Yeni okuduğum bir kitap Sislerin Vampiri ilk ravenloft kitabım.. Neredeyse Sasha Petroviç ve Jander Sunstardan bahsetmeyen bir ravenloft kitabından zevk almayacağımı hissedecek duruma geldim.
Bu kitapta bakiyer şiiri özellikle de o bölümde Janderin ve odadaki kızın duygularını çok güzel yansıtıyor bence. Zaten Jander ozan olarak bence çok yetenekli. Gerçekten denese imiş iyi bir ozan da olabilirmiş. (benim gibi flüt çalıyo zaten.. Çalgı aleti bakımından da zevkli.. : )
şiirler ve Fantastik edebiyat
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Bir ozan olarak
bu konuda söyleyebileceğim, DL'de okuduğum şiirler yazarın dışında başka biri tarafından yazılmış olduğundan çoğunlukla yazarla aynı ruhu yakalayamamış, yazarın gizlemeye çalıştığı duyguları açıkça ortaya seren başarısız şiirlerdi. Ayrıca şiir orjinal dilinde güzeldir. DL'deki şiirler lirik olarak kötü değillerdi ve fantazi havasını yansıtsalar da romanın gidişatına uygun değillerdi. Tolkien'in şiirlerindeki havayı yakalayamamışlardı, bunda en büyük etken o şiirlerin de Tolkien'in eseri olmasıydı.
sana katılıyorum tolkien in eserindeki şiirler ve şarkılar o havayı ve hissi çok güzel yansıtırken dl de bu pek yoktu biraz sıkıcı ve aptalca geliyordu bana.ben daha çok othello tarzı bilmem okudunuzmu onun tarzında şiirsel bir dille anlatılan hikayelerin yada yazılan romanların daha etkileyici olduğunu düşünüyorum yada romeo ve juliet gibi biraz geri kafalıyım .yada yazı dilinde zaman atlaması yapan türler var yani geçmiş zamanla anlatırken biren şimdiki zamana atlayan cümleler filan .farklı bi tarz oluyor.ama şiirsel bir anlatım düz bir anlatıma göre çok daha etkileyici ama bi okadar yoruçu ve kitlesi az olur e buda her insanın alıp okuyacağı bişey olmaz zaten.
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
ben Tolkien'in şiirlerini çok sevmişimdir, ilk kitabın başlarındaki yol hkkındaki şiiri (hani yoolar hiç bitmez falan) hiç ezberleyemesemde çok güzel mesela..
saygılarımla...
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...