Darkgnome wrote:Hırsızlar öyle kafalarına göre kendilerini iyileştiremiyor
Bak sen öyle deyince aklıma nayt onlayn geldi. Onda da assassinler kendisini iyileştirebiliyordu. Hemde rahiplerden daha hızlı.
Neyse, darkgnome, aynen senin dediğin gibi bir sistem üzerinde çalışıyorum. Her önüne gelen büyücü olamıyor, ruhbanlar asit ve meteor yağdıran garip bulutlar yaratamıyorlar. Herşey daha gerçekçi ve daha esrarengiz. Büyü ile ilgili olan kısmı ile başlayacağım ilk olarak. Ã?ünkü beni en çok ilgilendiren kısmı orası.
Aslında siteye yazıp yazmamaktan emin değilim, her neyse bir kaç küçük bilgi vereyim. Büyücülük asıl olarak doğuştan gelme bir güç. Çok nadir kişiye bahşedilen bir şey ve büyü yapmanın şekli şemali yok. D&D'deki gibi bir büyü kısıtlaması da yok, aynen Belgariad ve Yüzüklerin Efendisindeki gibi, büyücüler istediği her şeyi yapabiliyorlar. Doğuştan büyücülüğü elde edememiş fakat büyü için yanıp tutuşan kişiler rün kullanıyorlar. Ve bunlar için bir büyü kısıtlaması var.
Doğuştan büyücülüğü kazanmış kişiler (sorcerer) büyülerini kadim lisandan dualar okuyarak yaparlar. Sonradan kazanmış kişiler ise (wizard) bu kadim lisandaki duaları her gün istediği kadar parşomenlere yazmak zorundadırlar. Büyü yapacakları zaman bu parşomeni okurlar. Okudukları sırada parşomen parçalara ayrılıp yok olur. Parşomen yok olduktan sonra büyüleri tamamlanır. Fakat wizardlar için bir büyü repertuarı vardır. İstedikleri her şeyi yapamazlar, sadece önceden belirli şeyleri yapabilirler. Fakat sorcererların bir sınırlaması yoktur, sadece büyü yaptıklarında yorulurlar ve aynı zamanda büyünün küçük bir şans ile boşa gitmesi var (konsantrasyonla ilgili değil) ya da daha da küçük bir şans ile geri tepmeside olabilir. Geri tepme düzeyi büyü zorlaştıkça artar.
Aynı zamanda sorcererlar savaşçıda olabilir. Mesela level 1 fighter başlamış ve doğduğunda şansına (zarlarla) kendisine büyü bahşedilmiş. Fakat arkadaş fighter olmak istiyor. 1. level'ı sorcerer olarak mı oynayacak? Hayır, çünkü o büyücülük ona doğduğunda verilmiş, bunun için bir çaba sarf etmemiş. Bu yüzden doğduğunda verilen büyü gücü kişinin levelını düşürmez. Eğer üzerinde çalışır ve bir büyücü olmaya karar verirse ancak bu leveldan düşer.
He, şimdi bu arkadaş savaşçı oldu ve büyücülüğüne hiç çalışmadı. Peki yüksek level büyüleri yapamaz mı? Yapabilir, fakat geri tepme olasılığı çok çok yüksek olur. Ki böylelikle kendisini öldürebilir bile! He, eğer yaparsa ne âlâ, ama yapamazsa elveda..
Ruhbanlara gelince; hani büyüklerimiz bazen arkamızdan dua okurlar ya, ardından da "bu dua seni kazalardan koruyacak" derler. Bu mantıktan yola çıkarak bir şey yaptım.
Paladin ve lawful good ortadan kalktı, çünkü her insan hata yapabilir. Bilerek olsa da yapar, kimse bütün hayatını hiç yalan söylemeden geçirmez. Ve lawful good diye bir alignment dünyada yok. Kabullenelim, kimse melek değil. Bu ancak peygamberlerin göstereceği bir davranış biçimi. Ki bu peygamberlerde (elçi demeyi tercih ediyorum) tanrılarının gücü yettiğince güçlüler. Bir tanrı diğerinden daha güçlüyse, o zaman güçlü olan tanrının elçisi daha güçlüdür.
Bunun gibi bir kaç şey daha.. Sadece şimdi aklıma gelenler...