Son Oyun - Buta

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Son Oyun - Buta

Post by Illyra »

şimdi bahsedeceğim kitap biraz eski fakat içindeki (fazla olmasa da) fantastik olan öğeler nedeniyle ilgi çekebileceğini düşünüyorum. Ã?ncelikle kitabın arka kapağından bir tanıtım yazısı koyayım.

"Sonra ayıldım. Kollarım yoktu, ikisi de! Kalkmak istedim bacaklarım da yoktu! Kesmiş, hepsini kesmiş!" Ã?nümden geçen bir hemşireye bağırmak istedim. Yapamadım konuşamıyordum ki. Sonra her yer karardı. Bayıldım galiba. Hep kabus gördüm. Sonra küçük kızı. O diyordu ki; 'Dayan! Sadece bir kaldı, dayan iblisi korku sardı.' Ben iblisi tanıyordum zaten! Ama o korkmuş gibi değildi. Her yanımı kesti benim, hem de gülerek." Odaya mezar sessizliği çökmüştü. "Gözlerimi açtığımda bana bakıyordu. 'Sen artık insan değilsin.' dedi bana . 'Sen bir artıksın' Sonra dedi ki; Herkesin o çok korktuğu ölüm, senin için ne ulaşılmaz bir güzellik değil mi?"

Kitabı yazan Türk yazar, kendi adını kullanmamayı tercih etmiş. Ama seçtiği ilginç hikaye ve bunu küçük ayrıntılarla anlatım tarzı gerçekten nefes kesici. Kitabın bir özetini çıkartmak neredeyse imkansız, çünkü her şey o küçücük ayrıntılarla birbirine bir dantel inceliği ile bağlanmış. Okumaya başladığınızda bitirene kadar elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Gerilim seviyesi çok yüksek, sonunu öğrenmek için insanın en arka sayfasını açıp bakmak isteyeceği cinsten. Heves kaçırmamak için konusundan fazla bahsetmek istemiyorum, bu zaten kısa bir tanıtım :)

Ve en son, kitabın kapağını da sizlerle paylaşayım.

Image

*Dipnot: Kitap birinci değil, üçünü şahıs anlatımdır. Tanıtım yazısındaki birinci şahıs, kitabın baş karakterinin bir anlatısıdır.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben bu kitabı biliyorum, ne oluyor biliyor musunuz... şaka şaka. Kitabı okumadım, ama birileri bana anlattı konusunu filan ben de bir daha okumaya gerek duymadım :D
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Yok yine de okumanı tavsiye ederim ben, öyle kısaca üstünden bir özetle pek iyi anlaşılmaz. Dediğim gibi kitapta öyle ayrıntılar var ki, aklın hayalin durur!
Image
Post Reply