HIRSIZ dostlarım

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben de öyle düşünüyorum... Bir arkadaşın değerini en fazla hırsızlar bilir çünkü çok az arkadaşları vardır.... En iyi yetenekleri olan hırsız bile güçlü bir büyücü veya kahraman bir savaşçı kadar saygı duyulan bir karakter değildir... Hatta büyük şeyler başardıktan sonra bile.. Bu nedenle öncelikle bence bir arkadaş için en fazla mücadele edecek class hırsızlardır tabii önce onu o kişinin gerçekten arkadaşı olduğuna inandırmak lazım... Ve onun dışında da gerçekten gerekmediği sürece en az insan öldüren class da bence hırsızlar (aslında bazı rahipler o nedenle yakın bulduğum başka bir class)... O nedenle bence genel olarak hırsızların değerleri olduğunu düşünmek lazım her ne kadar çoğu kendisine itiraf etmese de....
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

İstisnalar kaideye bozmaz. Hırsız dediğin ahlaksızdır çalar çırpar yüzsüz utanmazlar... :mrgreen:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Ardaria
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ardaria »

bence onurlu bir hırsız tabiki olur kirarh ın dediği gibi onur kavramı çok değişkendir...Solemnia şovalyesi onurundan bahsetmioruz burda çünkü o fighterların da çoğunda yok
Ardaria Dilamma( Farseer) The legendary Barbarian
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Eger 100.000 kisinin aklina onur deyince ayni sey geliyor ve yalnizca hirsizlarin aklina baska bir sey geliyorsa hirsizlar bu iste bir hata yapiyorlar demektir bence...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Onur deyince aklıma gelen şeyi ben açıkladım.. Onun bende olmadığını kabul edebilirim...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Raistlin sen de böyle sölüorsan bende senin olaya at gözlükleriyle baktığını söyliyebilirim...

Başkasının alın terine el uzatan tabiki ahlaksızdan çok daha ağır laflar hak eder... Ama hırsızların hepsi böyle diildir, ve bu da azımsanmayacak kadar çoktur.

Bu arada onur 100000 kişiye de aynı şeyi ifade etmez... Bi şovalye için farklıdır, bi köylü için farklıdır... Bi soylu için belki yaşam nedenidir, bi monk içinse sinek vızıltısı... yani, onuru farklı yorumlayan sadece hırsızlar diildir, herkestir aslında...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

ya saolasın destek için. onur kavramı için demek istediğim kesinlikle buydu...
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: HIRSIZ dostlarım

Post by Shadowmaster »

Ghost_OF_A_Rose wrote:dostlarım size tek söyleyebileceğim...çoğu insana hırsızlarında onurlu olabileceğine inandıramadım. lütfen bana destek verin. kurallarımız, ideallerimiz ve ilkelerimiz var öyle değil mi? onurluyuz....?
Önce bazı kelimeleri bilmek gerekiyor.'Onur' kelimesini sen sanırım düzenli organizasyonla karıştırıyorsun.Öünkü kurallar,idealler ve ilkeler organizasyonla ilgilidir.

Her hırsızın hırsız olma nedeni farklıdır,onun için böyle bir genellemeye ulaşmak mümkün değildir.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Artık bu haksız tartışmaya dayanamadım ve ben de bşr kaç kalime söylemek istiyorum.bir şovalye...zenginlikler içinde büyümüş aaçlık nedir bilmemiş,, bu yüzden çalmanın mantığını kavrayamamıştır.Ailesi zangindir çünkü zavallı köylülerden topldıklaı toprak vergisi onları zengin yapmıştır.diğer tarafta bir köylü çocuğu.ailesi vergiyi ödeyebilmek için kış stoğunuda vermiştir ve açtır.neden?Onurlu şovalye "kendinin olan" vergisini almıştır fakir köylüden.herşey onur dahilindedir.zavallı insanları aç bırakan şovalye onuruludur yani.ama iğer tarafta köylünün açlıktan ölmemek için hırsızlık yapan oğlu vardır.şmdi o "onurlu" şovalyenin önünde yargılanmaktadır.bu şovalye nasıl onu yargılayabilir?onun neden çaldığını nerden bilebilir?kendi "onurlu" davranışlarının onu "onursuz" yaptığını faredememiştir ve onu onursuz diye yargılar....

bu örnekler çeşitlendirilebilir.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

quel-shin e +3
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Güzel konuştun.

Gecenin çocuğuna +1
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim demek istediklerimi tercüme etmişsinz adeta benim için.

Bu arada. Ben ilkeleri kastederken bazı şeyler için kendini feda edebilmeyi, bazı değerleri sahiplenebilmeyi kastetmiştim.
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Ulen hırısızn onurumu olur bre yaptıkları ıs onursuz bı kere :P :P :P :P
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

yapma be Kaelthas....kırıldım şimdi bayağı hem de eğer frp dünyası için konuşuyorsak bu bir meslek ve yetenek isteyen bir meslek...eğer bazı kurallara saygılıysan...dedim ya bunun iyi kısmı da var hep verdiğim örnek misal; Robin Hood...o da bir hrsızdı en yetneklilerinden ve hep iyilik yaptı, onurluydu zenginden çalıp fakire vermedi mi? yapma be arkadaşım kırma beni....onurluyuz işte o kadar:))) :wink: :wink: :wink:
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Aslında Robin Hood bir hırsız değil bir soyguncuydu. Hırsızlık ince bir yetenek ve çok karmaşık bir koordinasyon ister. Robin ise sadece arabaların önünü kesiyordu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Post Reply