En Etkileyici Kitap!

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

En Etkileyici Kitap!

Post by WizardOfQuarks »

Fantastik edebiyat ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Ne kadar çok kişiden bilgi alırsam o kadar iyi olacağını düşünüyorum. En etkileyici bulduğunuz kitap hangisidir? Neden?
Last edited by WizardOfQuarks on Fri Jul 11, 2008 6:59 am, edited 1 time in total.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Burada etkilyecilikten kastın önemli. Fantastik kurgu hakkında yazılmış en iyi kitap diye bir başlık var zaten. 'Etkileyici' derken bundan farklı bir şey kastetmiyorsan seni oraya yönlendiricem.
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Beni en çok etkileyen kitap ravenloftun kitapları olmuştur.Nedenini bende bilmiyorum... :D :D :D
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

fingolfin wrote:Burada etkilyecilikten kastın önemli. Fantastik kurgu hakkında yazılmış en iyi kitap diye bir başlık var zaten. 'Etkileyici' derken bundan farklı bir şey kastetmiyorsan seni oraya yönlendiricem.

"En İyi" demedim, "En Etkileyici" dedim. İkisi farklı şeyler. Bir kitabın etkileyici olması için iyi olması gerekmez. Herkesin hayatında iyi veya kötü etki bırakan kitaplar vardır. Bunları sormuştum ama eksik sormuşum galiba:)

Hangi kitap sizi ne şekilde ve hangi yönüyle etkilemiştir?
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Bunların hepsi çok etkileyicidir.

Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion - J.R.R Tolkien
Gormenghast Trilogy - Mervyn Peake
Kara Kule Serisi - Stephen King
Zaman Ã?arkı Serisi - Robert Jordan
Atlantis Ã?öküşü - Marion Zimmer Bradley

Bazıları tam olarak fantastik kurgu değil fantazyadır.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Eğer bir kitap okunduktan sonra farklı düşünmenize sebep olabilirse etkileyicidir. En etkileyiciyi seçemedim ama kendi kafamda.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Beni en fazal etkileyen kitap Kara Elf üçlemesinin üçüncü kitabı ''GÃ?Ã?'' tür.Bu kitapta Montolio ile Drizzt'in özellikle inanç konusunda dialogları beni çok etkilemiştir.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

Bana en çok heyecan veren kitap Ölüm Kapısı serisidir. Çok heyecanlanmıştım okurken kitabı, sona yaklaştıkça sonun ne olduğunun bilinmemsei de ayrı bir güüzelliğiydi tam anlamıyla tahminn edemiyorsunuz... SÃ?PER BİR KİTAP!!!
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Eldarin

Post by Eldarin »

bu aralar yeni çağın ejderhalarını okuyorum.müthiş kapıldım kitabın büyüsüne.tabi çevirmenin payı da büyük ama okuduğum kitaplar arasında yaşar kemal den sonra gördüğüm en akıcı betimleme gücüne sahip ikinci yazar diyebilirim.
ölüm kapısı da sırada onu da okuyacam en kısa sürede...
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

fantastik edebiyat konusunda en etkilendiğim kitaplar başında bittabiki yüzüklerin efendisi geliyor, bana bambaşka ve üzerinde yaşamaya, gülmeye, ağlamaya, ölmeye değer bir dünyanın kapılarını açtığı için. ejderhamızrağı serisi, özellikle weis&hickman ikilisinin kitapları olaylara yaklaşımımı ciddi anlamda etkiledi diyebilirim, dragonlance ile tanıştığım günden beri hem kendim hemde arkadaşlarımın çoğu benim bir red robe wizard olduğum konusunda mutabık :)

amma velakin, hayat, karakter, olgunluk, insani duygular ve pek çok somut kavramda yerdeniz dörtlemesinin üstüne tanımam.."üzerimde şöyle şöyle etkileri oldu" gibi birşey diyemem, ancak kitabın ilk sayfasını okuduğum günki onur ile son sayfasını okuduğum günki onur arasında ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim.
<div>-sıkıldım-</div><br>
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Valla benim okurken ençok kendimi saki bu oyunda gibi hissetmei sağamana sebep olup ve büyüzdende en iyi olan

DragonLance--Huma Desatnı
DragonLance--Güz Alca Karanlığın ejderi ve devamı
DragonLance--Raisliğin Hayatı--Ruh Döveni

En iyileri budur bence.

Saygılarımla
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Dragonlance romanlarından bi Ruhdöveni bi de Güz Alaca Karanlığı Ejderhaları hoşuma gitmişti, özellikle Güz Alaca K. harika bi fantazi romanıydı özellikle FRP'vari sürükleyiciliği ve masaüstü oyunlarda kurulup maceraya başlayan partilere benzeyen bi grup içermesi sayesinde sanki oyun oynayan bi grubun başından geçenleri okuyomuş gibi bi his vermişti bana. Ama serinin diğer iki romanı ondan sonra gelenler (tabiri caizse mecburi seri devam ettirme ve bitirme romanları) tırttı. Kötü de değillerdi ama o hava yoktu sıkılmıştım.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

şu ana kadar beni en çok etkileyen seri Robert Jordan'ın Zaman Ã?arkı serisi oldu. Anlatımı gerçekten büyüleyici. Hayaller onu okurken o kadar güzel ki. Sanki insan yeniden doğuyor her okuduğu kitabı ile birlikte. En etkileyiciyi sorduğun için bir kaç isim daha olmasına rağmen vermiyorum çünkü o isimlerin içinde beni en çok etkileyen bu.
Saygılarımla...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
dranne
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dranne »

Beni en çok etkileyen seri Raistlin Tarihçeleri oldu. Raistlin'in hayatı, büyücülük sınavı, Raistlin'in gizemli dünyası beni çok etkiledi. Eminim ki okuyanlar da benimle hemfikirdir. Okumayanlara, şu ana kadar çok şey kaçırdıklarını söylemek isterim ve hemen okumalarını öneririm[/b].
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

Gedik Savaşları Efsaneleri üstüne bir seri tanımam.Çok etkileyici bir kurgu idi...
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Post Reply