Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
İksirci dükkanındaki ara görevin hesaplamaları ne kadar zor ya! :D Tam bir meydan savaşı oluyor; iksirler fondip yapılıyor, semavi dev arılar ve kocaman şeytani akrepler gırla gidiyor, havada uçuşup önüne geleni doğrayan büyülü kılıçlar da cabası.

Tersyuz, Lex köşeyi döner dönmez görecek Dire wolfun arka tarafını. şöyle söyleyeyim: Senin summon wolf (x3-4/y6-7) karelerinde duruyor. Ama Naga’yı göremiyorsun! :schemes:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyüz teşekkürler ama dwaxer'in dediği gibi ben büyümü yapmamı engelleyecek bir olay olursa bu zarı kullanacaktım. Hala da onun için belkliyorum. Baktım ki bu imp bana saldırmayacak o zaman başka bir özelliğimi kullnırken kullanmayı seçerim ama şu anda e önemlisi bu gibi geldi bana. Bu iyiliğini unutmayacağım.

Bu arada şu imp'i bir öldüreyim ben de alacağım o asadan. Ne güzel şeymiş o öyle :D. Call lightning büyümün her round 3d6*1,5 vurmasını çok isterim :D

Protection from evil büyüm saldırınca gidecek büyü atınca gitmeyecek gibi bir düşünceye sahip olduğum sırada elimden silahımı atarak kağıdı çıkarttım ne yazıkki. şİmdi elimde silah yok ve silahsız savaş bilgisine sahip olmadığımdan sanırım Aoo yapamayacağım. Yapabiliyor dahi olsam zaten 1d4+1 ile en fazla 5 vurabileceğim. Hani kritik gelse 9 civarı vururdum 4 hasar ederdi 5 çıkartılınca. Yani bu kadar düşük bir şans içinde DMyi üzmeye değmez.

Bak dwaxer ben seni ne kadar çok düşünüyorum. Sen de bin bir sonraki büyümün en yüksek darbeyle vurmasını sağla düşünceli yapım boşa gitmesin. Biz birbirimizi tutmazsak kim tutacak. Dışarıda hala satanist diyenler felan var FRPcilere. Brbirimize destek olmalıyız. Yaşasın FRPWORLD ailesi! :-P
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote:.
İksirci dükkanındaki ara görevin hesaplamaları ne kadar zor ya! :D Tam bir meydan savaşı oluyor; iksirler fondip yapılıyor, semavi dev arılar ve kocaman şeytani akrepler gırla gidiyor, havada uçuşup önüne geleni doğrayan büyülü kılıçlar da cabası.

.
Tersyüzün büyücüsüne özendim ben de. bir kılıç summon ediyorum, bir arı. :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fasuldur: (+1 Att&Saves)(+2 AC&Saves7r)(+4 Str)(+4AC9r)(Rage: Str:+4, Con:+4, HP:+8, Saves:+2, AC:-2)
Fasuldur ilerler (x11y6). "Yetti be sizi gidi sefil gnomlar." İyice sinirlenmiştir, önündeki gnoma baltasını savurur.
[Rage] AC: 23, G.axe+1, +13, 1d12+10, 20x3
Atak: 1 başarısız.
Iskalamıştır.
Çok güldümm buna ya. Fasuldur; AC +, Save +, Attack +, Rage, damage, geber ....
Dedim patlayacak gnom
zar: 1 ıska! :D :D :D :D
Cedric: (+1 Att&Saves)
Cedric, büyücülerin büyü yapmalarından hoşlanmamıştı. 'Siz çok konuşmaya başladınız minik arkadaşlarım.'
Sessizlik duasını hazırladı ve büyücüleri içine alacak şekilde odanın ortasına yaptı.
[Silence]

Fiendish Monstrous Scorpion, Medium:
Birden peyda olan anormal boyuttaki Akrep (x13,y5) noktasına giderek Cedric’e saldırır.
Claw +2 melee (1d4+1)
Atak: 8 başarısız
Aslında bu bir tartışma konusu bile olabilir gibi geliyor bana. Summon 1 tam round boyunca sürüyor ve büyüde sçzsel bileşen var. Büyü daha bitmeden silance yapılıyor yani o andan itibaren artık ses çıkmayacak ama sözsel bileşeni olan summon büyüsü silence büyüsünün hemen sonrasında bitiyor.

Summon büyüsünde son ana kadar sözsel bileşen var ise büyü bitemeden büyücü susturulduğundan büyünün yapılamaması gerek diye düşünüyorum. Ama eğer summon büyüsünün sonuna kadar sözsel bileşen yok diye düşünerek yapılıyorsa o zaman büyü yapılmış olmalıdır. Burada kararı dwaxer verecektir herhalde.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Gnome'un hammerı small'dan mediuma çıkınca 1d8 vurması lazım.
Girer girmez dayak yedim nedir bu zarlardan çektiğim.
Bir daha fasul isimli karakter yapmayacağım. :mad:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Çok güldümm buna ya. Fasuldur; AC +, Save +, Attack +, Rage, damage, geber ....
Dedim patlayacak gnom
zar: 1 ıska! :D :D :D :D

+1 Ben de zarı atınca güldüm. Gerçekten komik yaa, bazen filmlerde olur ya, adam bir sürü kata çizer, hareket çeker şov yapar, sonra da tıss. Bir yumruk yer oturur aşşa. :mrgreen: Gnomun da karşılığında 20 kritik vurması ayrıca bir ilginç! :schemes:

Silence büyüsünün etkisi olup olmadığını hiç düşünmedim; summon büyüsünün 1 tur sürdüğü bile aklıma gelmemişti doğrusu. Düşündüğümde bana mantıksız gelmesine rağmen o kadar da mantıksız değil. Araştırmamız gerek. Ancak Cedric ile Gnom aynı turda yaptılar summon büyülerini.
Neyse araştırmak lazım açıkçası bilmiyorum summon duasının kesintiye uğrayıp uğramadığını.

Oyunlarımızda ne kadar da çok değişik spesifik pozisyonlar oluşuyor değil mi?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Gnome'un hammerı small'dan mediuma çıkınca 1d8 vurması lazım.
Zaten 1d8 vuruyordu önceden; Gnom Hooked Hammer; ırksal bir silah o!
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Gnome Hooked Hammer 1d6/1d4 small, 1d8/1d6 medium hasarları. Bu gnome orta boya çıktı ya. :schemes:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome metamagic rodlar bunlar. DMG 234. sayfada listesi var.
Fiyarlar biraz pahalı. Lesse 1-3, normal 4-6, greater 7-9 seviyedeki büyüler için kullanılıyor.
Lesser Extend 3.000 gp. (summonların süresi 2 katına çıkıyor.) :D
Lesser Empower 9.000 gp. rakamsal değerler 1,5 ile çarpılıyor.
Lesser Maximize 14.000 gp. zarlar en yüksek atılmış gibi hesaplanıyor.
Bunlar günde 3 kere kullanılabiliyor ama bir savaş için gayet yeterli.

Bu kadar reklamdan sonra:
Birbirimize alet satabiliyorduk değil mi?
Ben Lesser Extend Rodu 2.000 gp satabilirim. Ben 500 kazanırım alan 1.000 isteyen var mı? :schemes:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben alırım abi ama bunun garantisi nedir. Yani duymuştum bunların birde goblin malı şarjlıları oluyormuş. 2-3 kullanımda bitiyormuş. Hani bir deneme savaşı yapsam ondan sonra karar versem alıp almaycağıma. :D

Bak şimdi istersen ben bu imp'i öldürmeyeyim de bayıltayım kafese kapatayım. Sonra sen improved familiar marifetini aldığında işine yarar. :evil:

Alacaksın herhalde o marifeti. Süper bir combo olur bu imple. Görünmez olur en pis touch saldırını gömer adama.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome wrote:Ben alırım abi ama bunun garantisi nedir. Yani duymuştum bunların birde goblin malı şarjlıları oluyormuş. 2-3 kullanımda bitiyormuş. Hani bir deneme savaşı yapsam ondan sonra karar versem alıp almaycağıma. :D

Bak şimdi istersen ben bu imp'i öldürmeyeyim de bayıltayım kafese kapatayım. Sonra sen improved familiar marifetini aldığında işine yarar. :evil:

Alacaksın herhalde o marifeti. Süper bir combo olur bu imple. Görünmez olur en pis touch saldırını gömer adama.
Darkgnome Almayacağım aslında.
Empower
Gr. Spell Penetration
Quicken Spell
almayı düşünüyorum. :D
Birde yaratıklarım savaşırken Scorching ray'i cezasız kullanabilmek için
Point Blank
Precise Shot
alabilirim daha karar vermedim. 8)

Aslında Imp. Invisibility'i familiara yaparsam aynı şey olmaz mı? :evil:

Dwaxer bu kurt niye vuramadı "Yansıltan" (displacement) büyüsü yüzünden mi?

Liero bu gnomlar beni ziyan edecekler galiba. :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Tersyuz wrote:
Liero bu gnomlar beni ziyan edecekler galiba. :(
Benim oynadığım ara görevlerde en az bir kişi ölüyor. Ben de çıkışa yakın duruyorum ki kaçması kolay olsun.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

. .
Yahu arkadaşlar bugün bütün gün benim bilgisayar öldü öldü -ucuna elektrik bağlı olduğundan- tekrar dirildi. (Sizin kadar esprili olamıyoruz)

Tersyuz, senin zaten o vuramama olayından haberin bile yok tamam mı? :mrgreen: Gnomenin hooked Hammer de sen haklısın bir numara büyük hesaplamışım düzelteceğim onu, Kritik vuruşu da x2 hesaplamışım, halbuki x3 müş onu da düzelteceğim. :schemes:

Ben bilgisayarımın problemlerinin harddiskten -ya da alakalı- olduğundan emin olmaya başladım; disk dönmekte zorlanıyor, yeter hızda okuma yapmıyor, vs sonra da, ya aniden kitleniyor ya da resetliyor. Özellikle aynı anda birkaç program çalıştırdığımda, indirme yaptığımda vs iyice berbatlaşıyor. Bugün bir Cdye yazdırma işini dahi beceremedi.
Niye anlatıyorum bunları? Ã?ünkü harddiski değiştirene kadar, arenada haritalı tur döndüremeyeceğim arkadaşlar. Yani hem zorlamak istemiyorum hem de –asıl önemlisi- sinirlerimi bozmak istemiyorum. İsterseniz bırakabiliriz ama isteyene biraz daha detaylı mekan tasviri filan yaparım, pozisyonları anlatırım hayali bir şekilde oynayabiliriz; seçim sizin. Körlemesine devam etmek isteyenler buradan açık seçik bildirsin.
(Tabii bu durum bilgisayar arızası geçene kadar)

.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Ben körlemesine oynarım. Zaten bizim ara görevde fazla bir şey yok, 1 atıyoruz, 20 yiyoruz.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Dwaxer bu kitlenirken ya da kitlenmeden harddiskten "tık" diye bir ses geliyormu?
Benim başıma gelmişti bir kere harddiskin elektrik kablosunda bir problem oluşmuş başka elektrik kablosuna takınca düzeldi. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply