HIRSIZ dostlarım

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

hırsızların gururu tabiki vardır ama ahlak başka bi şey gurur başka bi şey
kim aynı şey demiş ki zaten... ahlakları olmadığını iddia ediyorsun.. gerekçen de senin cebinden parayı alanın ahlaklı olamayacağı... sen genel toplum ahlakıyla yargılıyorsun... pekala bir hırsız kendi ahlak kurallarını koyabilir... belki sana göre ahlaksızdır ... ancak yaptığı işler kendi kuralları çerçevesindedir...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eğer sorun çalmaksa bütün maceracılarda ölü soyuculardır! Yaptıkları pick pockets değil pick dead dir.

O hırsızlara onursuz diyenler tuzaklarla dolu koridorda önden hırsızların yürümesini veya arkasında ne olduğu belisiz kapıyı hırsızın açmasını ister.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bilmiyorum bence de hırsızlar yanlış tanınıyorlar. Ahlakı sadece bir kalıba sokmayın. Aç bir insana yardım etmemekle birinin cebinden para çalmamak arasında kaldığında ilkini seçene ahlaksız diyen de çıkabilir. Benim ahlak kurallarımda öyle katı davranış prensipleri yoktur onur kavramının ise sıfır denilecek düzeye inebileceği kadar olay yaşadım. O nedenle doğru ve yanlış vardır sadece doğru yol ve yanlış yol yoktur.
Tabii bunu örneğin birini kurtarırken diğerine zarar verme hakkına sahip olmak olarak görmüyorum ama başka biri ciddi zarar görmedikçe hiçbir yol bence yanlış değildir.
VeLKYN_CHaTH
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VeLKYN_CHaTH »

Arkadaşlar bizler hırsızsak eğer bizim onurumuz sessizce ilerlemek saklamaktır.Buna onursuz denmez ki.O zaman bir büyücüye de onursuz dersiniz.Büyü kullandığı için.Bence herkes için bu değişir.
forex
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by forex »

bencede hepimiz yanlış anlaşılıyoruz ben bir hırsız olarak bu duruma çok bozuluyorum... :evil:
Gölgemden kaçabilirsiniz ama benden asla kaçamazsınız.....
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

ben bir büyücü olarak hırsız bir çok dostum oldu ve onların gururlu olduklarını bilirim işlerini kuralları ile yaparlar...

saygılar..
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

valla ben hiç bir **k bilmeyen bir sazan olarak burayada sazanlama atlıyorum ve diyorumki Bence hepiniz haklı :D
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help

:twisted: KOYAANISQATSI :twisted:
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Onur kelimesi, birinin kendisine karşı duyduğu saygısıdır. Bir hırsız asla kendisine karşı saygı duyamaz, eğer ki onurlu olması için öne sürdüğünüz saygıyı yeteneğe, çaldığı kişiye, çaldığı şeye bağlıyorsanız, o zaman, onurlu bir çalma eylemini ya da söz konusu hırsızın kendi yeteneğine duyduğu saygıyla ifade ederiz.

Kötü olsa bile bir başkasından çalan ve onu kullanan hırsız, nasıl olur da kendi içinde kendine saygı duyabilir?

Bir hırsız bence onurlu olabilir.

Onurlu olan bir hırsız demek, aptal bir birey demektir.

Ne yaptınız? Kötü olan, bizzat şeytandan para mı çaldınız?

şeytanın parası cebinizde?

O halde siz, diyelim, Türkiye'de, bir gün, bir uyuşturucu satıcısının cüzdanını buldunuz -ve onun bir uyuşturucu satıcısına ait olduğunu biliyorsunuz- bu cüzdandaki parayı iyilik amaçlı kullanırsanız, gerçekten de onurlu olacağını mı zannediyorsunuz?

''Kirli para'' diye bir deyim duymadınız mı?

O halde, şöyle yapalım.

Biz, içinde kötülük olan insanlara uyuşturucu satalım. Sonra bu uyuşturucudan kazandığımız parayla da iyilik yapalım!

Ne kadar da onurlu bir davranış!

Kaldı ki onur, insanın kendi içinde biten bir şeydir. Yani söz gelimi, iki kişi var, biri ben, diğeri o. Ben onun onurlu olup olmadığını söyleyemem.
Ã?ünkü onur, kalbinin hangi hızla attığını bilmek gibi bir şeydir. Kişi kendine saygı duyuyorsa onurludur. Duymuyorsa onursuzdur. Buna ben değil o kişi karar verir.

İkinci bir kişi asla söz konusu değildir, onurlu, önermesi söz konusu olduğunda.

Peki neden onurlu bir hırsız varsa, bu birey ahmaktır dedim?

Ã?ünkü yukarda da uyuşturucu satıcısı örneğinde açıkladığım gibi, nasıl iyi birinden para çalmak yerine kötü birinin parasını çalıyorsanız -ki o da kötü emellerle kullanılmaktadır- ve bu yanlış önermeyi, kendinizce doğru kabul ediyorsunuz, yanlışı biliyorsunuz demektir ki, yanlışı bilmek cahilliktir, cahillik ahmaklık demektir.

Bilimin olmadığı yerde cehalet ilimdir, derler.

Onurlu bir hırsızın ilminin cehaletten farkı yoktur denebilir.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Not: Bu söylediklerime kenderler dahil değildir. Kenderler bunu bir seçim olarak görmezler, bu onların doğasında vardır. Su içmek gibi bir şeydir onlar için. Çalarken genellikle umursamazlar. :D

Bu konuda seçim yapabilen tüm yaratıklardan bahsediyordum ben. En basidi, insandır.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

delikanlı hırsızın kitabında yetimin dulun hakkını almak yakışmaz :D :D :D kenderler bu arada ş......z oluyor......
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
DeS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeS »

Hırsızları bilmem ama biz assasinler onura bir çok şeyden daha çok önem veririz.Sizlere kendimden bir örnek vereceğim ; yine salak elf bozuntularından birini öldürmek üzere elder'ımdan emir almışken sivri kulaklının teki benim gerçek kimliğimi deşifre ederek onurumu zedeledi şimdi kulakları koleksiyonumu süslüyor....
Neydi şu söz hah evet ;
Est sularus oth mitas ...
Saçma...
Gott weiss ich will kein Engel sein
Rammstein
Titan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Titan »

Hırsızın dostu olmaz. Hırsızdan bile dost olmaz hırsıza. Onurlu hırsız mı, o da ne?! :D
DeS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeS »

Hırsız kelimesi içinde yaşadığımız toplumun bir dayatması sonucunda bize onursuz geliyor ama hırsızlık onursuz değildir.
Bunun böyle "olmayabileceğinin" kanıtı ise kenderlerdir...
Gott weiss ich will kein Engel sein
Rammstein
ussiyiness
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ussiyiness »

bir hırsızın işi, görev gerektirdiği zaman hayatını tehlikeye atmaktır. hiç kimse gerçek bi dostu için hayatını gözünü kırpmadan, tabiri caizse "delirmiş gibi" tehlikeye atmaz. ölüm biz hırsızlar için olağandır, başkalarının en değerli varlıkları hayatlarıyken, bizim en değerli hazinemiz dostlarımızdır.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Hırsızlar belki de en onurlu kişilerdir (abarttım mı ne?) çünkü meslek onurları vardır. Ayrıca loncaya bağlılarsa kuralları daha da katıdır. Ama yalnız takılan hırsızlardan her şey beklenebilir. Tabii onurun ne olduğunu düşünmek ve bunu bir sınıfa değil kişiliğe bağlamak daha doğrudur ama yine de ben genel olarak hırsızların onurlu olduklarını düşünüyorum. En azından ben onurluyum -onur aptallığa dönüşmediği sürece..

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Post Reply