Kara Kule Serisidir...şu anda kullandığım isim bile oradan ehe-he
En Etkileyici Kitap!
Ã?ncelikle Tolkien'in kaleminden çıkan tüm kitaplar demeliyim.Bir yazar hem dışarıdaki mucizeleri bu kadar merak ettirip, insanda yolculuk isteği uyandırırken bir yandan da sıcacık evini,yuvasını bu kadar sevdirebilirmi?Bunun yanında Weis&Hickman'ın Güz Alacakaranlığının ilk yarısı ve R.A Salvatore'ın okurken arada bir arakama bakma hissi uyandıran Anayurt'u fantastik kurguda en etkilendiğim kitaplardı..
Güz Alacakaranlığının ilk yarısı dedim çünkü kitabın başlarında ne kadar iyi yansıtılan bir kaybolmuşluk hissi ve mistik bir hava vardı ki bir yerden sonra hikayeyi bağlama olgusu yüzünden bu öğeler zayıflıyordu.
Bu sorunlu tipler hiç eksik olmazmı?Nerde alaya alıncak bir şey var acaba diye ararlar ama farkında değillerdir ki alay konusu kendileridir...karaelf üçlemesi---- anayurt (ilk to orta )
yazarın adını unuttum ama elric işte ( özellikle ilk kitap ilk to çeyraak )
-
Qalme-Tari
- Kullanıcı

Tolkien>Silmarillion,Hobbit,Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi(8 yıl önce fantastik kurguya düşkünlüğümü başlatan yazardır Tolkien ve bilinir ki onun Orta Dünyası fantastik dünyaların en içinde yaşanılası, uğruna savaşılası dünyadır
)
R.A.Salvatore>Kara Elf ve Kızıl Gölge Üçlemeleri(Haksızlığa dayanamayan,asi bir Drow'un iyiliği arayışını anlatır Kara Elf Üçlemesi,Kızıl Gölge'yi geçen sene okumuştum sırf Luthien'i (bu isim ancak bir elfe yakışır) merakımdan
sürükleyici ve orjinal bir hikaye)
David Eddings>Elenium ve Tamuli serileri
Michael Moorcock>Elric Destanı(En karizma görünümlü karakterlerden Elric,kötü adetlere sahip ırkını değiştirmek için çıktığı zor yolculuklar anlatılıyor seride.)
H.P.Lovecraft>Dagon,Cthulhu'nun Ã?ağrısı,Mitos Ã?yküleri, Toplu Eserleri 1/2(Gothik Edebiyatın efendisinden... Onun lanetli diyarları mutlaka ziyeret edilmeli derim)
Raymond E.Feist>Gediksavaşları Efsaneleri
Dragonlance>Güz Alacakaranlığının Ejderhaları,İkizlerin Zamanı,Ruhdöveni,Huma Destanı
Ravenloft>Lord Soth(Kara Gül şövalyesi ve KaraGül'ün Hayaleti),Bir Vampirin Anıları,Ölüler şehrinin Efendisi
R.A.Salvatore>Kara Elf ve Kızıl Gölge Üçlemeleri(Haksızlığa dayanamayan,asi bir Drow'un iyiliği arayışını anlatır Kara Elf Üçlemesi,Kızıl Gölge'yi geçen sene okumuştum sırf Luthien'i (bu isim ancak bir elfe yakışır) merakımdan
David Eddings>Elenium ve Tamuli serileri
Michael Moorcock>Elric Destanı(En karizma görünümlü karakterlerden Elric,kötü adetlere sahip ırkını değiştirmek için çıktığı zor yolculuklar anlatılıyor seride.)
H.P.Lovecraft>Dagon,Cthulhu'nun Ã?ağrısı,Mitos Ã?yküleri, Toplu Eserleri 1/2(Gothik Edebiyatın efendisinden... Onun lanetli diyarları mutlaka ziyeret edilmeli derim)
Raymond E.Feist>Gediksavaşları Efsaneleri
Dragonlance>Güz Alacakaranlığının Ejderhaları,İkizlerin Zamanı,Ruhdöveni,Huma Destanı
Ravenloft>Lord Soth(Kara Gül şövalyesi ve KaraGül'ün Hayaleti),Bir Vampirin Anıları,Ölüler şehrinin Efendisi
And out of a grey country darkness lies,
And all paths are drowned deep in shadow...

And all paths are drowned deep in shadow...

- MorinehtaR
- Kullanıcı

-
Diabolic_Wizard
- Kullanıcı

-
Lord Necros
- Başbüyücü
Gerek karakterleri, gerek orjinal konusu, gerekse olay örgüsü sebebiyle Ölüm Kapısı Günlükleri diyorum. O kitaptaki pek çok karakterin gerçek hayatta çevremdeki insanlar olduğunu farkettim. Bu yüzden bu seriyi daha da benimsedim.
Bunun dışında olay örgüsünde daha önce hiç görmediğim bazı şeyler gördüğüm Yalanlar Prensi, gerçekten de çok güzel bir kitap. Olay örgüsündeki bazı noktalar onu diğer FRP romanlarından tamamen ayırıyor.
Bunun dışında olay örgüsünde daha önce hiç görmediğim bazı şeyler gördüğüm Yalanlar Prensi, gerçekten de çok güzel bir kitap. Olay örgüsündeki bazı noktalar onu diğer FRP romanlarından tamamen ayırıyor.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
Sturm_Ardeth
- Kullanıcı

Sürgün derim ben (Kara Elf Üçlemesi - 2. kitap)
Drizzt'in içindeki avcı ile çatışması son derece etkileyiciydi ve babasnı ikinci kez kaybetmesi -babası onun aynı zamanda tek dostuydu sancılı büyüme süreci boyunca- beni ikinci kez hüngür hüngür ağlatmaya yetmişti. Hatta o sahnenin 35 e 50 boyutlarındaki kağıda karakalem resmini yapmıştım ki bu da ne kadar etkilendiğimi kanıtlar sanırım...
Drizzt'in içindeki avcı ile çatışması son derece etkileyiciydi ve babasnı ikinci kez kaybetmesi -babası onun aynı zamanda tek dostuydu sancılı büyüme süreci boyunca- beni ikinci kez hüngür hüngür ağlatmaya yetmişti. Hatta o sahnenin 35 e 50 boyutlarındaki kağıda karakalem resmini yapmıştım ki bu da ne kadar etkilendiğimi kanıtlar sanırım...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
-
Dreamscape
- Kullanıcı

YüzüklerinEfendisi III Kralın dönüşü süper bir kitap ama Tolkienin en büyük hatası kitaplarında bir hikaye bitmeden diğerine geçmemesi Ã?RN:Bir tarafta Gandalf Miğfer dibinde savaşırken diğer tarafta Frodo ne yapıyordu ne yiyordu ne içiyordu hiç belirtmememiş.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>