Ejderhalar

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

valla ben gümüş Ejderhaları severim ama tabi güç konusunda Altın Ejderhalar derim
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Gümüş ejderhalar gerçekten çok güzel şeyler.Kırmızı ejderhanın gözünün içine baktınmı korkudan gümüş ejderhanın gözüne baktınmı güzelliğinden donarsın.Ama bence güç bakımından kırmızıyla yarışamaz hiçbiri.(Bknz Klauth )

Bu arada calis alsancakta kıbrıs şehitlerinde Excaliburda vardı diye hatırlıyorum son gitiiğimde bi bak istersen.
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

walla ben o kitabı bilmiyorum ama dnd monsters manualda en güçlüsü gold dragon gösterilmiştir hepsinden büyük güçlü zeki karizmatik bilge güçlü çewik we dayanıklıdır da (abartmışlar artık onu)
çok zaman geçti çok şey değişti...
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Just_wiN wrote:walla ben o kitabı bilmiyorum ama dnd monsters manualda en güçlüsü gold dragon gösterilmiştir hepsinden büyük güçlü zeki karizmatik bilge güçlü çewik we dayanıklıdır da (abartmışlar artık onu)
onu bende okudum ama bence red dragonun görünüşü daha güzel.
Hem ben güçten bahsederken dl deki kötü ejderhalar arasında kıyaslama yapmıştım onu belirtmemişim yanlış anlaşılmış...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

BAna göre siyah ejderhalar çünkü onların lak lak tan çok sadeceüzerinedüşen görevi veya emri yapma gibi bir özellikleri var...
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

bak öle bi özellikleri olduunu bilmiyordum squva iiyimş walla emret gitsin yapsın yani tabii emretmeye sıkıyosa :lol:
çok zaman geçti çok şey değişti...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Ejderhalar. Siyah, beyaz kırmızı? Hp'deki ejderhalar güzel. Mesela Norveç pütürlüleri. :)

Ama Beyazları büyüleyici ve siyahları da korkunç buluyorum. Hepsi çok güzel.
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Valla bence hangi fantazi dünyası olsun fark etmez ejderhalardan daha asil canlılar tanımam.Favorim mavi ejderha.Fırtınanın efendileri...(bu arada seçimimin nickimle alakası yoktur :) )
LordAriakas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LordAriakas »

Benim favorim de mavi ejderhalar (buzu seven bir insan olarak)
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Bir kere güçlü ejderha ırkı diye birşey yoktur.Güç ejderhaya bağlıdır.Kırmızıdan üstün Altın'da vardır Altın'dan üstün kırmızı'da.Mesela Klauth ırkının en güçlüsüdür.Great Red Wyrm'dir ama bu bütün kırmızıların güçlü olduğu anlamına gelmez.Hephaestus mesela.O da kırmızı ama Klauth kadar güçlü değil.

Nefes bakımından düşünürsek benim favorim siyahlar.Asit mahveder adamı.

Bu arada buzlardan hoşlanan bir insan Mavi Ejderhaları değil Beyaz Ejderhaları sevmesi gerekir çünkü mavilerin saldırısı lighting bolttur.
Buz saldırısı beyazlara özgüdür.
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Tam mavi ejderhalar ile ilgili düzeltmeyi yapacaktım ama exile önce davranmış :) Zaten bunu yeni çağdada gördük(Gellidus la Khellendros u karşılaştırmak yeter)
LordAriakas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LordAriakas »

Khelledorus senin yüzünden benim de dalginligima geldi ben de mavi yazmisim pardon Elixe sen haklisin beyaz olucakti
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

dedikleri gibi güç karşılaştırması yapmak garip kaçıo, görünüş olarakta siyahlar en karizma olanları:)
fred saberhagen'in kılıçların kiytapları serisinde iirenç bi ejderha mantıı var, insandan biraz büüklermiş ve uçmayıp köylere geceleri gelip kuzu falan çalarlarmış, suda solucan olarak hayata başlarlarmış falan, kitaptan soudum bu tasviri duyunca:(
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
high_elf
Başbüyücü

Post by high_elf »

Bence de en güçlüleri altın ejderhalar.. ama en karizmatik derseniz krımızılar derim..
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hımm.

Bir şehri kızartmak için Kırmızı,
Eğlenmek için Mavi,
Etkileyici görünmek için beyaz,
Ve oturup nasıl dünya ele geçirilir sohbeti için de bir Siyah Ejderha isterdim. :D
Post Reply