fazla fazla aşkı oyunun normal akışı içine rahat bir şekilde uydurmakta zorlanıyorsa ki uyduramazsa hak da veririm- o kişi için bazı kısıtlamalar -herhangi bir yöntemle mesela zarla- getirilmesinin gerekliliğine hak veririm.
Ancak bu tip bir oyuncu pek sık bulunmaz bence oyuna renk katması açısından bu aşk bağımlılığını diğer herhangi bir karakter özelliğiymiş gibi kullanmak da güzel olacaktır.
Evet, söylediğin gibi bir durumda kişi aşk delisiyse -ve eğer dm fazla fazla aşkı oyunun normal akışı içine rahat bir şekilde uydurmakta zorlanıyorsa ki uyduramazsa hak da veririm- o kişi için bazı kısıtlamalar -herhangi bir yöntemle mesela zarla- getirilmesinin gerekliliğine hak veririm.
Ancak bu tip bir oyuncu pek sık bulunmaz bence oyuna renk katması açısından bu aşk bağımlılığını diğer herhangi bir karakter özelliğiymiş gibi kullanmak da güzel olacaktır.
Taşlar unutana dek...
-
Dragonfly
- Kutsanmış Kişi
Bazı adamlar varki bu gerçek hayatta söylüyorum ,ciddi olarak ayran gönüllüler artı maymun iştahlılar.
Dur durak bilmeden gördükleri her kıza yamanmaya çalışıyorlar.Bu tipler tabiki oyuncunun bilinc altından karakterine yansıyacaktır.Seninde dediğin gibi zar engelleyici unsur olmalı,gerisi zaten sevgi için geçekse oyunda inanılmaz duygusal anlar bile olabiliyor...
Fikir birliğin için TEşEKKÃ?R edeim Palisdan
Dur durak bilmeden gördükleri her kıza yamanmaya çalışıyorlar.Bu tipler tabiki oyuncunun bilinc altından karakterine yansıyacaktır.Seninde dediğin gibi zar engelleyici unsur olmalı,gerisi zaten sevgi için geçekse oyunda inanılmaz duygusal anlar bile olabiliyor...
Fikir birliğin için TEşEKKÃ?R edeim Palisdan
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Doğanın Tapınağı
Yav tamam npc hadi aşık olsun ama.. Benim karakterimin kime aşık olacağını adam belirleyecekse o zaman ben ne rolü yapacam ki??? Korkup korkmadığını dm belirler aşık olup olmadığını dm belirler eee yeter bee artık.. Biraz kendi karakterimi yönetmek istiyom bana neee
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
hayır zarlar kaos çıkmasın diye vardır
zira zarsız oynamak çok çok usta, deneyimli ve bilinçli oyuncuların başarbileceği bir iş
zarsız oyunda sağduyu kullanılır ve o oyunun yürümesi için Dm de adam gibi adam olmalıdır oyuncular da...
dmin oyun daki kontrolünü kırmak çok yanlıştır zira zarlı ya da zarsız dmin etkisi olmadığı zaman oyun yine kaosa gider
ben gözünü yardım, ben de kolunu kestim, tamam ben o zaman en sevdiğin arkadaşını deştim, ben de senin kardeşini zehirledim....
tahmin edebileceğiniz gibi
hah zar da olmazsa, dm de etkili olmazsa o zaman oyun değil ağız dalaşı olur
zira zarsız oynamak çok çok usta, deneyimli ve bilinçli oyuncuların başarbileceği bir iş
zarsız oyunda sağduyu kullanılır ve o oyunun yürümesi için Dm de adam gibi adam olmalıdır oyuncular da...
dmin oyun daki kontrolünü kırmak çok yanlıştır zira zarlı ya da zarsız dmin etkisi olmadığı zaman oyun yine kaosa gider
ben gözünü yardım, ben de kolunu kestim, tamam ben o zaman en sevdiğin arkadaşını deştim, ben de senin kardeşini zehirledim....
tahmin edebileceğiniz gibi
hah zar da olmazsa, dm de etkili olmazsa o zaman oyun değil ağız dalaşı olur