Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Ölüm Kapısı bence Ejderhamızrağı'ndan daha özgün bir seri. Bir kere, Ejderhamızrağı'nın ilk üç kitabındaki kadar çok Tolkien esintileri gözüme çarpmadı. Daha orjinal, setting'i, ırklar, hikayenin çöüzlmesi filan Weis ve Hickman ikilisinin olgunluk dönemini yansıtıyor. Kanımca, seriden zevk almaya üçüncü kıtapda başlıyorsunuz adam akıllı ve önemsiz görünen her detay bile seri ilerledikçe çok güzel bağlanıyor birbirine. Son bir kaç yılda okuduğum en güzel seri idi Ölüm Kapısı..
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Daha önceki bi mesajımda de benzer şeyler yazmıştım. Yine yazayım:

Madem evren ve dünyalar üzerine bu kadar derin düşünceleri vardı ne diye DL gibi kendi içine kapanık, dışarı dünyanlardan izole edilmiş bi dünya yarattılar??
Büyük hata...
"Lovefull Evil"
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Ölüm Kapısı, Ejderhamızrağı'ndan daha sonra yazıldı. Bu süreç içerisinde yazarlar kendilerini geliştirdiler ve daha oturaklı bir dünya yarattılar.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Sonuçta dl bir oyundan yola çıkmış ve belli şeyleri oluşturulmuş bir dünya idi.
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Ben ilk kitabi bitirdim bu sabah manyak gelisti hersey hemen gidip ikinci kitabi aliyorum
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

gerçekten de kitaplar güzel ama dl nin devamı şeklinde yazılmış bence bu bi hata kendi başına bir evren olsaydı daha iyi olurdu gibi geliyor bana.
ve yine herşeyi çok kapalı bitirdiler. okumayanlar olduğundan sonunu söylemeyecem.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

cidden.. hadi ama bitsin artık dermişcesine bir sondu.. sanki bitirmek için bitirdiler ama yine de hırs, entrika, düzen, ihanet... güzel seriydi filhakika.
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Ben özellikle Yıksı-Diksi'nin amacını hiç tahmin edememiştim önceden ama öğrenice cidden şaşırdım ve tebrik ettim Weis&Hickman ikilisini.. Bence sonu da tam bağlanmış
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Alfred'in ne olduğunu öğrenince Weis&Hickman ikilisine bi tebrik kartı yollayayım dedim ama kart yoktu :) gerçekten kurgu insanı meraktan çıldırtıyor ve sonra merak ettiği şeyi basit bir olaymış gibi anlatıp, anlayınca tebessüm ettiriyor (hö?)
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

arkadaşlar ne diyosunuz allah aşkına? nasıl yani dragonlance'in devamı? bakın asabiyet yaptım şurda iki saniyede, nerenizle okudunuz kitapları kuzum? ben henüz 5. kitaptayım lakin adamlar...daha doğrusu kadınla adam tabak gibi yazmışlar oraya, bu kitaplar, bu dünya günümüzün devamıdır. 20.yy. sonlarında meydana gelen bir nükleer savaştan sonrasını anlatıyor bu kitap...lütfen...
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

o yüzden 007ye göndermeler falana varmış heralde :) demek ki günümüzde elfler olabilir. bi ormanın derinliklerinde falan yaşıyolardır :) ehehe.
bir de.. tracy hickman (weis değil sadece hickman yapıyo bunu biliyom. ruhdövenini iyice okuyun anlarsınız) cüceleri ezme konusunda bi eğilime sahip sanki. DL dünyasında da DG de de eziyo. DL de nereye eziyo lan falan demeyin. Tolkien ve Salvatore'nin özellikle Tolkien'ın cücelerinden sonra DL cüceleri ezik gibi biraz. ben bu işe sinir oldum. DGtekini söylemiyorum bile. Elfleri tanrı sanan, köle gibi çalışan cüceler ha. hadi canım hadi.. :mad: ama yine de güzel kitaplar. bu gün fuardan birsürü kitap aldım. DG nin iki ve üçüncü kitaplarını da aldım. Elf Yıldızı ile Ateş Denizi'ni. hehe
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Abicim bu ikili bunu hep yapıyor birkere kitaplarında bir cücenin ölmediğini gördünüzmü?Flint ejderha mızrağında ilk ölenler arasındaydı.
Ayrıca DL ölüm kapısından çok daha iyi bir seri.Nedenini sorarsanız yukarıda bir arlkadaşında dediği gibi ölüm kapısı dl devamı olarak yazılmış.Fizban Dl den çıkmış ölüm kapısına girmiş.Her şey bir yere kadar.
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

deathgate cycle, dragonlance'in devamı değildir...sebep;
1- dragonlance wizards of the coast'un registered trademark'ıdır, yani margaret weis draognlance'e dokunamaz bile, en fazla zifnab karakteriyle yaptığı gibi yasal boşluklardan faydalanıp alternatif benzerler yaratır ve küçük göndermeler yapar...
2- deathgate cycle günümüz dünyasının devamıdır, tabiki dragonlance'in günümüz dünyasının geçmişi olduğu yönünde iddialar vardır lakin gerek bu iddiaların sağlam bir tabanı ve kaynağı olmaması gerekse ilk maddede belirttiğim yasal sebepler nedeniyle tekrar söylüyorum "[b]deathgate cycle dragonlance'in devamı değildir[/b]."
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Devamı olup olmamasının bence pek bir önemi yok önemli olan serinin gerçekten güzel olması.Gerçi koskoca labirenti bir çırpıda geçerek tadını kursağımda bıraktılar ama olsun.İnsan adamları biraz daha işkence ile donatır... :D
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Sen okudun mu bütün kitapları. E Labirentte diye bi kitap var. 6 galiba. adını labirentten almış nası bi çırpıda geçiyolar??
Post Reply