Büyü Tanrıları

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Büyü Tanrıları

Post by haplo25 »

Krynn deki Büyü Tanrıları hakkındaki düşünceleriniz ve favorileriniz
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

solinari derim tabikide ama gökte hayal ediyorumda solinari ve lunitari yan yana çok hoş oluo nuitariyi zaten göremiyoz :wink:
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Ben solinari derim...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

dl

Post by haplo25 »

Bence en iyisi Soli ama Luni olaylara en çok karışan ama soli yi değişmem nuide allahın en ezik tipine benzio
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

artık lunitari demek farz olmuss :D :D
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

dl

Post by haplo25 »

Ben mesela her zaman en sevdiğim tanrılar büyü tanrıları olmuştur. Krynn e yasaklanıp bir ay formunda olmaları yazıktır. İnşallah Krynn e geri dönerler. Kaostan dolayı gittiler ama bence onlr gitmedi. Hiçbir tanrı gitmedi Dünyayı arıyo olabilirler. Spoiler....
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Nuitari derim.Gönlümden o geçiyor
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Kara kraliçenin asi oğlu nuitari
Wilibald
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wilibald »

Tarafsız büyünün tanrısı olduğu için ve çok fazla kısıtlama getirmediği için Lunitari diyorum
<div>I said no... Cause sometimes is good to be human</div><br>
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

özellikle Forgotten Realmste çok tartışılan bir konu büyü tanrısı olayıdır.

Gerçek bir büyü tanrısı kesinlikle nötr olmalıdır. Bu yüzden uzun vadede Solinari ve Nuitari ye hoş bakmıyorum. Kitaplar için iyi olabilir ama oyun dünyası olarak bana iyi yada kötü büyü tanrıları cazip ve mantıklı gelmiyor.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Shevarash'a katılıyorum. Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır. Büyünün dünyanın her yerine düzenli ve eşit dağıtımıyla uraşıp kendini diğer olaylardan soyutlamalıdır. Sadece dünyayı toptan tehdit eden şeylere karışmalıdır.

Bunun aksi gibi bir durumu Prince of Lies'da görürüz. Cyric'e düşman olan Mystra, davranışlarını onayamayıp düşmanlık beslediği Cyric'in-bir tanrının-büyü ağı ile olan temasını keserek onu büyüden mahrum bırakmıştır. Büyü, bence kesinlikle büyü tanrısının keyfine bıraklılmamalıdır. Bu yüzden ben öncelikle büyü tanrısının olmamasını savunurum. Yok illa bir tanrı konulacaksa, bunun lawful neutral olup hayatındaki tek gayenin büyünün dünyaya düzenli dağılımı olmasını ve kişisel nefretler veya sempatiler besleyip kimseyi kayırmamasını veya yermemesini savunurum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Necros_Spellweaver wrote: Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır.
Ben pek katılmıyorum. Bir büyü tanrısı büyünün temsilcisi ve sorumlusu olarak değerlendirilebilir. Bu durumda kişiliği de büyünün doğasıyla benzerlik göstermelidir. Büyünün doğasında düzenin yanı sıra düzensizlik de mevcuttur. Hatta büyülerin çoğu mevcut olanları korumaktansa var olan maddesel , enerjisel ortamda bir değişim yaratmak amaçlıdır. Hatta büyün belirli varlıklar tarafından biçimlendirilip kullanılan evrendeki düzensiz güçlerden kaynaklandığını söylemek pek de yanlış olmaz. Anlatmaya çalıştığım büyünün dolayısıyla büyü tanrısının doğasının tamamen kuralcı olmaması gerektiği.

Tabi muhtemelen farklı büyü tanrıları farklı büyü tanrıları farklı büyü anlayışları yaratabilir. (Ya da tam tersi)

Büyü tanrıları meselesine gelince solinari bana daha sempatik geliyor. Sanırım olmsı gereken büyü tanrısına daha yakın bulduğum içindir.

Bir de bir rica arkadaşlar. fikirlerinizi yorumlarınızla beraber belirtmeniz. Yoksa sadece bir kelimelik bir cevap vermek pek anlamlı değil. Böyle bir durumda anketi kullanmanızı tevsiye ederim ;)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Necros_Spellweaver wrote:Shevarash'a katılıyorum. Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır. Büyünün dünyanın her yerine düzenli ve eşit dağıtımıyla uraşıp kendini diğer olaylardan soyutlamalıdır. Sadece dünyayı toptan tehdit eden şeylere karışmalıdır.

Bunun aksi gibi bir durumu Prince of Lies'da görürüz. Cyric'e düşman olan Mystra, davranışlarını onayamayıp düşmanlık beslediği Cyric'in-bir tanrının-büyü ağı ile olan temasını keserek onu büyüden mahrum bırakmıştır. Büyü, bence kesinlikle büyü tanrısının keyfine bıraklılmamalıdır. Bu yüzden ben öncelikle büyü tanrısının olmamasını savunurum. Yok illa bir tanrı konulacaksa, bunun lawful neutral olup hayatındaki tek gayenin büyünün dünyaya düzenli dağılımı olmasını ve kişisel nefretler veya sempatiler besleyip kimseyi kayırmamasını veya yermemesini savunurum.
Sverash da sende necros haklı olabilirsiniz ama bence ejderha mızrağında bu mantıklı bir şekilde dağıtılmış hem zıtlık hem de doğallık için büyü tanrıları var brn burda yalnış bir şey göremiyorum ama tabi ikiniz bu işlerde aşmış :P delirmiş demek daha doğru olur :D seviyede kitap okuduğunuz için muhtemek siz haklısınız olsun ben böyle düşünüyorum...
immortaleva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by immortaleva »

Benim favori büyü tanrım Lunitari:)
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

gönlümde yatan solinari'dir ama lunitari de ayrı bi hoş durur gökte sanki.... :D
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Post Reply