Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Dün gece yine Yüzüklerin Efendisi vardı (2 kule) Kaç kez seyretsemde hala zevkle izleyebiliyorum.

Ancak bir iki taktik hata gördüm: Özellikle birinde Aragorn arkasındaki elflerle açık seçik "Charge!!" diye bağırarak uzun mızrakları olan Uruk-Hailere doğru -ellerinde kılıçla- saldırıya geçiyorlar. Halbuki mızraklı düşmana "Charge" edersen duoble damage alırsın. Aragorn'un bunu bilmemesi beni hayal kırıklığına uğrattı. :schemes: :schemes:

.
Kılıçlı karakterler, mızraklı askerlere saldırırken bonus alıyorlar.Battle For Middle-Earth'de vardı bu kural :)

Kılıçlılar Mızraklılara
Mızraklılar Atlılara
Atlılar okçulara
Okçular kılıçlılara :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D Evet arkadaşlar PHBde Charge bölümünde (s155civarı) diyor ki: charge yapan karaktere karşı kullanılırsa; 10fte uzanan mızrak türünde (spear, trident, vs) silahlar, iki katı hasar verir. Ona göre charge yapacağınız zaman etrafta mızraklı elemanlar olmamasına dikkat edelim, Aragorn kadar ballı olamayabilirsiniz. :mrgreen:

Edmond'a not: Ayrıca "Lance" kullanan atlı tipler de charge ile saldırırsa 2 kat hasar veriyorlarmış. Senin paladin de Lance kullanıyordu değil mi?

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Onu zaten bilerek öyle yaptım :)

Evet, düşmanın yanına yaklaşana kadar Lance kullanarak Charge yapacak, düşmanın yanına gelince baltayı çıkaracak :)

Aragorn konusuna gelince, filmde ve oynunda öyle :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Teprikler Edmond: (2000gp)

Bir sonraki rakibin: Shocker Lizard

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Teprikler Tersyuz: (9000gp)

Bir sonraki rakibin: Naga Spirit
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Rolümde şöyle bir yer var.
zora sokacak bir durum olduğunda yani iksirini konsantrasyon gerektiren bir iş yaparken bunu önleyecek
Sarı ile isaretlediğim iksirini kısmı sadece yazmayı unuttuğum için orada. Yani aslında
zora sokacak bir durum olduğunda yani konsantrasyon gerektiren bir iş yaparken bunu önleyecek
şeklinde olacak. kafa karışmasını önleme ve iyi niyetlerimle.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome, "Guidance" büyüsünü hangi amaçla yaptığını belirtmen lazım:

The creature gets a +1 competence bonus on a single attack roll, saving throw, or skill check. It must choose to use the bonus before making the roll to which it applies.
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aslında zarı atmadan hemen önce yapsam yetiyor.

It must choose to use the bonus before making the roll to which it applies.

Tam çevirisi: Etkileyeceği özelliğin zarı atılmadan önce artının kullanılıp kullnılmayacağının belirlenmesi gerekir.

Forumda ortamında her zardan önce bana soramayacağını bildiğim için, iksir içmemi, parşömenden büyü okumamı yada kendi büyümü yapmamı engelleyecek bir olay olduğunda (darbe almam, harektlerimin engellenmesi...) odaklanma denemesi zarı (Consentration check) atmam gerekirse o zaman kullanacağım dedim. Rol ile yazayım derken sanırım biraz karmaşık olmuş.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Anlaşıldı.

Edmond, yeni karakterini oluştururken nedense hiç kaç level olduğunu yazmıyorsun. Ayrıca savaş atını filan satmışsın?! Arkadaşlar sizin ilk seferinde ya da diğerlerinde beleşe kullandığınız 200den ucuz "emanet" eşyaları satmayın ayıp :schemes: Onlar müessesenin, ilerde başkaları da kullanacak onları icabı halinde. Alışverişlerinizi kendi ödül paranızla, ya da kazandığınız ganimetlerle yapın. Ama 200gp indirimden yararlanabilirsin.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Benim şovalyem, 5. seviyeye kadar kendi atına sahip olmayacak, o zaman zaten büyülü at gelecek :D

Bir de, seviye yazmıyorum çünkü unutuyorum :D

Onları da sattım çünkü, canım öyle istedi :S Ağırlık olmasın diye, Full Plate almışım, niye sebepsiz yere taşıyayım ki :D

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Adamlara kendi mallarını satmış. Paladine bak :D
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dürüst bir tüccar işte :D

Ama yaptığımın ilginçliğini yeni farkediyorum, fakat 100 gp beleşe kazanmak varken, neden sebepsiz yere çöpe gitsinler o mallar?

Splint mail, az mı?200 gp, yarısı 100 gp!

Ya da Warhorse, Light, ucuz mu?

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Adamlara kendi mallarını satmış. Paladine bak :D
:D Paladinliğini düşürecem ben zaten yakında onun. :-P

Darkgnome bak benzer bir dövüşe Artemis antitoxin içerek çıkmıştı, keşke sen de kullansaydın; bu Imp'in zehri pek bir kuvvetliymiş, biraz önce gördüğüm kadarıyla. :schemes:

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Teprikler Tersyuz: (9000gp)

Bir sonraki rakibin: Naga Spirit
.
Ya bunu yazmak hiç hoşuma gitmiyor :( ama:
2.ray atak: 17+6=23 başarılı – Dmg: 8*7*1.5=84
bunda bir yanlışlık var 6'lık zarda 7 atmışım. :D
Enfazla 8*6=48*1,5=72 olabilir.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Afferim Tersyuz! Dürüstlüğün ve dikkatin için +900gp aldın, ödülün 9900 oldu. :D

Zaten Amerikan bombardıman uçaklarının bombalaması gibi tepeden atıyorsun büyüleri, Haydra'nın hiç şansı yoktu.

Bir dahaki dövüşün 10ft yüksekliğinde karanlık ve basık zindanlarda (hatta koridor diyim ben sana :evil: ) geçecek bakalım orada ne yapacaksın? :schemes:

.
Post Reply