En Etkileyici FR şehri
Firble , abi sen bence soruyu yanlşış sormuşsun.Soru en güzel şehir değil en etkileyici şehri soruyor ve bunun cevabı(myth drannor ve ruathym hakkında bilgim yok) kesinlikle Menzoberranzandır.Hele ki anlayamadığım bir şey var ; Derinsu'yla Menzobrranzan'ı nasıl karşılaştırıyorsunuz anlamıyorum.Gümüşay ismide hiç geçmiyor , ki bir elf kraliçesinin sahip olduğu , iyilikle dolu bir şehir , eminim ki yemyeşil ve de beyaz kulelerle çevrili bir şehirdir.Bu şıkkı da düşünün derim.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Menzoberanzan sadece drowlwrın yaşadığı bir sürgün şehridir. Mimarisi ne kadar da etkileyici olsa benim şehirlerde etkilendiğim şey daha çok kaostur oradaysa kesinlikle kaos değil evil bir düzen var. Kuralları var. Hata yaparsan ölürsün. Heyecanlı olabilir belki ama kesinlikle etkileyici değil .
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Waterdeep ve Skullport, Forgotten Reamls ı en iyi anlatan mekanlardır. Waterdeep ihtişam dolu iken, hemen altlarındaki illegal olayların merkezi olan Skullport ile çok hoş bir ironi içindedir.
Ayrıca Waterdeep FR daki en tanınan mekan olarak ün yapmıştır. FR haricindeki birkaç settingde bile Waterdeep isminin geçtiği görülmüştür.
Ayrıca Waterdeep FR daki en tanınan mekan olarak ün yapmıştır. FR haricindeki birkaç settingde bile Waterdeep isminin geçtiği görülmüştür.
"Lovefull Evil"
yaa taa ilk eye of the beholderdan beri var waterdeep "city of splendors"
ve en eski al-quadimden faeruna nakledilip adaptasyon yapılan calimport (ki calimportun altında da bir şehir var ama bu konuda pek bir bilgi verilmiyor)
PS: TSR bir aralar Waterdeep ve Calimport'un Ed Greenwood süpervizörlüğünde hazırlanmış kitaplarını yayınlamıştı bende Calimport var ve Waterdeep'i çok merak ediyorum Dilbao sende var mı o kitap?
ve en eski al-quadimden faeruna nakledilip adaptasyon yapılan calimport (ki calimportun altında da bir şehir var ama bu konuda pek bir bilgi verilmiyor)
PS: TSR bir aralar Waterdeep ve Calimport'un Ed Greenwood süpervizörlüğünde hazırlanmış kitaplarını yayınlamıştı bende Calimport var ve Waterdeep'i çok merak ediyorum Dilbao sende var mı o kitap?
Paperback olarak yok ama pdf olarak nerdeyse tüm kitaplar var bence. Waterdeep kitabı da vardır mutlaka, arşivi karıştırmak lazım. Yoksa da buluruz, sorun diilpyros wrote:PS: TSR bir aralar Waterdeep ve Calimport'un Ed Greenwood süpervizörlüğünde hazırlanmış kitaplarını yayınlamıştı bende Calimport var ve Waterdeep'i çok merak ediyorum Dilbao sende var mı o kitap?
"Lovefull Evil"
Tabi ki Menzoberranzan.
Bir de son okuduğum kitaptaki şehir var. Ama adı yok, çünkü orda Tanrı olmaktan sıkılmış bir tanrı yaşıyor ve şehrin adını sürekli değiştiriyor. Okuyabilmenizi isterdim çok matrak bir şehir. Tanrı duvarların arkasına falan saklanıyor, gelen gidenin önüne çukur yaratıp düşürüyor, sonra da kahkahalarla gülüyor. şehri bazen uçuruyor, bazen yüzdürüyor. Çok eğlenceli bir yer.
Bir de son okuduğum kitaptaki şehir var. Ama adı yok, çünkü orda Tanrı olmaktan sıkılmış bir tanrı yaşıyor ve şehrin adını sürekli değiştiriyor. Okuyabilmenizi isterdim çok matrak bir şehir. Tanrı duvarların arkasına falan saklanıyor, gelen gidenin önüne çukur yaratıp düşürüyor, sonra da kahkahalarla gülüyor. şehri bazen uçuruyor, bazen yüzdürüyor. Çok eğlenceli bir yer.