En Etkileyici Kitap!
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

En Etkileyici Kitap!
Fantastik edebiyat ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Ne kadar çok kişiden bilgi alırsam o kadar iyi olacağını düşünüyorum. En etkileyici bulduğunuz kitap hangisidir? Neden?
Last edited by WizardOfQuarks on Fri Jul 11, 2008 6:59 am, edited 1 time in total.
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

fingolfin wrote:Burada etkilyecilikten kastın önemli. Fantastik kurgu hakkında yazılmış en iyi kitap diye bir başlık var zaten. 'Etkileyici' derken bundan farklı bir şey kastetmiyorsan seni oraya yönlendiricem.
"En İyi" demedim, "En Etkileyici" dedim. İkisi farklı şeyler. Bir kitabın etkileyici olması için iyi olması gerekmez. Herkesin hayatında iyi veya kötü etki bırakan kitaplar vardır. Bunları sormuştum ama eksik sormuşum galiba:)
Hangi kitap sizi ne şekilde ve hangi yönüyle etkilemiştir?
Bunların hepsi çok etkileyicidir.
Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion - J.R.R Tolkien
Gormenghast Trilogy - Mervyn Peake
Kara Kule Serisi - Stephen King
Zaman Ã?arkı Serisi - Robert Jordan
Atlantis Ã?öküşü - Marion Zimmer Bradley
Bazıları tam olarak fantastik kurgu değil fantazyadır.
Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion - J.R.R Tolkien
Gormenghast Trilogy - Mervyn Peake
Kara Kule Serisi - Stephen King
Zaman Ã?arkı Serisi - Robert Jordan
Atlantis Ã?öküşü - Marion Zimmer Bradley
Bazıları tam olarak fantastik kurgu değil fantazyadır.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
fantastik edebiyat konusunda en etkilendiğim kitaplar başında bittabiki yüzüklerin efendisi geliyor, bana bambaşka ve üzerinde yaşamaya, gülmeye, ağlamaya, ölmeye değer bir dünyanın kapılarını açtığı için. ejderhamızrağı serisi, özellikle weis&hickman ikilisinin kitapları olaylara yaklaşımımı ciddi anlamda etkiledi diyebilirim, dragonlance ile tanıştığım günden beri hem kendim hemde arkadaşlarımın çoğu benim bir red robe wizard olduğum konusunda mutabık 
amma velakin, hayat, karakter, olgunluk, insani duygular ve pek çok somut kavramda yerdeniz dörtlemesinin üstüne tanımam.."üzerimde şöyle şöyle etkileri oldu" gibi birşey diyemem, ancak kitabın ilk sayfasını okuduğum günki onur ile son sayfasını okuduğum günki onur arasında ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim.
amma velakin, hayat, karakter, olgunluk, insani duygular ve pek çok somut kavramda yerdeniz dörtlemesinin üstüne tanımam.."üzerimde şöyle şöyle etkileri oldu" gibi birşey diyemem, ancak kitabın ilk sayfasını okuduğum günki onur ile son sayfasını okuduğum günki onur arasında ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim.
<div>-sıkıldım-</div><br>
-
green_eye_of_devil
- Kullanıcı

Valla benim okurken ençok kendimi saki bu oyunda gibi hissetmei sağamana sebep olup ve büyüzdende en iyi olan
DragonLance--Huma Desatnı
DragonLance--Güz Alca Karanlığın ejderi ve devamı
DragonLance--Raisliğin Hayatı--Ruh Döveni
En iyileri budur bence.
Saygılarımla
DragonLance--Huma Desatnı
DragonLance--Güz Alca Karanlığın ejderi ve devamı
DragonLance--Raisliğin Hayatı--Ruh Döveni
En iyileri budur bence.
Saygılarımla
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Dragonlance romanlarından bi Ruhdöveni bi de Güz Alaca Karanlığı Ejderhaları hoşuma gitmişti, özellikle Güz Alaca K. harika bi fantazi romanıydı özellikle FRP'vari sürükleyiciliği ve masaüstü oyunlarda kurulup maceraya başlayan partilere benzeyen bi grup içermesi sayesinde sanki oyun oynayan bi grubun başından geçenleri okuyomuş gibi bi his vermişti bana. Ama serinin diğer iki romanı ondan sonra gelenler (tabiri caizse mecburi seri devam ettirme ve bitirme romanları) tırttı. Kötü de değillerdi ama o hava yoktu sıkılmıştım.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
şu ana kadar beni en çok etkileyen seri Robert Jordan'ın Zaman Ã?arkı serisi oldu. Anlatımı gerçekten büyüleyici. Hayaller onu okurken o kadar güzel ki. Sanki insan yeniden doğuyor her okuduğu kitabı ile birlikte. En etkileyiciyi sorduğun için bir kaç isim daha olmasına rağmen vermiyorum çünkü o isimlerin içinde beni en çok etkileyen bu.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...