cok acil

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

cok acil

Post by TheoDorus »

arkadaslar bi sorumun war ki sorunda su bi tane bile frp malzemeleri satan dukkan bulamıorum :( .sordugum kisiler bile höö frp de ne falan diiiince iii ce kafayı yiorum zaten. :evil: .yardımcı olursanız sewinirim
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

İstanbuldaysan işin pek zor değil, Gerekli şeyler gibi mekanlar eski zamanlardaki gibi tatmin edici olmasa da en bol içeriğe sahip yerlerdir.
Ama istanbul dışındaysan işin zor.

Yine de şu an için bulunabilir tek türkçe oyun kitabı olan "Oyuncunun Elkitabı"nı çoğu kitapçıda bulmak mümkün. İlk olarak almak gereken kitap da bu olduğundan dolayı bulmakata pek zorlanacağını sanmam.
"Lovefull Evil"
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

saol dilbao da peki zar satan bi yer biliomusun.(istanbul da) :?
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Gerekli şeylerde zar da bulunabilmekte...
"Lovefull Evil"
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

saolasın dilbao da yine bisey sorucam yaw sadece turkce olan kitp oyuncunun el kitabı diosun da abicim tanıdıgım cogu kisi turkce si berbat diolar ki bende gördüm abicim kural kitabında falan yarısı turkce yarısı ingilizce. gerci yinede isimize yarıo baya bii. ama ingilizceside bayaaa bi ii. simdi sen ne dersen onu alıcaz(6 kisiyiz de). böle kitaplarınj hepsinin turkceye cevrilisini mi beklicez yoksa ingilizcesini almakta fayda war diip ingilizcesini mi alalım... :?
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

yarısı türkçe yarısı ingilizce değil,tam tersine biraz fazla türkçe,yani bazen ingilizcesini anlamak daha kolay,ben pek beğenmedim şahsen.ingilizce kaynaklardan daha ucuz ancak.
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

abi bu başlık konuyla ilgili değil ama söylemeden geçemeyeceğim.. maalesef arapça oyuncunun el kitabı....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

peki abi o zaman ingilizce almakta faydamı war diosunuz. :? :?
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

sıfırdan başlayacaksanız türkçe alabilirsiniz.
ama türkçeye çevrilen kaynak sayısı sınırlı.
o zaman "ya bunun türkçesi ne be"
"100lbs kaç kilo eder"
"ne tedbili kıyafeti ya"
gibi karışıklıklar oluyor.(biz öyle yapıyoruz ordan biliyorum"
tercih tamamen sizin.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

iii ozaman ya ilk önce oyucunun el kitabını alırız sonrada monster manual sonrada allah ne verdiyse :wink:
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Olay tamamen sizin ingilizce seviyenize bağlı. Bilmiyoruz yada çat pat biliyoruz diyosanız ingilizce kitap almayın derim. Ã?ünkü büyük olasılıkla kuralları hatalı yorumlayacak ve kurallar konusunda tartışacak yada oyunun büyük bir kısmını kitapta yazanları anlamaya çalışarak harcayacaksınız. Ayrıca oyun oynarken kullanılması gereken tek kitap oyucunun el kitabı olmalı, neden yanında bir de sözlük taşıyasınız ki...

Oyuna yeni başlıyosanız zaten Oyuncunun EL Kitabı sizelere yeterli olaaktır. Benim önerim "Zindanlar ve Ejderhalar Macera Oyunu" adında satılan kutulu seti almanız. bu setten başlangıç seviyesindeki bir oyun için gerekli tüm kurallacak çıkacaktır. Bunun yanında da zar seti ve minyatür kullanmak için de harita çıkacaktır. Benim önerim bu seti almanız. Seti yeterince oynadıktan sonra Oyuncunun Elkitabı yada Player's Handbook da alırsınız.
"Lovefull Evil"
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

arkadaşlar ingilizceniz yeterliyse ingilizcesini almanızı tavsiye ederim
çünkü türkçe D&D'nin devamı gelecek gibi görünmüyor
sonra DM's guide'ı ve Monsters Manual'ı ingilizce almak zorunda kalıp kavram çatışması yaşamayın
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla arkadaslar bugün iste gidip oyuncunun el kitabını aldım. eeee tabi icine bakınca ah ulan keske bazı seyleri direk ingilizce olarak bıraksalardı dedim fakat essek gibi aldık essek gibi okuyacaz. ama monster manual kitabını büyük ihtimalle ingilizce alırım. yinede yardımlarınızın buyuk bi faydası oldu. herkeese tesekkur :D
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

dediğim gibi monster manualı büyük ihtimalle değil
kesinlikle ingilizce alacaksın
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ã?ünkü türkçesi yok ve apışıp kalacaksın çünkü kavram karmaşası var. Ben türkçe terimlerle frp oynayamıyorum sanırım Türkçe başalyan da İng terimlerle rahat edemez.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Post Reply