>ÖATLAK KAZAN<
Gorath arkadaşının sevgilisine baktı ve sonra bakışlarını yeniden Unholy'e çevirdi. "Bana anlatıcağın bir hikayen var mı?" diye sordu.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Hafifce gülümsedi ve acı çeken ruha baktı bir an için tekrar ovaladı boynundaki kolyeyi ve bir kaç kadim söz söyledi. Görüntü yavaşça yok oldu geldiği gibi sislere karışarak.
- Uzun hikayeleri severmisin Cüce dostum benim hikayem oldukça uzun...
- Uzun hikayeleri severmisin Cüce dostum benim hikayem oldukça uzun...
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
Gözleri puslandı bir an için tapınak şovalyesinin. Yüzündeki donuk ifade buzun sıcakta erimesi gibi eridi. Hüzünlü bir ifade ve buruk bir surat kalmıştı geriye, Hafifce yutkundu.
- Üzerinden ne kadar geçtiğini bilmiyorum. Bir zamanlar benim diyarımda yaşayan insanların, barış içinde sakin bir hayat sürdüğü bir yer vardı. Adını bile hatırlamadığım bir yer. Yeraltı kentlerine yakın olan bir yer Karanlık altına bir gece ormanda yanlız avlanıyordum. Genç ve heyecanlı bir çocuk... Bir kadın gördüm hayatımda görmediğim bir tür kadın 'Abanoz rengi cildi ve beyaz saçları vardı.' ay ışığında ne kadar güzel olduğunu tahmin bile edemezsin...Onun peşinden gittim ve oda beni fark etti. Beni öldürmedi esir olarak aldı ve karanlık altına gittim. Orada ölümün elinden kaç kez kurtulduğumu hatırlamıyorum bile kaç kez..
Sonunda onun gözüne girdim bu yıllarıma mal oldu. Ama Drow adaleti bunu kaldıramadı ve onu buldu. Drow adaleti onu bulduğunda gözlerimin önünde onu gün doğumun altında bıraktılar ve yaktılar. Ã?ığlıklarını hala duyarım...
Drow adaleti onu bende Drowları buldum. Bir çoğu ellerimde can verdi... Bunu tek başıma yapamazdımo kadar güçlü değildim ama kargaşa vardı diyarda bunun etkisi mi yoksa tanrıların oyunu mu asla öğrenemedim. Tek bildiğim öldürdüğümdü ve Lloth'un lanetini üstüme çektim.
şimdi buradayım yıllar geçti, gözümün önünde yaşamlar filizlendi ve yok oldu. Sonunda en alta indim sizin bildiğiniz adı ile Abyss'e ve geri döndüm...
şimdi buradayım...
- Üzerinden ne kadar geçtiğini bilmiyorum. Bir zamanlar benim diyarımda yaşayan insanların, barış içinde sakin bir hayat sürdüğü bir yer vardı. Adını bile hatırlamadığım bir yer. Yeraltı kentlerine yakın olan bir yer Karanlık altına bir gece ormanda yanlız avlanıyordum. Genç ve heyecanlı bir çocuk... Bir kadın gördüm hayatımda görmediğim bir tür kadın 'Abanoz rengi cildi ve beyaz saçları vardı.' ay ışığında ne kadar güzel olduğunu tahmin bile edemezsin...Onun peşinden gittim ve oda beni fark etti. Beni öldürmedi esir olarak aldı ve karanlık altına gittim. Orada ölümün elinden kaç kez kurtulduğumu hatırlamıyorum bile kaç kez..
Sonunda onun gözüne girdim bu yıllarıma mal oldu. Ama Drow adaleti bunu kaldıramadı ve onu buldu. Drow adaleti onu bulduğunda gözlerimin önünde onu gün doğumun altında bıraktılar ve yaktılar. Ã?ığlıklarını hala duyarım...
Drow adaleti onu bende Drowları buldum. Bir çoğu ellerimde can verdi... Bunu tek başıma yapamazdımo kadar güçlü değildim ama kargaşa vardı diyarda bunun etkisi mi yoksa tanrıların oyunu mu asla öğrenemedim. Tek bildiğim öldürdüğümdü ve Lloth'un lanetini üstüme çektim.
şimdi buradayım yıllar geçti, gözümün önünde yaşamlar filizlendi ve yok oldu. Sonunda en alta indim sizin bildiğiniz adı ile Abyss'e ve geri döndüm...
şimdi buradayım...
Cüce Gorath dikkatle dinledi. Başını salladı ve ciddiyetle "Burada olmana sevindim dostum!" diyerek hancıya bir oda için seslendi.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Neyse burada kalmaktan vaz geçtim. Unutmuşum Unholy bana karargahta bir oda ayarlamıştı. Ama senden şöyle bir şarkı daha dinlemek için kalabilirim biraz daha..!
Orta boylu ciddi adam hiçbirşey içmemişti. Ã?nüne gelen içeceğe anlamaz bir şekilde bakmış daha sonra da yine aynı anlamsız bakışla hanı süzmüştü. Aradığı şeyin ne olduğu belirsizdi. Hiçbirşeye dikkat ediyormuş gibi görünmüyordu.
Daha sonra ayağa kalktı ve yavaşça cücenin olduğu masaya doğru yaklaştı. Konuşmak istediği belliydi ama sanki kelimeleri hatırlayamıyordu. Daha sonra da arkasını döndü ve kapıya doğru yoluna devam etti....
"bazen hayat bize seçim şansı vermez Efendi fakat ondan alabildiğimizdir size kalan. Kötülük yoktur sizin hayattan nasıl intikam aldığınızdır var olan..."
Daha sonra ayağa kalktı ve yavaşça cücenin olduğu masaya doğru yaklaştı. Konuşmak istediği belliydi ama sanki kelimeleri hatırlayamıyordu. Daha sonra da arkasını döndü ve kapıya doğru yoluna devam etti....
"bazen hayat bize seçim şansı vermez Efendi fakat ondan alabildiğimizdir size kalan. Kötülük yoktur sizin hayattan nasıl intikam aldığınızdır var olan..."
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Gorath içeriye giren eski dostuna baktı ve gülümsedi. Tüm herşeye rağmen hâla içinde bu eski dostuna karşı bir düşmanlık yoktu. Nedense ondan bir türlü nefret edemiyordu. Bir sandalyeyi işaret ederek "Oturmazmısın Majenta?" diye sordu.
Elinde şarabı bir süre Gorath'a baktı.Sonra yüzüne bir gülümseme yayıldı.Dostunun içinde birşeylerin aynı kaldığını biliyordu.Belki dostluğu gibi inancı da derinlerde biryerde yatmaktaydı."Tabii ki"dedi ve şarabı elinde dostunun karşısına oturdu.
"Sevgili dostum.İçinde birşeylerin aynı kaldığını biliyordum.Anlat bakalım içinde başka neler aynı kaldı?"
"Sevgili dostum.İçinde birşeylerin aynı kaldığını biliyordum.Anlat bakalım içinde başka neler aynı kaldı?"
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Cüce Gorath önce dostuna baktı sonra yanında oturan Unholye baktı ve yeniden bakışlarını yere indirerek "Beni duymayana karşı inancım kalmadı!" diye mırıldandı kimsenin duymadığı bir sesle. Sonra bakışlarını Majentaya kaldırarak "Her şey değişti Majenta." dedi. "Sadece bazı dostluklarımı asla unutamadım. Cehennemde geçirdiğim yıllarda bile dostlarımın görüntüleri sayesinde ayakta kaldım."
Dikkatle amasaya doğru gelen adama baktı şovalye. Üzerindeki giysiler ve zırhının olmayışı onu bir an rahatsız etsede tekrar yüzündeki donuk ifadesi yerini aldı.
- Hiç vazgeçmiyorsunuz değil mi?
Gözlerini Majenta'nınkine odakladı ve gülümsedi.
- Hiç vazgeçmiyorsunuz değil mi?
Gözlerini Majenta'nınkine odakladı ve gülümsedi.