Büyü Tanrıları
Büyü Tanrıları
Krynn deki Büyü Tanrıları hakkındaki düşünceleriniz ve favorileriniz
dl
Bence en iyisi Soli ama Luni olaylara en çok karışan ama soli yi değişmem nuide allahın en ezik tipine benzio
dl
Ben mesela her zaman en sevdiğim tanrılar büyü tanrıları olmuştur. Krynn e yasaklanıp bir ay formunda olmaları yazıktır. İnşallah Krynn e geri dönerler. Kaostan dolayı gittiler ama bence onlr gitmedi. Hiçbir tanrı gitmedi Dünyayı arıyo olabilirler. Spoiler....
-
mefistofeles
- Kullanıcı

-
Shevarash
- Seçilmiş Savaşçı
özellikle Forgotten Realmste çok tartışılan bir konu büyü tanrısı olayıdır.
Gerçek bir büyü tanrısı kesinlikle nötr olmalıdır. Bu yüzden uzun vadede Solinari ve Nuitari ye hoş bakmıyorum. Kitaplar için iyi olabilir ama oyun dünyası olarak bana iyi yada kötü büyü tanrıları cazip ve mantıklı gelmiyor.
Gerçek bir büyü tanrısı kesinlikle nötr olmalıdır. Bu yüzden uzun vadede Solinari ve Nuitari ye hoş bakmıyorum. Kitaplar için iyi olabilir ama oyun dünyası olarak bana iyi yada kötü büyü tanrıları cazip ve mantıklı gelmiyor.
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Shevarash'a katılıyorum. Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır. Büyünün dünyanın her yerine düzenli ve eşit dağıtımıyla uraşıp kendini diğer olaylardan soyutlamalıdır. Sadece dünyayı toptan tehdit eden şeylere karışmalıdır.
Bunun aksi gibi bir durumu Prince of Lies'da görürüz. Cyric'e düşman olan Mystra, davranışlarını onayamayıp düşmanlık beslediği Cyric'in-bir tanrının-büyü ağı ile olan temasını keserek onu büyüden mahrum bırakmıştır. Büyü, bence kesinlikle büyü tanrısının keyfine bıraklılmamalıdır. Bu yüzden ben öncelikle büyü tanrısının olmamasını savunurum. Yok illa bir tanrı konulacaksa, bunun lawful neutral olup hayatındaki tek gayenin büyünün dünyaya düzenli dağılımı olmasını ve kişisel nefretler veya sempatiler besleyip kimseyi kayırmamasını veya yermemesini savunurum.
Bunun aksi gibi bir durumu Prince of Lies'da görürüz. Cyric'e düşman olan Mystra, davranışlarını onayamayıp düşmanlık beslediği Cyric'in-bir tanrının-büyü ağı ile olan temasını keserek onu büyüden mahrum bırakmıştır. Büyü, bence kesinlikle büyü tanrısının keyfine bıraklılmamalıdır. Bu yüzden ben öncelikle büyü tanrısının olmamasını savunurum. Yok illa bir tanrı konulacaksa, bunun lawful neutral olup hayatındaki tek gayenin büyünün dünyaya düzenli dağılımı olmasını ve kişisel nefretler veya sempatiler besleyip kimseyi kayırmamasını veya yermemesini savunurum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
Ben pek katılmıyorum. Bir büyü tanrısı büyünün temsilcisi ve sorumlusu olarak değerlendirilebilir. Bu durumda kişiliği de büyünün doğasıyla benzerlik göstermelidir. Büyünün doğasında düzenin yanı sıra düzensizlik de mevcuttur. Hatta büyülerin çoğu mevcut olanları korumaktansa var olan maddesel , enerjisel ortamda bir değişim yaratmak amaçlıdır. Hatta büyün belirli varlıklar tarafından biçimlendirilip kullanılan evrendeki düzensiz güçlerden kaynaklandığını söylemek pek de yanlış olmaz. Anlatmaya çalıştığım büyünün dolayısıyla büyü tanrısının doğasının tamamen kuralcı olmaması gerektiği.Necros_Spellweaver wrote: Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır.
Tabi muhtemelen farklı büyü tanrıları farklı büyü tanrıları farklı büyü anlayışları yaratabilir. (Ya da tam tersi)
Büyü tanrıları meselesine gelince solinari bana daha sempatik geliyor. Sanırım olmsı gereken büyü tanrısına daha yakın bulduğum içindir.
Bir de bir rica arkadaşlar. fikirlerinizi yorumlarınızla beraber belirtmeniz. Yoksa sadece bir kelimelik bir cevap vermek pek anlamlı değil. Böyle bir durumda anketi kullanmanızı tevsiye ederim
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
mefistofeles
- Kullanıcı

Sverash da sende necros haklı olabilirsiniz ama bence ejderha mızrağında bu mantıklı bir şekilde dağıtılmış hem zıtlık hem de doğallık için büyü tanrıları var brn burda yalnış bir şey göremiyorum ama tabi ikiniz bu işlerde aşmışNecros_Spellweaver wrote:Shevarash'a katılıyorum. Bir büyü tanrısı kanaatimce lawful neutral olmalıdır. Büyünün dünyanın her yerine düzenli ve eşit dağıtımıyla uraşıp kendini diğer olaylardan soyutlamalıdır. Sadece dünyayı toptan tehdit eden şeylere karışmalıdır.
-
immortaleva
- Kullanıcı