En Etkileyici FR şehri

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ruathym !!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dorudur belki ama sizce güzellik de ön planda olmamalı mı en güzel şehri seçerken...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Firble , abi sen bence soruyu yanlşış sormuşsun.Soru en güzel şehir değil en etkileyici şehri soruyor ve bunun cevabı(myth drannor ve ruathym hakkında bilgim yok) kesinlikle Menzoberranzandır.Hele ki anlayamadığım bir şey var ; Derinsu'yla Menzobrranzan'ı nasıl karşılaştırıyorsunuz anlamıyorum.Gümüşay ismide hiç geçmiyor , ki bir elf kraliçesinin sahip olduğu , iyilikle dolu bir şehir , eminim ki yemyeşil ve de beyaz kulelerle çevrili bir şehirdir.Bu şıkkı da düşünün derim.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Menzoberanzan sadece drowlwrın yaşadığı bir sürgün şehridir. Mimarisi ne kadar da etkileyici olsa benim şehirlerde etkilendiğim şey daha çok kaostur oradaysa kesinlikle kaos değil evil bir düzen var. Kuralları var. Hata yaparsan ölürsün. Heyecanlı olabilir belki ama kesinlikle etkileyici değil .
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

arcane age deki myth drannor dur bence... kudretli elflerin hüküm sürdüğü kadim şehir... ve tabii onun merkezi elven court.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet myth drannor da çok etkileyici bir yerdir
peki ya Skullport'a (kafatasılimanı) ne dersiniz?

orası Derinsu şehrinin altında (deniz seviyesinin de altında) kurulmuş olan bir yeraltı şehri ama kara elf şehri değil
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Malesef o şehir hakkında bilgim yok abi... benim bildiğim en etkileyici şehir derinsu ama yeni kitapları ve yeni şehirleri görmeden kesin budur diyemem.
güç amacın, k
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Waterdeep ve Skullport, Forgotten Reamls ı en iyi anlatan mekanlardır. Waterdeep ihtişam dolu iken, hemen altlarındaki illegal olayların merkezi olan Skullport ile çok hoş bir ironi içindedir.
Ayrıca Waterdeep FR daki en tanınan mekan olarak ün yapmıştır. FR haricindeki birkaç settingde bile Waterdeep isminin geçtiği görülmüştür.
"Lovefull Evil"
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yaa taa ilk eye of the beholderdan beri var waterdeep "city of splendors"
ve en eski al-quadimden faeruna nakledilip adaptasyon yapılan calimport (ki calimportun altında da bir şehir var ama bu konuda pek bir bilgi verilmiyor)

PS: TSR bir aralar Waterdeep ve Calimport'un Ed Greenwood süpervizörlüğünde hazırlanmış kitaplarını yayınlamıştı bende Calimport var ve Waterdeep'i çok merak ediyorum Dilbao sende var mı o kitap?
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

pyros wrote:PS: TSR bir aralar Waterdeep ve Calimport'un Ed Greenwood süpervizörlüğünde hazırlanmış kitaplarını yayınlamıştı bende Calimport var ve Waterdeep'i çok merak ediyorum Dilbao sende var mı o kitap?
Paperback olarak yok ama pdf olarak nerdeyse tüm kitaplar var bence. Waterdeep kitabı da vardır mutlaka, arşivi karıştırmak lazım. Yoksa da buluruz, sorun diil :-)
"Lovefull Evil"
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

pdf olayına karşıyım
başkalarına pek karışmıyorum
ama korsanın her türlüsüne karşıyım
bu konuda biraz paladin lawfulluğum var
o yüzden size saçma gelebilir
kızmayın
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Netheril tabii ki.

Yazık oldu canım şehre ama.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Tabi ki Menzoberranzan.

Bir de son okuduğum kitaptaki şehir var. Ama adı yok, çünkü orda Tanrı olmaktan sıkılmış bir tanrı yaşıyor ve şehrin adını sürekli değiştiriyor. Okuyabilmenizi isterdim çok matrak bir şehir. Tanrı duvarların arkasına falan saklanıyor, gelen gidenin önüne çukur yaratıp düşürüyor, sonra da kahkahalarla gülüyor. şehri bazen uçuruyor, bazen yüzdürüyor. Çok eğlenceli bir yer. :)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

nerdeyse sıkılmış bir kender kadar tehlikeli birisiymiş o tanrı :D
güç amacın, k
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Ve çoğunlukla tanrı olduğunu unutuyor, ölmekten korkuyor falan. Daha bir ton enteresan şey var şehirde, zaten kitap şehir dışında bir yerde geçmiyor.
Post Reply