Byünün Bedeli

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Amras__Fefalas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Amras__Fefalas »

pardon konuyu biraz saptırdım o yüzden şimdi U dönüşü ypıyorum.
Bence büyü fiziksel güç de çeker.Mesela yapan kişinin derisinde ve diğer yerlerinde kalıcı etkiler bırakan çok güçlü büyüler var(indir bölümünden bi 3rd edition büyü kitabında var). Yani bu büyüler çeker.Ama genel olarak konuşuyosak o zaman ruhen yorulunuyo derim.
Kabul edenler:Ben
Etmeyenler:-

Kabul edilmiştir. :P
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.

Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

Dragonfire wrote:Evet büyücüler birçok sistemde kendilerinden bişeyler feda ederler. Bunun iin özellikle büyücüler fiziki olarak çoğu zaman zayıftırlar. Yorgunlukları fizksel olmaktan öte ruhendir.
tamamen katılıom adam iki sopa sallıyo neresi yorulcak yahu :roll:
Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir şafaga...<br><br>Değişik bişey isteyen <a href="http://s2.gladiatus.com/game/c.php?uid= ... IKLASIN</a>...
sinancan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sinancan »

ruhen
Aldaris
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aldaris »

mage accentionda büyüler bedene zarar verir burun kanamasından klap durmasına kadar kalıcı hasrlar verir.
Met
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Met »

şahsi düşüncemi belirtirsem, büyü vücuttan birşeyler alır götürür. hiç herkül gibi büyücüyle karşılaştınızmı, hayır büyücü dediğin eli ayağı tutmayan bir taşı kaldırmaktan aciz bir varlıktır. bide büyüyaptığmızda ki büyünün seviyesine göre değisse bile var olan bir enerjiyi istediğimiz gibi şekillendiriyoruz, bir heykel traşın sanatını yaparken eli çekiç sallamaktan yorulmazmı. bide geliştirilen oragan güçlenir bu doğru tamam büyü yaparken ençok neyimizi kullanıyoruz, beynimizi zaten beyin normal şartlardsa çok aç gözlü bir organ bide güçlü bir enerjiyi yönetmek için son kapasite çalıştırıyoruz bırakında biraz vücudu sömürsün.
bide sistemsel bakarsak mage accentionda büyülerin burun kanamasından kalp krizine kadar etkilerde bulunduğu doğrudur sistem bunun nedenini çok güzel bir biçimde açıklayıp; şu anki dünyamızda insanların hiçbirinin büyüye inanmadığını ve bir büyüye tanık olsalar bile bunu sadece bir david kopırfilt ilizyonu olduğunu düşündüklerinden, bu düşünce birliği dünyayı kaplayan bir paradoks oluşturmuştur ve gerçek büyücüler varolan paradoksa karşı bir etkide bulunduğu için fizik kuralı paradoksta bir tepki gösterir, bunu D&D göre uyarlarsak herkez özünde büyüye inanıyor bunun için etrafta olan pardoks -paradoksa yok diyemeyiz sonuçta en basidinden fizik kuralları var- çok güçlü değil yinede nekadar güçsüz olsada vücudu zorluyor.
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Raistlin tarihçelerinde raist'in büyü ustasının bir sözü vardı tam aklımda değil ama şöyle idi ''Büyü kandadır içten gelir ve onu her kullandığında seninde bir parçan onunla gider'' bundan yola cıkarak bir büyücü büyüyü yaptıktan sonra fiziksel olarak fazla yorulmaz ama ruhen ve zihnen fazlasıyla yorulur hele zor ve güçlü büyüler yapmaya başladığında bu artar ve bazende büyünün ayarını ve yönünü şaşırmasına neden olur bir büyücü enson ihtiyaç olarak fiziksel güce yönelir bunuda kılıçla değil yanında taşıdığı hançeri ile yapar kılıç kullananlar battlemage olurlar tamamen savaş büyüsü ile donanırla ve sadece hasar veren büyüler yaparlar.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Evet arkadaşlar dünkü sözü düzeltiyourum söz Theolbad Beckmen'e ayit ve şöyle''Büyü kandadır kalpten akar, onu herkullandığında seninde bir parçan onunla gider yanlız; kendinden vermeye karşılığında hiçbirşey almamaya hazır olduğunda büyü senin için çalışacaktır'' budan da büyübünün içsel bir yorgunluk verdiği düşünülebilir.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

yorgunluk

Post by oldun »

ben bu yorulma olayına pek katılmıyorum çünkü zihinsel bir yorgunluksa adam bulunduğu bölgenin dahisi bir sleep attı diye bişeyler kaybetmez heralde fiziksel yorgunluksa ne yaptı ki yoruluyor taş attıda kolumu yoruldu
şimdi bana aman o içindeki enerjiyi dışarı vuruyo ayağı ile gelmeyin raistlinin yorgunluğu anlaşılabilir hastalık falan ama con. u biraz yüksek olan bir mage bence bişi olmaz ayrıca nedir bu büyüye bir dezavantaj koyma merakı büyücüyü yorma merakı zaten adamlar leblebi gibi ölüyo nerdeyse bi magic missile atacak ya büyü tersine çalışacak kendine gelecek yada savasın ortasında ben yoruldum deyip yere oturacak oldu peki
Post Reply