Ölüm Kapısı Serisi Üzerine...
Ölüm Kapısı bence Ejderhamızrağı'ndan daha özgün bir seri. Bir kere, Ejderhamızrağı'nın ilk üç kitabındaki kadar çok Tolkien esintileri gözüme çarpmadı. Daha orjinal, setting'i, ırklar, hikayenin çöüzlmesi filan Weis ve Hickman ikilisinin olgunluk dönemini yansıtıyor. Kanımca, seriden zevk almaya üçüncü kıtapda başlıyorsunuz adam akıllı ve önemsiz görünen her detay bile seri ilerledikçe çok güzel bağlanıyor birbirine. Son bir kaç yılda okuduğum en güzel seri idi Ölüm Kapısı..
gerçekten de kitaplar güzel ama dl nin devamı şeklinde yazılmış bence bu bi hata kendi başına bir evren olsaydı daha iyi olurdu gibi geliyor bana.
ve yine herşeyi çok kapalı bitirdiler. okumayanlar olduğundan sonunu söylemeyecem.
ve yine herşeyi çok kapalı bitirdiler. okumayanlar olduğundan sonunu söylemeyecem.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
arkadaşlar ne diyosunuz allah aşkına? nasıl yani dragonlance'in devamı? bakın asabiyet yaptım şurda iki saniyede, nerenizle okudunuz kitapları kuzum? ben henüz 5. kitaptayım lakin adamlar...daha doğrusu kadınla adam tabak gibi yazmışlar oraya, bu kitaplar, bu dünya günümüzün devamıdır. 20.yy. sonlarında meydana gelen bir nükleer savaştan sonrasını anlatıyor bu kitap...lütfen...
o yüzden 007ye göndermeler falana varmış heralde
demek ki günümüzde elfler olabilir. bi ormanın derinliklerinde falan yaşıyolardır
ehehe.
bir de.. tracy hickman (weis değil sadece hickman yapıyo bunu biliyom. ruhdövenini iyice okuyun anlarsınız) cüceleri ezme konusunda bi eğilime sahip sanki. DL dünyasında da DG de de eziyo. DL de nereye eziyo lan falan demeyin. Tolkien ve Salvatore'nin özellikle Tolkien'ın cücelerinden sonra DL cüceleri ezik gibi biraz. ben bu işe sinir oldum. DGtekini söylemiyorum bile. Elfleri tanrı sanan, köle gibi çalışan cüceler ha. hadi canım hadi..
ama yine de güzel kitaplar. bu gün fuardan birsürü kitap aldım. DG nin iki ve üçüncü kitaplarını da aldım. Elf Yıldızı ile Ateş Denizi'ni. hehe
bir de.. tracy hickman (weis değil sadece hickman yapıyo bunu biliyom. ruhdövenini iyice okuyun anlarsınız) cüceleri ezme konusunda bi eğilime sahip sanki. DL dünyasında da DG de de eziyo. DL de nereye eziyo lan falan demeyin. Tolkien ve Salvatore'nin özellikle Tolkien'ın cücelerinden sonra DL cüceleri ezik gibi biraz. ben bu işe sinir oldum. DGtekini söylemiyorum bile. Elfleri tanrı sanan, köle gibi çalışan cüceler ha. hadi canım hadi..
Abicim bu ikili bunu hep yapıyor birkere kitaplarında bir cücenin ölmediğini gördünüzmü?Flint ejderha mızrağında ilk ölenler arasındaydı.
Ayrıca DL ölüm kapısından çok daha iyi bir seri.Nedenini sorarsanız yukarıda bir arlkadaşında dediği gibi ölüm kapısı dl devamı olarak yazılmış.Fizban Dl den çıkmış ölüm kapısına girmiş.Her şey bir yere kadar.
Ayrıca DL ölüm kapısından çok daha iyi bir seri.Nedenini sorarsanız yukarıda bir arlkadaşında dediği gibi ölüm kapısı dl devamı olarak yazılmış.Fizban Dl den çıkmış ölüm kapısına girmiş.Her şey bir yere kadar.
deathgate cycle, dragonlance'in devamı değildir...sebep;
1- dragonlance wizards of the coast'un registered trademark'ıdır, yani margaret weis draognlance'e dokunamaz bile, en fazla zifnab karakteriyle yaptığı gibi yasal boşluklardan faydalanıp alternatif benzerler yaratır ve küçük göndermeler yapar...
2- deathgate cycle günümüz dünyasının devamıdır, tabiki dragonlance'in günümüz dünyasının geçmişi olduğu yönünde iddialar vardır lakin gerek bu iddiaların sağlam bir tabanı ve kaynağı olmaması gerekse ilk maddede belirttiğim yasal sebepler nedeniyle tekrar söylüyorum "[b]deathgate cycle dragonlance'in devamı değildir[/b]."
1- dragonlance wizards of the coast'un registered trademark'ıdır, yani margaret weis draognlance'e dokunamaz bile, en fazla zifnab karakteriyle yaptığı gibi yasal boşluklardan faydalanıp alternatif benzerler yaratır ve küçük göndermeler yapar...
2- deathgate cycle günümüz dünyasının devamıdır, tabiki dragonlance'in günümüz dünyasının geçmişi olduğu yönünde iddialar vardır lakin gerek bu iddiaların sağlam bir tabanı ve kaynağı olmaması gerekse ilk maddede belirttiğim yasal sebepler nedeniyle tekrar söylüyorum "[b]deathgate cycle dragonlance'in devamı değildir[/b]."