Mafya (Bilgi, eleştiri ve yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Mafya (Bilgi, eleştiri ve yorum)

Post by Alenthas »

Hikayeyi yazarken bu platformda adını duyurmuş belli eserlerden cesaret aldım (Mafia, the Godfather, Chicago 1930 gibi). 1930'lu yılları seçmemin nedeni ise Tommy-Gun adı verilen silaha olan hayranlığım olarak değerlendiriyorum. Sanırım ana karaktere Thomas ismini vermem de bu hayranlıktan kaynaklanıyor. Neyse, Sánchez ismi tamamen rasgeleydi. Aslında orjinal olarak "Corleone ailesi" diyecektim ki meğersem the Godfather filmindeki en önemli ailenin ismiymiş (maalesef hiç izleme şansım olmadığı için bilmiyordum) (ve gerçekten, ismi bir yerde duyduğumu hatırlıyordum ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim).

Özellikle eleştirilerinizi yazmanızı rica ediyorum (ne kadar küçük ya da ne kadar büyük bile olsa). Kesinlikle eleştirilerinizi hiç bir şekilde yanlış anlamayacağımı garanti edebilirim. İstediğiniz gibi, özgürce eleştirebilirsiniz :)

Not: Hikayeyi bir kaç ay önce yazmıştım ve uyku tutmayınca ancak gecenin dördünde düzenleme fırsatım oldu. O yüzden devrik cümleler ya da anlamsız kelimeler kullanmış olabilirim, uyarırsanız çok memnun olurum.

Not 2: Muhtemelen bu düzenlemem daha başlangıç. Tahminimce tekrar düzenlememeye karar verebilirsem (ki bunun için çok zorlanabilirim) hikayenin anlatım şekli ve gidiş yönü tabiri caizse mutasyona uğrayacaktır :) (yazdıklarımı milyon kere tekrar okumak gibi sinir bir alışkanlığı olunca insanın değiştirmeden duramıyor) (şunu yazarken bile kaç kere editledim).
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş hiçbir eleştiride bulunmuyorum. Hikaye çok güzel olmuş yazmaya devam et...

AlenthasLeasess kardeş, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama hikayeyi yazarken seni gözümün önüne getirdim yazdıklarını okurken sanki her kelimeyi tekrar tekrar düşünüyormuşsun gibi hissettim yazarken...

Senin benim gözümde en büyük problemin, her adımını atmadan önce tekrar tekrar düşünmen... Bunu basket oyunu olarak düşün oyun sırasında tekrar tekrar hangi adımı atacağın düşünülerek oynanmaz, gerekirse oyunun sonunda en fazla belirli aralarda yeniden düşünürsün neyi daha iyi yapabileceğini...

Bu hikayeyi de sonuna kadar getir ve bitir. Sana tavsiyem çok büyük bir şey düşünme, ilk hikayeni olabildiğince kısa tut, sonra birlikte düşünelim sonraki hikayen nasıl daha iyi hale gelebilir.

O nedenle değerlendirmeyi hikayenin en sonuna saklıyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tamam o halde, değiştirmeleri elimden geldiği kadar az tutacağım bir dahakine :)

Bu arada başka bir hikaye fikri daha var aklımda, sanırım pazartesiye yazarım siteye.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet kardeş bekliyoruz hikayeni....
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

vay be en sonunda benden başka öykü yazan biri oldu şu sitede, mafya filmleriyle pek aram iyi değildir. Ama senin öyküne ısındım, özellikle atletle dolaşan baba karakteri şimdiden favorim oldu diyebilirim :)
Ama benim öykülerime de yapılan bir eleştiriydi ve ben şimdi senin öykünde de görünce fark ettim, fazla tasvir yapmamışsın. ne bileyim bir evi tanıtsaydın, karakterlerin tiplerini daha bir anlatsaydın sanki daha iyi olurdu gibime geldi. Neyse devamını bekliyorum, Mafia Forever! :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Evet, aslında genellikle tasviri bol tutarım ama başlangıçta tek önemli karakter babaydı. Anne ve kardeşler (varsa ya da sayısı artık ne kadarsa) pek önemli olmadığı için tasviri geçtim. Bir de neden bilmiyorum ama karakterlerin tiplerini yazmayı hep unutuyorum.
Image
Post Reply